Wku

Hur man skriver en låt för piano

För dem som är musikaliskt lagd kan skriva musik vara en tröst, spännande eller känslomässigt rensning erfarenhet. Att skriva musik på piano, men tar mer än bara en önskan, men också en viss talang och kunskap. Här är en Google att vägleda till att skriva en låt för piano.

Steg

Hur man skriver en låt för piano. Var kreativ och leka på ett piano.
Hur man skriver en låt för piano. Var kreativ och leka på ett piano.
 1. 1
  Var kreativ och leka på ett piano. Använd olika ackord och hitta rätt rytm. Om du inte vill ha en helt korrekt sammansättning, skapa en låt slumpmässigt utan en fast takt. Om du vill ha en rytm, du är bättre att använda en metronom, kan dessa hålla dig till rätt takt och samtidigt berätta vad klockan är.
 2. 2
  Skapa en tom musik personal genom att bara använda en linjal. Rita fem rader och sedan en annan uppsättning av fem rader nedan för vänster hand. Du kan också ladda ner det men om du gör det eller rita personalen (de fem raderna som du skriver musik på), bör din personal ser ut den medföljande bilden.
 3. 3
  Sakta spela musikstycke du har spelat på pianot igen, och skriva ner varje anteckning på resultatet. En standard ett taktslag anmärkning bör se ut som bilden.
  • Om du spelar till vänster om mitten C (eller med vänster hand normalt), kommer dessa toner att gå i din bas klav, är detta den nedre uppsättningen rader som börjar med C ser formen.
  • Om du spelar till höger om mitten C (eller med din högra hand normalt), kommer de att gå på din klav linjer.
 4. 4
  Längden på noterna är skrivna på olika sätt, och behöver koncentration, men när du har fått kläm på det, kommer det att bli lätt. En länk för tonlängder är i Tips rutan.
 5. 5
  Börja med melodin. Melodin är tonerna av låten, om det finns ord, sjunger sångaren melodin, vilket är din högra hand på piano. Detta är vad som får dig igång med pjäsen. Fråga dig själv följande: Vad handlar den om? Finns det ett humör? Finns det ett budskap, som kärlek, sommar, eller sorg? Förvara dessa i åtanke under hela din låt eftersom det är det viktigaste samlingspunkt.
 6. 6
  Upprepa lite annorlunda. Efter den andra gången du spelar exakt samma melodi, bör den ändra lite för tredje time.This kallas variation. Det börjar att få repetitiva och tråkiga när man spelar samma melodi om och om igen, så ändra den lite. Försök svänga noterna, ändra artikulation av dem, tillsätt några nya anteckningar, spela mer bas, eller spela en oktav högre (eller vice versa). Bara leka med det.
 7. 7
  Lägg basen. Basstämman är tänkt att hålla takten och stödja harmoni eller melodi. Försök starta basen 2 oktaver lägre än melodin. När du är i låten, kan du gå upp högre, men hålla det låter lågt.
 8. 8
  Lägg ett piano fyllning. När det finns en paus i melodin för ett par vilar, skulle ett nytt solo fylla i. Vanligtvis finns det en jazzig solo eller ett arpeggio. Detta skulle vara din flykt från den gamla melodin och det hjälper dig att få din publik intresse tillbaka.
 9. 9
  Strukturera din låt. Följande är de vanligaste typerna.
  • Mönster 1: Melody etablerad -> Kör -> Bridge -> Melody (oktav lägre) -> Kör -> Bridge -> Växla upp -> Chorus to End
  • Mönster 2: Intro sätter stämningen -> Melody -> Kör -> Melody (med utsmyckning) -> Kör -> Växla upp -> Kör -> Melody (oktav högre) för att avsluta.
 10. 10
  Jag föreslår att du använder mönstret 1.
 11. 11
  Skapa introt. Håll det enkelt, kort och ackord-baserade.
 12. 12
  Lägg texter om den beslutsamhet eller hängivenhet, börjar starkt och avslutar starkt, med många upprepningar, och ur den genomsnittliga sångarens sortiment (hög eller låg). Om det är kärlek eller medkänsla, bör det vara mjukt genom hela, i genomsnitt sångarens sortiment, och lägga höga toner för mycket känslosamma ögonblick. Om det är en berättelse, lägg repetitiva anteckningar och i genomsnitt sångarens range.You kan skriva texter innan du gör låten, eller efter det spelar egentligen ingen roll. Alternativt kan din musik vara bara instrumentella och inte ha texter alls.
 13. 13
  Spela den för din familj och vänner och be om riktiga kommentarer!

Tips

 • Gör en början en del, sedan en andra del som är nästan helt olika men har samma känsla om det, refräng, och en bro (vändpunkt) ordningen på dessa saker ska gå så så... 1st... chorus... 2... chorus... bridge... chorus (vid vissa tillfällen kanske du vill använda kören två gånger i slutet efter bron.)
 • Hitta några häftiga triader (ackord) och lägg dem i en ordning, och som kommer att kallas ackordföljd. På så sätt verkar det som om musiken faktiskt går någonstans. Ett exempel på ackordföljd är här:
  • C-dur skala (CDEFGABC). Här är en lista över vad ackord är i C-dur: CEG - C-dur, DFA - D-moll, ESD - E-moll, FAC - F-dur, GBD - G-dur, ACE - En mindre, BDF - B dim... En ackordföljd från detta kan vara: C-dur, a-moll, e-moll, C-dur, G-dur, C-dur.
 • Använd inversioner. Kompositörer använder inversioner att göra en anteckning sticker ut (den översta anmärkning). Inversioner är enkla.
  • Låt oss ta C-dur ackord, till exempel. Root inversion är CE G. 1st inversion är EG C. 2nd inversion är GC E. I den 3: e inversion, vi går tillbaka till CE G. Som ni kan se, tar du den lägsta noten och lägg dem på toppen.
 • Försök att inte kollidera anteckningar tillsammans om du skriver en låt som kommer att få ord, t.ex. för ett band. Om det ska vara en död sång, gör det krockar. Det ger en känsla av dramatik och oro av något slag.
 • Lyssna på en låt som du gillar och stjäla en eller två ackord ur detta om du inte kan tänka på dina egna ackord till att börja med.

Varningar

 • Se till att ge kredit där den beror om du baserar din låt på någon annans.
 • Fall inte i samma ackordföljd. Det är okej för verserna är liknande struktur, och definitivt refrängen. Men lägg till ett mellanspel eller en bro med olika ackord för att göra sången mer intressant.
 • Skriv inte låtar som du inte, per se. Detta är din kreativa ögonblick, så låt din egen talang blomstra.