Wku

Hur du lär dig att spela piano

Pianot är en unik och intressant, och är också roligt att spela. Även om du kanske tror att det är omöjligt att bli bra utan åratal av omfattande pianolektioner, det är faktiskt inte. Få lite musikalisk kunskap om noter, nycklar och ackord och med lite ledig tid, kan du lära dig att spela piano.

Steg

Hur du lär dig att spela piano. Om du inte kan hitta ett piano, är ett tangentbord ett bra alternativ.
Hur du lär dig att spela piano. Om du inte kan hitta ett piano, är ett tangentbord ett bra alternativ.

De första stegen

 1. 1
  Hitta ett piano att använda. Du kan ha en hemma eller du kanske kan hitta en någon annanstans. Du måste också se till att pianot rimligen är avstämd. Om ditt piano inte har spelat på länge, kanske du vill ha den trimmad av en professionell innan du går vidare.
 2. 2
  Om du inte kan hitta ett piano, är ett tangentbord ett bra alternativ. De är prisvärda, aldrig gå i otakt och har massor av ljud och funktioner som kan förbättra din musik. För att inte nämna att de är mycket lättare att röra sig och inte tar upp mycket plats.
 3. 3
  Skaffa sig några musikaliska kunskaper. Undervisning dig att spela piano är lätt om du har ett bra öra för musik och plocka upp några grundläggande ackord kunskaper från böcker som piano ackord det enkla sättet eller online video.

Grundläggande piano kunskap

 1. 1
  Anteckningar. Det finns sju noter för piano: CDEFGAB
 2. 2
  Keys. Det finns 88 tangenterna på ett piano. Vita pianotangenter kallas Naturals eftersom de gör en naturlig notera när man trycker. Svart pianotangenter kallas förtecken eftersom de gör en höjd eller sänkt not när man trycker.
  • Det finns sju Naturals på tangentbordet.
  • Det finns fem förtecken per oktav och de kan antingen vara vassa eller platt.
 3. 3
  Ackord. Det finns massor av piano ackord som används. Fyra av de mest grundläggande ackord är dur, moll, minskad och förstärks.

Olika sätt att lära sig spela piano

 1. 1
  Hyra en instruktör. Detta är den mest kostsamma, men också den mest skickliga sättet att lära sig musik. En bra instruktör kommer inte bara att ha en dokumenterad historia av att hjälpa nybörjare lära sig musik, men också att kunna lära dig grunderna på ett sätt som i grunden är korrekt. Detta kommer att hjälpa dig att undvika dåliga mönster eller vanor som kan ta lång tid att unlearn.
 2. 2
  Instructional böcker. Det finns många instruktions böcker finns i båda specialbutiker musik och vanliga bokhandlar. Dessa böcker kommer att ta dig igenom en steg-för-steg process för att lära sig att läsa noter, spela enkla skalor, ackordföljder och sedan enkla sånger.
 3. 3
  Learning tangentbord. Dessa specialitet instrument lyser upp i en viss ordning för att lära dig låtar snabbare, och oftast kommer med böcker och filmer som hjälper dig att lära dig noter.
 4. 4
  Band och DVD. Denna metod är särskilt användbar för visuell inlärare eftersom du kan se musiken som spelas framgångsrikt.
 5. 5
  Spela efter gehör. Detta är utan tvekan den svåraste metoden, men kan fungera om du har svårt att lära sig noter. Spela noterna om och om igen tills du har möjlighet att replikera melodin.

Tips

 • Betonar inte ut och kom ihåg detta är tänkt att vara roligt.
 • Försök att motstå frestelsen att spela melodin med båda händerna. Visst, kan det vara lättare när du börjat, men du kommer att ångra om det blir en vana.
 • Användningen av både händer och fötter samtidigt kan verka skrämmande i början. När öva ett musikstycke försöker spela melodin och basgångar för varje hand separat i början. När du spelar på varje förbättras, sedan öva att spela dem tillsammans.
 • Hur frestande det kan vara, försöker spela utan pedal trycks ned. Det låter klarare och du kommer att kunna höra dina misstag mer. Detta kan hjälpa dig att förbättra en hel del.
 • Det är lättare om du redan spelar ett melodiskt instrument, eftersom du kommer att ha en välbekant syn på noter och kommer att kunna arbeta med dina andra instrument (s) för en riktlinje.
 • Om du spelar ett annat instrument i en annan inställning (t.ex. Bb, Eb, eller F), kanske du vill lära dig att införliva så att du kan spela musik för instrumentet på piano och har det att låta rätt. Bb är antagligen det lättaste, eftersom noterna inte skifta väldigt långt. De alla skift ena tonen till vänster, med undantag för C och F, som hamnar på Bb och Eb nycklar, respektive. Du kan få hjälp med införlivandet på internet. Att kunna införliva öppnar ett helt nytt fönster av möjligheter, eftersom du kommer att kunna spela något musikstycke på endera instrument.
 • Utnyttja böcker och online tutorials.
 • Öva skalor är en bra idé, eftersom skalorna är grunden för varje låt. Se dock till att din skala plåt är för C-instrument - till exempel om du spelar Bb skalan från en skala blad för en Bb instrument, införlivats, du faktiskt spela C-skalan.