Wku

Hur man lär sig att spela orgel

En av de mest intressanta och fascinerande instrument att spela är det organ. Det finns många varianter av detta instrument: från det elektroniska, till mer raffinerade kyrkans orgel, Orchestral Organ eller teater orgel som de kallas. De kan ha så få som en klaviatur (handböcker) för att så många som sju. Lära orgeln kan tyckas svårt, men också mycket givande, eftersom den musikaliska mångfald de kan är häpnadsväckande.

Steg

Hur man lär sig att spela orgel. Orgeln är en utmanande instrument att spela på rätt sätt, och det finns många sätt att spela det på rätt sätt, både i populära och klassiska repertoaren.
Hur man lär sig att spela orgel. Orgeln är en utmanande instrument att spela på rätt sätt, och det finns många sätt att spela det på rätt sätt, både i populära och klassiska repertoaren.
 1. 1
  Orgeln är en utmanande instrument att spela på rätt sätt, och det finns många sätt att spela det på rätt sätt, både i populära och klassiska repertoaren. Men om du har ett bra tangentbord teknik till att börja med, kan du gå till flera tangentbord och pedaler med mer lätthet. Orgeln, eller åtminstone orgel, är egentligen inte rätt plats att lära sig att läsa noter eller spela ett tangentbord. Du bör få denna kunskap på ett piano.
 2. 2
  Hitta ett organ lärare. Fråga runt på lokala kyrkor eller högskolor. Många högskolor har grundutbildningar i tillämpad orgel, och musikteori i allmänhet. Du kan också kolla orgel-relaterade tidskrifter för lärare. Men det bästa sättet är att kontakta din lokala kapitel i Europeiska Guild of Organists (www.agohq.org) och forskning får en lärare rekommendation genom dem. Om du väljer att prata med en lokal kyrka Organist, se till att de är väl kvalificerade att undervisa.
 3. 3
  Det finns några bra böcker som kan hjälpa dig att komma igång snabbt i termer av tangentbordet spelar. En av de bästa heter "Hur du spelar piano, trots år av Lessons". Det hjälper dig att komma igång med enkla tangentbord spelar.
 4. 4
  Köp ett par orgel skor. Du kan köpa dem på nätet för cirka sextio dollar. Pedaler är en unik aspekt av orgel-spelande, och ha bra skor kommer att hjälpa dig att utveckla effektiv teknik.
 5. 5
  Köp en inledande bok nivå orgel. Det finns många på marknaden, så se till att få förslag från din lärare eller annan organist.
 6. 6
  Practice! Det finns bara ett sätt att lära sig något instrument. Ju mer övning kan du sätta in, desto mer får du ut av det.
 7. 7
  Pedaltekniken: Standarden Orgeln har 32 toner. Vissa har 30, eller ännu mindre. Ha fötterna ihop till en femtedel i alla lägen (utom för vissa övningar eller passager). Knäna ska röra upp till en oktav och drog tillsammans med de ytterligare extremiteter pedalen. Spela på insidan av foten, vilket innebär att vrida din fotled i. Det bästa sättet att göra detta är att prata med en orgel lärare som kan visa dig vägen att utföra det.

Tips

 • Lyssna på bra orgelmusik. Det finns många möjligheter att höra utmärkta prestationer, särskilt i storstadsområdena. Du kan också besöka vissa webbplatser, t.ex. www.ohscatalog.org, och hitta ett stort urval av orgel-CD: s, både klassisk, orkester och teater orgel.
 • Lär känna andra organister i ditt område. Det är en relativt liten grupp människor och tenderar att vara tätt sammanlänkad. Att känna dina kamrater kommer att ge råd och stöd. Du måste kunna stå ditt marken utan avprickning fel person.
 • Nästan alla organister har tidigare utbildning på piano. Om du inte har erfarenhet, ta några år av piano först.

Varningar

 • Förvänta dig inte att lära sig allt som finns att veta om detta instrument snabbt. Börja med den mindre, lära sig piano, och gradvis uppgradera upp till orgel. Detta är en musikalisk upplevelse väl värt ansträngningen.
 • Varje organ är olika, speciellt om du spelar orgel. Innan du spelar en orgel du inte används till ordentligt, vänja sig sina hållplatser, ton och känslighet.

Saker du behöver

 • Tillgång till ett organ.
 • Ett par orgel skor.
 • En inledande orgel bok.
 • En bra orgellärare.
 • Föregående tangentbord spelar kunskap.
 • Bra hand / öga-koordination (så att du inte ramlar av bänken!).;)