Wku

Hur du stämma din gitarr till Nashville tuning

Om du har en extra akustisk gitarr eller bara vill prova något nytt och annorlunda på din gitarr ändra din gitarr till Nashville tuning, kommer du att bli förvånad.

Steg

Hur du stämma din gitarr till Nashville tuning. Gå till din lokala musikaffär och köpa några enstaka strängar, eller en uppsättning strängar för en 12 strängad akustisk.
Hur du stämma din gitarr till Nashville tuning. Gå till din lokala musikaffär och köpa några enstaka strängar, eller en uppsättning strängar för en 12 strängad akustisk.
 1. 1
  Gå till din lokala musikaffär och köpa några enstaka strängar, eller en uppsättning strängar för en 12 strängad akustisk. Använd brons strängar för akustiska gitarrer. Mätarna du behöver är en av varje enligt följande:
 2. 2
  .010 Slätt
 3. 3
  0,014 slätt
 4. 4
  .009 Slätt
 5. 5
  .012 Slätt
 6. 6
  .018 Slätt
 7. 7
  0,027 sår
 8. 8
  Ta bort de gamla strängarna, men inte alla på en gång, byta en i taget. Rengör din gitarr och greppbräda med gitarr polish och gitarrens greppbräda renare.
 9. 9
  Börja sätta på strängar som börjar med den första eller höga E-strängen. Strängen.010 mätare. Fortsätt att installera strängar enligt följande. Andra strängen.014, tredje strängen.009, fjärde strängen.012, femte strängen.018, och sjätte strängen.027.
 10. 10
  Tune första två strängar (e, b) som vanligt. Den tredje är den fjärde, femte och sjätte (G, D, A, Låga E) avstämd en oktav högre. Var inte rädd för att du är tuning dem för högt eftersom de är stämda en hel oktav högre. Din stämapparat kommer inte ljuga för dig.
 11. 11
  Lägg märke till att efter avstämning, när du ger den ett knäpper och du kommer bli förvånad över vad som kommer ut av din gitarr. Det inspirerade mig och det kommer att inspirera dig också!
 12. 12
  Spela din gitarr som du alltid gjort, men nu låter som något du aldrig hört förut. Det är en korsning mellan en Mandolin, Autoharp och en 12-string. Låter häftigt när man spelar med en annan gitarr.

Tips

 • Var beredd att dela din gitarr, kommer alla vilja prova det.
 • D'Addario gör en akustisk pack brons sträng för ovan nämnda mätare som kallas "överspänd Nashville" som säljs för ca 5€ 0,00 och låter bra.
 • Om du inte kan hitta rätt spårvidd strängar individuellt, köpa en uppsättning av lätta 12 strängar strängad akustisk eller maila mig och jag ska ge dig en hjälpande hand.
 • Om du vill ändra en elgitarr till Nashville tuning maila mig och jag ska ge dig strängen mätare.
 • Håll dina strängar ren genom att tvätta händerna innan du spelar och efter att ha spelat torka dina strängar med en luddfri trasa, tvätta händerna igen.

Varningar

 • Du kommer inte att vara densamma efter du spelar din nya Nashville tuned gitarr.
 • Var noga med att använda rätt spårvidd strängar, eller du kan bryta den du försöker att ställa.

Saker du behöver

 • Ny singel strängar, stämapparat, gitarr och en fantasi.