Wku

Hur man improvisera på piano

Många av er som sitter hemma kanske undrar vad improvisation är. Den förenklade definition av det fungerar utan förberedelse. Improvisation kan förbättra ditt pianospel. Här är hur man gör det.

Steg

Hur man improvisera på piano. Ha kunskap om olika, så att inte imitera någon låt.
Hur man improvisera på piano. Ha kunskap om olika, så att inte imitera någon låt.
 1. 1
  Ha kunskap om olika, så att inte imitera någon låt.
 2. 2
  Läs om skalor. Hoppa in och lära sig en som har en hel del vassa eller lägenheter i det om du kan, såsom B-dur. Öva skalan du lär kanske bara i den högra handen först. Du kan hitta dessa "gropiga" skalor är lättare att spela än C-dur, eftersom du kan "se" hur skalan formas!
 3. 3
  Läs om ackord. Det föreslås att du lär triaden ackord innan vi går vidare till quartals och sådant. Triad ackord består av tre toner (1-2-3) och mellan två toner och roten (1-2 eller 1-3) är en distinkt intervall. För ett snabbt exempel, består ett C-dur Traid av en CEG. Mellan CE är en stor 3: e, medan mellan CG intervallet är en ren kvint.
 4. 4
  Det finns så många sätt att improvisera som det finns människor. Här är några förslag på olika tekniker för att försöka... du kanske hittar en kan passa ditt sätt att tänka bättre än andra, så ge dem varje ett skott!

Metod 1

 1. 1
  Sitt ner och slog anteckningar endast av samma nyckel. (F, G, Em, A #, etc.)
 2. 2
  Har din vänstra hand spelar bakgrunden kören (långsam block eller brutna ackord) i samma tonart.
 3. 3
  Ha din högra hand spela melodin.
 4. 4
  Växla nycklar när du blir bättre på det för att ge det en bredare, mer komplex känsla och att förstärka skönheten i låten.

Metod 2

 1. 1
  Spela en långsam 4/4 st med varje åtgärd får ett ackord på den vänstra sidan.
 2. 2
  Med rätt, förbättra en inom det ackord.
 3. 3
  Nästa åtgärd byta till ett annat ackord och fortsätta i det nya ackordet.
 4. 4
  Fortsätt med detta tills du blir skickliga (eller uttråkad).

Metod 3

 1. 1
  När du väl har lärt sig att spela några skalor på båda händerna, försöka improvisera med båda händerna gå på en gång. Få dina fingrar rör sig i samma skala... det ska låta bra.
 2. 2
  Prova att spela ett "samtal och svara" spel med dina händer. Spela lite random fras i ena handen och försöka upprepa det i andra handen. Börja enkelt. Så småningom kan du hitta dina händer kan generera melodiska idéer samtidigt att arbeta tillsammans

Metod 4

 1. 1
  Istället för att bara spela blockera ackord eller arpeggion i ena handen, försöka göra den övre eller nedre del av denna ackompanjemang bildar en egen melodi. Lillfingret (allmänt känd som en "pinky") och tummen tenderar att vara mest bekvämt för detta sätt att spela.
 2. 2
  Prova att spela ackompanjemang i höger hand med ackord eller arpeggion och melodier i vänster hand.

Tips

 • Som med allt att göra med musik, öva är nyckeln.
 • Varierar i volym, intensitet, hastighet och andra dynamik för att lägga känslor och skönhet. Använd improvisation för att släppa ut din ilska eller lindra dina bekymmer. Spela vad ditt hjärta säger dig att spela (ostliknande, men sant).
 • Om du röra dig, låtsas att det var en del av låten och fortsätta med det till exempel om du spelar mjukt och lillfingret smäller fel not... börja spela hackig och snabbt i den nya nyckeln och gradvis blekna tillbaka till slät.
 • Spela in dig själv tidigt och ofta. Lyssna på dessa inspelningar. När du börjat, kan det vara svårt att komma ihåg saker som du spelat. Om du lyssnar på dina inspelningar, kan du höra något coolt att du gjorde som du har glömt. Sedan kan du plocka ut det cool idé och använda den igen... på så sätt hjälpa till att bygga din musikaliska vokabulär.
 • Om du röra dig och av misstag träffar en anmärkning inte i nyckeln, gå med det och fortsätt i den nya nyckeln, gå inte tillbaka. (Exempel: Key of C -> du spelar C... E... G... A... F #... C #... D... <- nu är du i tonarten D)
 • Improvisation kan inte vara helt spontan... det måste bygga på ett ordförråd av musikaliska enheter. Dessa kan innehålla små fraser av melodi, rytm, ackompanjemang, harmoniska progressioner, och så vidare. Den mer expansiva ditt ordförråd, desto mer din musik blir "din egen."
 • Experimentera med att spela uppmätta rytmer (4/4 mm) och helt fri rytm. I fri rytm, det finns inga regler alls. Du kanske upptäcker att detta hjälper dig att komma upp med nya idéer lättare än att försöka passa alla dina idéer till en viss typ av rytm.
 • Lyssna på andra personer som spelar andra stycken, och lyssna på andra människor improvisera också, så du får en känsla av hur man improviserar.
 • Hitta en lugn plats med ett fönster. Detta hjälper dig att vara dig själv och låt vilka saker du har instängda inne flöde ut på tangenterna. Inspiration är många gånger finns när du tittar på skönheten av jorden.
 • Lär musik mönster. En hård, kort Gliss ger intryck av ilska och förebråelse. Arpeggios i basstämman tenderar att ge en känsla av rörelse. Observera mönster i tal och musik och använda dessa synpunkter till din fördel.

Varningar

 • Var inte rädd för att träffa "fel" noter! Det finns inga felaktiga anteckningar i improvisation --- allt är frihet!
 • Känn inte att du måste lära dig massor om musikteori "före" lära sig att improvisera. Det räcker att börja med att lära kanske en skala och ett par ackord inom det... du kan lära andra ackord / skalor / teori med tiden!
 • Inte har någon bit i åtanke när du spelar, låt det komma naturligt.

Saker du behöver

 • En lugn plats
 • Ett piano