Wku

Hur man köper en ipad

En av de hetaste prylar på marknaden idag är iPad, en revolutionerande tablett dator som är lätt att använda och mer praktiskt än en bärbar dator. Denna artikel kommer att ge tips om vilka alternativ du har att köpa och ställa in din iPad.

Steg

Hur man köper en ipad. Besök Apples hemsida och lära sig så mycket du kan om iPad.
Hur man köper en ipad. Besök Apples hemsida och lära sig så mycket du kan om iPad.
 1. 1
  Besök Apples hemsida och lära sig så mycket du kan om iPad. Behöver du verkligen alla funktioner inneslutna i iPad, eller skulle ett mindre arbete bättre? Behöver du 3G-täckning, eller standard Wi-Fi? Kan du råd med alla dessa roliga grejer, eller bara själva enheten? Väg dessa alternativ och besluta om vilken typ av iPad passar dina behov bäst.
 2. 2
  Besluta om vad den huvudsakliga användningen av din iPad kommer att bli. Planerar du på att använda det för fritid (spel, surfa på webben, läsa iBooks), eller för bara affärer (e-post, bank, etc)? Detta steg är mycket viktigt, eftersom du kan bestämma vilka funktioner som fungerar bäst för din livsstil, men använder det i båda dessa syften är helt okej också.
 3. 3
  När du har läst upp på iPad och beslutade om att köpa det, gå ut för att köpa. Det finns för närvarande tre olika sätt du kan beställa en iPad:
  • I butiken: Besök en Apple Store nära dig och berätta en säljare du vill köpa en iPad;
  • Via telefon: Ring Apples Customer line service telefon (1-800-MY-APPLE);
  • På Apples hemsida: Beställ direkt från Apples hemsida och få din iPad, liksom alla andra tillbehör, levereras direkt till din dörr (via FedEx i Europa).
 4. 4
  Betrakta de tekniska specifikationerna. Det finns för närvarande tre nivåer av lagringsutrymme på Apples iPads, vilka är följande:
  • Wi-Fi 16 GB (375€ USD): Den billigaste modellen, lämplig för hemmet eller begränsad användning, samt lagring av appar och musik. Rekommenderas för dem som inte kommer att använda iPad ofta.
  • Wi-Fi 32 GB (450€ USD): Den måttligt prissatta modell, bra för att lagra massor av appar (förkortning för applikationer), musik och flera filmer. Rekommenderas för dem som behöver mer utrymme men inte för mycket utrymme.
  • Wi-Fi 64 GB (525€ USD): Den högsta prissatta modellen, men erbjuder en generös mängd lagringsutrymme för appar, musik, videor, filmer, iBooks, etc. Rekommenderas för dem som planerar att använda den ofta och behöver utrymme hämta program, spel, musik, böcker, filmer, etc.
  • Wi-Fi + 3G 16 GB (470€ USD): Samma som Wi-Fi enda modell, men lägger till en cellulär anslutning genom ditt val av Verizon eller AT & T.
  • Wi-Fi + 3G 32 GB (545€ USD): Samma som Wi-Fi enda modell, men lägger till en cellulär anslutning genom ditt val av Verizon eller AT & T.
  • Wi-Fi + 3G 64 GB (620€ USD): Samma som Wi-Fi enda modell, men lägger till en cellulär anslutning genom ditt val av Verizon eller AT & T.
 5. 5
  Välj mellan en wi-fi-modellen eller en med 3G-täckning. Den enda skillnaden mellan dessa två modeller är det senare kan ansluta till Internet var som helst en AT & T eller Verizon täckning finns, medan användare av Wi-Fi-modeller kan bara surfa på webben där Internet är uppnåeliga. De 3G-modellerna stöds av AT & T Wireless och Verizon Wireless (beroende på vilken mobil anslutning du föredrar) och är tillräckliga för frekventa resenärer, men har en extra 15€ -25 månadsavgiften för Internet täckning. Rekommenderas för dem som behöver tillgång till Internet på språng när Wi-Fi-nätverk är inte tillgängliga (t.ex. företagare).
 6. 6
  Slutligen, lägg på några tillbehör. Medan iPad redan levereras med en laddare och USB-kabel, kan du välja från ett läderfodral (se ovan bild), laddare förlängningssladd, hörlurar, fodral, skärmskydd, penna, etc.
 7. 7
  När du har köpt din ipad eller har det levererats, försiktigt öppna den och ansluta den till Apples. Detta kommer att registrera enheten i din dator och gör att du kan synkronisera låtar, program, filmer, bilder, etc. från iTunes till din iPad.
 8. 8
  Njut av din nya ipad! Surfa på webben, visa bilder, lyssna på musik, spela spel, titta på film, och uppskattar den förbättrade och utvidgade skärmstorlek!

Tips

 • Om du behöver köpa en iPad "genast", kan du köpa den på olika säljs butiker som Best Buy, Target, etc utan att behöva vänta på Apple att skicka den till dig. Om lokala butiker är ute (som de var när iPad 2 bara kom ut), kan du köpa online på Amazon.com eller eBay (ibland på ovan pris) med snabbare leverans än på Apples webbplats.
 • Ange ett lösenord lås på din iPad för att hindra människor från att komma åt dina data. Gå till Inställningar, ange en fyrsiffrig kod, och väljer vilka alternativ du vill låset att utföra. Var noga med att skriva ner koden på ett säkert ställe så att du inte kommer att glömma det!
 • Om du har bestämt dig för att få garantin när du köper din iPad, överväga att köpa alla extra tillbehör för enheten (t.ex. fall, tangentbord, etc.) på samma kvitto. Få människor vet att i de flesta fall kommer garantin endast täcker de punkter som anges på den ursprungliga iPad inköpskvitto.
 • När du har ställt in din iPad, se till att du har Hitta min iPad aktiverat i din iPad och du har installerat programmet Hitta min iPhone också. Så om du skulle tappa din iPad någonstans, kan du använda Hitta min iPhone på en annan iOS-enhet eller på datorn (webbplats är, men du måste ha ett iCloud-konto för att göra detta). Det enda problemet är att det inte fungerar om iPad är offline (t.ex. iPad var avstängd, eller iPad inte är ansluten till Wi-Fi för tillfället).
 • Överväga att ta ut en garanti på din iPad. Detta omfattar incidenter som fel och oavsiktliga skador, och du ska vara glad att du använt de extra pengar ska du tappar enheten, knäcka det, etc.

Varningar

 • Var försiktig med din iPad. Hantera det varsamt och undvik att låta små barn använda den utan din tillsyn. Det sista du vill göra är att gå igenom besväret att byta ut din nyligen köpt apparaten om någon av misstag skadar det.
 • Var försiktig när du reser med din iPad. Undvik nonchalera det ut som en bit av smycken för alla att se, som tjuvar kommer att gå ut ur deras sätt att beröva dig en så populär och dyr apparat. Om möjligt kan du packa det i en icke-avslöjande påse i motsats till Apples iPad fallet när du reser.