Wku

Hur man gör trance musik

Trance är kanske den mest känslomässiga genre inom elektronisk musik. Det kan få dig att vilja brista ut hejar eller börja gråta utan anledning. Det har befogenhet att ingjuta ren lycka till lyssnaren. Det finns så många olika subgenres av trance som fortsätter att göra det unikt för denna dag. Om du är intresserad av att skapa din egen trance musik, vare sig på skoj eller för att få ditt namn där ute, här är några steg som hjälper dig att komma igång.

Steg

Hur man gör trance musik. Förstå vad som gör trance unik.
Hur man gör trance musik. Förstå vad som gör trance unik.
 1. 1
  Förstå vad som gör trance unik. Trance har bestämt unika egenskaper som gör det skiljer sig från annan elektronisk musik. Dessa innefattar, men är inte begränsade till de faktorer som anges nedan:
  • Emotion. En av trance främsta egenskaper ligger i den känslomässiga faktor som den placerar i lyssnaren. Mycket av modern trance musik betonas en "uppbyggnad och nedbrytning" åtgärd förknippad med progressiv trance, vilket är bra med måtta. Var medveten om att trance musik inte börja använda progressiva uppbyggnader och haverier fram till omkring slutet av 90-talet. Innan trance skulle normalt hålla samma takt för längden på hela sången.
  • Repetition. Trance är oftast mycket repetitiva. Detta är inte att förknippas med en negativ klang, som repetition är en av de faktorer som bidrar till att ingjuta de emotionella aspekterna av genren. Du bör vara uppmärksam på att någon upprepning naturligt flöde. Repetition som inte flyter ordentligt tenderar att "härma en trasig skiva", per se, vilket gör det svårt för lyssnarna att anpassa sig till och ansluta med ljudet.
  • Kvartalet-note bass kick. Kvartalet-note sparka bidrar till att behålla den emotionella faktorn som skapas genom upprepning. Nästan all trance musik har en avgörande fjärdedels-bass kick som vanligtvis ligger kvar för majoriteten av låten. Tänk på att det fjärdedels-spark inte behöver vara en överväldigande baston, du kan välja en dämpad ljud. På samma sätt kommer många konstnärer att börja med en serie av omgivande ljud och gradvis arbeta in lyssnaren i den huvudsakliga melodin.
  • Slag per minut. Mest trance ligger inom intervallet 130 till 150 BPM. Ibland kan sjunka under 120 BPM-särskilt i omgivande trance-men det i allmänhet inte överstiger 150 BPM, eftersom det börjar gränsa hardcore elektronisk musik, vilket är en annan genre i sig.
 2. 2
  Få lite inspiration. Medan kopiera en annan konstnärs musik är inte den bästa idén, det är inget fel med att lyssna på andra artister för inspiration och idéer. Lyssna på en massa trance musik att avgöra vad du vill, inspirerar det du, och vilka typer av musik du vill göra.
  • Kom ihåg att det finns flera olika subgenres av trance. Ljudet av trance har förändrats avsevärt från hur det lät som ett decennium sedan. Var noga med att få en känsla för trance från tidigt 90-tal tillsammans med trance som släpps idag.
  • Många stora artister hålla musiken från sin egen genre nära till hands. Denna "referens arbete" kommer att se till att du behåller grunderna i genren som du vill skriva en låt till. Precis som alla stora målare studerar sina kamrater för inspiration, så ska man.
 3. 3
  Lyssna på flera subgenres av trance. Trance kan ha vissa universella egenskaper, men dess melodi kan variera enormt mellan subgenres. Inse egenskaperna hos vissa av dessa subgenres:
  • "Classic" trance. Även om detta inte är ett specifikt definierat subgenre, hänvisar detta till tidig trance som började i slutet av 80-talet. Denna subgenre har en enorm fokus på upprepning, sakta förändras under loppet av låten. Classic trance kan sägas vara portas från nutida musikens "minimalism" som utvecklats av samtida kompositörer som Steve Reich, Terry Riley, La Monte Young, och Philip Glass.
  • Acid trance. Acid trance är oftast liknar klassiska trance, förutom att den har en mycket mer hypnotisk och "trippy" känner till den. Den har ett unikt sound som ofta uppnås genom att spela med filter, kokkärl och oscillatorer för att skapa en "science fiction"-esque ljud. Se Roland TB-303.
  • Progressiv trance. Denna subgenre definierat de populära "bygga upp och uppdelning" teman som ofta förknippas med trance. Genom att långsamt bygga upp en progression av melodier och skapar en pseudo "spänning", ett utbrott av Emotional Bliss resultat på toppen av melodin som det "utsläpp". Dessa versioner är ofta görs genom att skapa ett kort uppehåll i melodin innan snabbt återvända till huvudtemat. Andra vanliga tekniker innefattar paus, med pauser, snabbt påskynda BPM, och använda fortskrider sparkar från kvartal till åttonde till sextonde-, noterar sparkar, och så vidare.
  • Goa trance. Denna subgenre delar många av de egenskaper syra trance, men har en unik "ekologisk" ljud till den. Goa trance är sådan komplex och strukturerad subgenre av trance att många andra "sub"-subgenres härstammar från goa trance, själv.
  • Psychedelic trance. Även känd som psytrance, är denna subgenre mycket lik goa. I vad goa trance skapar för en organisk känsla, skapar psytrance en elektronisk, futuristisk känsla. Psytrance tenderar att använda mer sci-fi ambient ljud tillsammans med de tekniker som används i sura trance.
  • Ambient trance. Denna subgenre tenderar att använda en mycket långsammare BPM och lägger mindre vikt på kvartalet-note spark. Många omgivande konstnärer gör sig av med fjärdedels-åtgärd helt och släpp till halv-note eller andra åtgärder. Ambient trance använder generellt mjukare ljud och upprätthåller en "easy listening" känsla, och ändå behålla de repetitiva och emotionella egenskaper som förknippas med trance.
  • Tech-trance. Tech-trance är en fusion mellan techno och trance. Det är väldigt tufft. Den fokuserar inte på en melodi, ibland en melodi kommer att användas i fördelningen. Vanligtvis fokuserar kring talang att manipulera en anteckning och redigera den för att göra en mycket industriell klingande synth. Några namn att spana in vilka specialiserar sig på tech-trance är Sander van Doorn, Abel Ramos, Bryan Kearney, Randy Katana, och Marcel Woods.
 4. 4
  Analysera musiken. Hur det är sektionerad och delat? Vilken slagverk var bara läggas till eller tas bort? Hur gjorde melodin förändring? Vad allt händer? Vilken typ av omgivande ljud kan du höra i bakgrunden?
 5. 5
  Köp en dator med lämpliga specifikationer. Du behöver en high end maskin som klarar att göra och redigera ljud om du funderar på att producera kvalitet musik. Här är några viktiga specifikationer för att ta hänsyn till.
  • Processor. Dual core processorer är särskilt effektiva i att effektivisera funktionalitet och förbättrad prestanda vid skrivning trance musik. Quad kärnor är också brutalt effektiva, men är dyra. Dessutom kan vissa maskiner fortfarande äger inte kapacitet att hantera kraften i en quad core-processor.
  • Hårddiskutrymme. Högre kvalitet ljud innebär större ljudfiler. Tänk på att du inte skriver musik med MP3-kvalitet, vilket i genomsnitt en bithastighet på 128 till 320. Du vill de högsta kvalitet bit för ljud när de arbetar för att utveckla din musik. Storleken på din hårddisk kan variera kraftigt, beroende på de ljud som du tänker använda. 250GB hårddiskutrymme är en mycket liberal mängd.
  • RAM. Två gigabyte RAM (2 GB) är en rättvis start åtgärd. 1GB RAM tenderar att pressa gränsen, och allt under 1GB blir särskilt svårt att arbeta med effektivt.
  • Ljudkort. Du behöver ett högt kort ljudkvalitet. En intern M audio "Audiophile" ljudkort med RCA kommer att göra bra, liksom en extern "snabbspår" USB-ljudkort med mikrofoningång / RCA. Detta är också bra för inspelning mixar.
  • Musik som producerar / redigeringsprogram. Detta kommer att beskrivas närmare nedan.
 6. 6
  Köpa eller hämta musik-making programvara. Ableton Live, Reason, och / eller FL Studio är bra program som du kan använda för att hjälpa dig att göra beats, raster och en basgång. (Eller, om du äger en Mac, prova GarageBand eller EasyBeat, eller Logic Pro för mer avancerad komponera. På Linux LMMS skulle vara fint och även körs i Windows) Tid och engagemang kommer att visa de bästa resultaten.
 7. 7
  Öva med programvaran. Få en känsla för de ljud du kan göra och för din stil. Försök modding de förprogrammerade ljud som du gillar.
 8. 8
  Lär dig hur en synt fungerar. Oscillatorer, vågformer, filter, LFOs. Synthar förinställningar är ett bra sätt att komma igång, men programmera ljuden själv kommer att vara mycket mer fördelaktigt i det långa loppet.
 9. 9
  Skaffa dig några verktyg och instrument för att göra musik. När du använder fördefinierade melodier och ljud är bra för nybörjare som gör trance, du är bättre att utveckla din egen unika sound. Det finns gott om gratis VSTS (virtuella instrument) ut, kommer alla att förbättra standarden på din musik.
  • KVR Audio är en bra sajt för nedladdning VSTS, och Synth1 eller SuperwaveP8 är bra och enkla att programmera syntar.
  • Om du är villig att spendera lite pengar (~ 70€), är Nexus VST du vill för bästa ljud trance bly. En annan mentionable VST är V-Station, vilket är bra för trance-specifik produktion. Vanguard är en annan stor VSTi som kan köpas. Också sylenth och SPECTRASONICS Omnisphere för proffsen. Gladiator 2 och zebra synthar är också mycket bra.
  • Psytrance och Goa trance basljud kan vara svårt att programmera om från början på en generell synth om du är nybörjare, Alien303 är mycket en bra start för detta tills du får grepp om hur man gör ljuden själv.
 10. 10
  Köp en MIDI styrelse. M Audio MIDI ombord, Syre O2, Keystudio, eller M-Audio Axiom eller Novation är bra för nybörjare. Du kan behöva drivrutiner för önskad MIDI styrelse ditt val. Du kan hämta nödvändiga drivrutiner för M Audio direkt från deras hemsida.
 11. 11
  Skaffa dig en studio monitor. KRK, Mackie, Behringer, eller Fostex kommer göra dig gott. Se till att de kommer med minst en 3 "subwoofer-du behöver det för sparkar och bas i trance. Dessutom bör högtalarna ha minst en 1" diskant. Slösa inte dina pengar på billiga redskap! Varumärken lönar sig.
 12. 12
  Gör en mixtape visa upp dina talanger. Oroa dig inte om det inte låter bra vid första, du kommer att bli bättre med praktiken. Försök att vara kritisk mot dig själv, men också spotting sätt du kan förbättra. Kom ihåg att du inte är på deras nivå tills du arbeta dig upp dit. Det kräver övning.
 13. 13
  Publicera din musik. Du behöver inte gå rätt till en producent och visa ditt arbete, men du kan skapa en MySpace eller Last.fm music sidan för att få ditt namn där ute. Hitta ett sätt att marknadsföra dig själv. Kom ihåg: Om en person inte gillar dig, det är bara en persons åsikt.
 14. 14
  Marknadsför dig själv och bli ansluten. När du känner att dina produktioner vänder ut positivt, försöka få ett undertecknat. Det kommer att bli mycket svårt, men slutresultatet kommer att lämna dig verkligen åstadkommit. Du kan behöva skicka ut minst 100 demo inlagor till etiketter över hela världen innan du får någon märkbar erkännande.
 15. 15
  Export, återge, och ladda upp dina låtar. Det finns flera aspekter att tänka på när du gör detta.
  1. Exportera dina spår från din programvara. Använd valfritt format (vanligtvis i lossless. FLAC). Många program låter dig exportera till. MP3 också, men vara säker på att du använder V0 variabel bitrate preset).
   • Observera att de flesta mediaspelare spelbar 16-bitars FLAC-filer, men du kan ladda ner codecs för att spela 24-bitars. FLAC om du insisterar på att använda den.
  2. Ladda upp din fil, med hjälp av en webbplats fildelning som du väljer. Det finns otaliga platser, men YouSendIt är särskilt anmärkningsvärda. Det är inte gratis, men det tillåter dig att skicka låtar direkt till någons e-postadress. Skapa en direkt. MP3 URL till filen och kopiera och klistra in den på alla dina demo inlagor. Inkludera någon extra bakgrundsinformation som du vill, till exempel e-post, din MySpace, och så vidare.
  3. Skapa en MySpace Music sida. Du ska bara ladda upp prov på din sida, eftersom det finns en storleksgräns på ca 6MB. Kom ihåg att hålla din ljudkvalitet över 296kbps. På så sätt kan du erbjuda en bra förhandsvisning i bra kvalitet, vilket kommer att locka fler besökare. Ladda upp en bråkdel av din låt är också en säkerhetsåtgärd för att undvika att användare rippa dina fullängds musik.

  Tips

  • Ha tålamod med dig själv, och ge inte upp. Du behöver tid, och massor av det. Din första spåret förmodligen inte kommer att vara ditt bästa. Alla de nämnda mjukvara kommer att bli dyrt och komplicerat att använda, men det kommer att löna sig.
  • Försök vara originell och utveckla ditt eget sound. Detta är naturligtvis lättare sagt än gjort, men om du är ute efter berömmelse, är unika vad som definierar en musikalartist dag-antingen genom ljud, inspiration, eller tecken.
  • Försök att skilja dig från musiken. Låtsas att du är någon på en dans lyssna på din låt. Detta är särskilt viktigt, eftersom det kommer att hjälpa dig att förbättra inom områden som behövs.
  • är en utmärkt hemsida som kartlägger de framsteg och delningar av all elektronisk musik, inklusive sitt eget avsnitt på trance. Den ger exempel med ljudklipp, samt innehåller korta beskrivningar om respektive genre.

  Varning

  • Alla former av musik är lite mer än varianter på vad som har kommit tidigare. Det finns ingen ursäkt, men för att begå en handling av plagiat. När du skapar musik, kom ihåg att du bygger inte enbart på andras arbete, men på din egen uppsättning av konstnärliga färdigheter och musikaliska idéer.
  • Repetition är nyckeln, men vara noga med att se mönster flyter väl in i varandra och loop sömlöst. Om du kan lätt "tag" där en looping melodi eller ljud börjar eller slutar, då du kan ha ett problem. Försök att förbättra slingan övergång, bromsa effekten, eller helt enkelt använda något annat.
  • Även om det ibland är lämpligt för vissa genrer inom elektronisk musik, såsom Hard Trance, försök att inte använda banala och alltför känslomässiga besättningar och melodier i överskott. Syntetiserade strängar är oftast den största boven i fall som dessa. Trance bör vara övertygande och känslomässigt, men inte komiskt.
  • Tänk på trance som ett pussel, om du gör det komplicerat, det tar mer och mer av din lyssnarens förståelse att få, om du gör det enkelt, tvärtom. Generellt gör trance som du tycker passar. Eftersom ingen roll vad, du alltid avsluta ett pussel du startar oavsett hur komplicerat det är.