Wku

Hur man gör en skräckfilm

Om du har en sak för läskiga filmer, det är bara en tidsfråga innan du vill göra din egen. Här är några idéer om hur du kommer igång på den fantastiska filma!

Steg

Hur man gör en skräckfilm. Få en skrämmande idé för filmen.
Hur man gör en skräckfilm. Få en skrämmande idé för filmen.
 1. 1
  Få en skrämmande idé för filmen. Men gör det bra så de kommer inte misstänker att det kommer. Och när det kommer, gör det så skrämmande som det kan vara. Det kan vara mer skrämmande om du hör ljud, snarare än att se spöken eller monster etc.
 2. 2
  Förvandla din idé till en tomt, eller berättelse. Ett bra sätt att få en uppfattning är att brainstorma idéer, sedan välja en och skriva berättelsen. Alltid ha en historia före inspelningen, annars kan det bli cheesy.
 3. 3
  Hitta en fantastisk plats att filma filmen. Goda idéer är i skogen (speciellt på natten), stugor, träbyggnader, övergivna hus, etc. Se till att du har tillstånd att filma på plats innan du börjar.
 4. 4
  Hitta en cast som är villig att spela huvudrollen i din thriller. De behöver inte nödvändigtvis agerar erfarenhet, men det beror på komplexiteten i din film. Se till att de är villiga och kapabla att ta order från regissören.
 5. 5
  Lägg skrämmande och knaster, kusligt atmosfärisk musik för spänning. Lägg läskigt, skrikig musik för när något överraskande händer.
 6. 6
  Ha en läskig mördare / monster / vadsomhelst. Av någon anledning mördare som inte talar är skrämmande än de som gör. Se till att deras motiv är enkel (hämnd / vansinne är bra)
 7. 7
  Gör något helt vanligt mitt i dramat (papperskasse, Telefon, Toalett, dörrklocka, TV, videoband). Om du gör det bra, blir det läskigt!
 8. 8
  Ha en plot twist (i slutet eller mitten slutet).
 9. 9
  Lägg goda effekter (om blodet ser ut som ketchup du kommer inte att skrämma någon så använd varm sås eller tomatsoppa istället. Det ser mer realistiskt) Om du väljer att gå med effekter... det är. Det är bevisat att en plötslig stund av spänning utan grafiskt blodigt våld är mer skrämmande eftersom watcher fantasi finner Skalman möjliga resultatet att de personligen kan tänka sig... mycket skrämmande än ens en realistisk gore fest... tror De Niros kurragömma... Skrämmande på grund av spänning, inte på grund av blodet, eller realismen i nämnda blod.
 10. 10
  Se till att du använder bra effekter. Använd Hitfilm 2 Ultimate om det behövs. Ett alternativ, som är dyrare, heter Adobe After Effects. Minns emellertid att effekter som explosioner och brand ser tacky och malplacerad i en skräckfilm, så håll dig till färgkorrigering och betygssättning, compositing eller omgivande effekter såsom dimma eller dammpartiklar.
  • Om dess mord i din film, gör det realistiskt genom att klippa ut tidningsartiklar och termer (Exempel: Klipp ut bilder och artiklar av försvunna personer, avlidna människor etc. och använda dina Psycho som handlingen i dessa situationer.). [PsDon ' t använda riktiga namn för misstänkta och eller avliden]
 11. 11
  När allt av inspelningen är klar, börja röra den till datorn. Redigera det är ofta roligt, men frustrerande, ser som det kan raderas med ett klick.
 12. 12
  Ungefär halvvägs in i redigering, satt ett releasedatum. Sätt upp affischer runt skolan eller grannskapet. Försök att inte bjuda in allmänheten men bara folk du känner.

Tips

 • Precis innan den läskigaste delen, har en normal eller lugn scen. Sedan från ingenstans något läskigt hända. Det kommer att vara mycket mer oväntat och skrämma folk mer. Försök inte göra det för uppenbart dock, till exempel "Alicia är promenader i skogen då den maskerade mördaren hoppar fram bakom ett träd och dödar henne". Låt det ögonblick fånga din publik plötsligt av halsen, vill, ha ett träd plötsligt vaknar till liv och äta henne eller ha den maskerade mördaren väntar hemma, förklädd till någon hon känner, sedan få henne.
 • Dessutom, när man använder musik, är det en bra idé att ha musik på medan "Jimmy är ute efter den besatt damen i badet", och sedan när han ser, finns inget där. Det gör dina tittare ännu mer rädd.
 • I en uppföljare, aldrig ändra originalets slut för reaktion. Det kommer att förvirra publiken och kommer att orsaka icke-originalitet.
 • Titta på TV visar olösta mysterier, får du massor av idéer. Störande är mycket skrämmande. Exorcisten, vill du veta en hemlighet, och när en främling samtal, var alla riktigt störande och alla mycket skrämmande.
 • Forskning genom att titta på några läskiga filmer och hitta vad som gjorde dem skrämmande. Stjäl inte idéer men det är plagiat och publiken kan märka det. Var så original som du kan!
 • Se till att dina vänner (skådespelare) ägnas åt filmen så att de inte strula till det.
 • Har titeln vettigt. Om filmen heter "Sunshine" och filmen har ingenting att göra med titeln alls, då du behöver något annat.
 • Öva lite med olika idéer.
 • Om du inte kan känna att du kan arbeta ensam, få en vän (s) för att brainstorma med dig.
 • Lägg en underlig twist till det. Döda den person som verkar minst benägna att dö. Vrid den söta, oskyldiga barn till en medbrottsling av mördaren, locka folk till deras undergång. Gör något som ingen någonsin kommer att se komma.
 • Stalkers är skrämmande (om du gör det rätt).
 • Om din lilla syster eller bror är att göra runt att de är minst 100 meter från kameran, så att de inte blir hörda. (Om inte, naturligtvis, de är i filmen)
 • Att basera saker på sanna historier eller säger att de var sanna göra det dubbelt så läskigt. Motorsågsmassakern var baserad på en sann historia om en mördare vid namn Ed Gein. Du kan ta händelser och överdriva story, gör det till en bra film... Det var läskigt. Blair Witch Project sades vara sant Uppdatering: Det var inte heller, men sättet det gjordes gör det mycket möjligt)... det var också skrämmande.
 • Detta går tillsammans med # 6 gör något helt säkert helt läskigt. (En plantskola, en dator.) Anything människor är beroende... alltför dålig TV har redan gjort!
 • Om du har en uppföljare, inte ändra det till det extrema. (T.ex;. Jimmy dog ​​i den första filmen från ett slag mot huvudet Jimmy dog ​​i den andra filmen från att bli rensad sedan begravas levande..)
 • Se till att tomten är trovärdigt. Det kan vara en skrämmande berättelse om din skola ect. Gör det verkar obehagligt men som helt plötsligt finns romans mellan två älskare och eftersom de är på väg att kyssa mördaren sticker ut.
 • Var djärv med idéer! Använd några idéer som kan chocka publiken och få en reaktion från dem. Oroa dig inte för att vara alltför extrem, det är vad redigering är för.
 • Ibland kan en snabb avslutning, något som är möjligt att ha en effekt.
 • Om du ska ha falska blod, inte använda tomatsås, tomatjuice fungerar riktigt bra.
 • Se till att använda realistiska rekvisita. Om du använder vapen se till att de inte har den dumma orange spets på det.
 • Se till att du planerar din film väl innan du börjar filma, inte komma över upphetsad och skriva manus så snart som möjligt, men försök att skriva ett tvåsidigt, tre lag (början, mitt och slut) plot översikt. Det hjälper blomstra dina idéer för vad som ska hända i viktiga ögonblick.
 • Se till att människor kan agera - det är inte bra om karaktärerna är inte trovärdig!
 • I filmerna, gör det tyckas att säkerheten finns (för tillfället), men har en * trovärdig * händelse som gör att det inte kommit. (Som polisen har att besvara ett annat samtal istället för att gå till huset).
 • Medan lyckliga slut är överskattat, så är dåliga / sorgliga slut. Däremot är det möjligt att skapa en till synes lyckligt slut som faktiskt är en dåligt slut. Detta är känt som "Antagen förintelsen". Till exempel kan de få överlevande i slutet vara i gott skick, men det faktum att planeten håller på att invaderas av fler utlänningar kan innebära en säker död för dem.
 • Se till att inte göra det orealistiskt. Ju mer realistisk, den skrämmande filmen kommer att bli.
 • Det finns en stor skillnad mellan skrämmande och blodiga! Wes Craven har det ned stor. Men bara för att blodigt är inte mycket skrämmande betyder inte att du inte kan ha blodigt - bara inte göra filmen beror på gore. Alfred Hitchcock var en av de mest framgångsrika regissörer skräckfilm och han aldrig använt gore som var nära orimliga i hans filmer. Några av hans filmer är skrämmande och inte blodigt.
 • Om du hittar mer originalitet eller bättre handlar av improvisera (agerar utan manus), gå för det! Många kända filmer saknade permanenta linjer och iscensättning. Bara hålla den punkt tydlig och inte bli alltför ivrig.
 • När du använder ett soundtrack, använd inte samma ljudspår om och om igen. Dessutom, använd inte musik för mycket, eller publiken kommer att veta när de skrämmande / blodigt delar är på väg att hända.
 • Läs nätet kriminella arkiv, du kan förstå bättre om massakrer och sådant (ger en trovärdighet för dina filmer).
 • Definiera dina karaktärer och ge dem god karakterisering, kommer publiken få knutna till vad karaktärerna de gillar bäst. Detta fängslar publiken mer.
 • Gör inte uppföljare som gör serien verkar vara aldrig slut. Fredag ​​den 13: e hade många många uppföljare. Alla förväntas veta vad som händer i uppföljarna. Såg filmer verkar komma ut varje år. Efter att ha sett Saw I och II, vet du vad som kommer att hända. Om du gör det, kommer filmen inte vara skrämmande. Om du planerar att göra en uppföljare, se till att det är en fortsättning på berättelsen. Till exempel gör inte filmer som i den första filmen Jimmy dör efter att ha blivit knivhuggen av en kniv. I den andra filmen, dör Jimmy efter drunkning. I den tredje filmen, dör Jimmy i explosionen. Jimmy dör efter han halshuggen i den fjärde filmen.
 • Se till att inte låta tittarna få alltför bekväm när filmen är tänkt att vara skrämmande. Insidious var läskigt fram till mitten när de visade den demon som resulterade i mig att bli alltför bekväm med det.
 • Om du gör en läskig film att se till att du har bra skådespelare.... (inte din lillasyster)
 • Om du vill göra det mycket oroande, försöka göra din tilltänkta läskiga karaktärer så långt ner i "kusliga dalen" som möjligt. Till exempel, om du vill lägga några läskiga dockor i, se till att de är oroväckande verklighetstroget med stirrande ögon av glas och eventuellt några repor eller defekter, snarare än en söt plast baby doll.
 • Undvik att använda musik som redan var i en film som John Carpenters Halloween.
 • Få ditt manus bevis läsas av ärliga människor, inte bara dina föräldrar som de kan vara för snäll, har några vänner som kommer att säga vilka delar de gillade och vilka delar behöver revideras. Kom ihåg, kommer de saker som du skriver att du inte kommer att gilla, andra kanske gillar.
 • Du kan göra den paranormala aktiviteten strategi och skapa en shockumentary... (bekräfta kamerorna närvaro med ingen musik i bakgrunden. Tittarna kommer att vara i ovisshet)
 • Använd bra kvalitet programvara videoredigering, inte så billig nedladdningsbara skräp. Här är några bra program: Adobe Premiere, Avid Media Composer, Apple Final Cut Express, och Sony Vegas.
 • Börja med att göra små korta filmer för att öva med. De är roliga, enkla, och är utmärkt för att skapa nya idéer.
 • Om du är i en TV-produktion klass är det tillåtet att ta en mycket liten del av en film som att ha en person som tittar igenom gamla videoband (The Ring Samara i dårhus) Men se till att det är din egen idé. Kanske har ett minne som ett bröllop eller en födelsedag, kanske till och med ett gammalt brott band där de intervjuar mördaren. Se bara till att du är tillåtet att filma en läskig film (Om videon är att gå på en av de lokala kanalerna.)
 • Bästa rekommenderas om du använder högkvalitativa kameror (HD), som är det bästa!
 • Mytiska varelser (vampyrer, varulvar, häxor) kan ibland vara skrämmande, men räkna inte med det. Många mytiska monster nu ständigt "uppdaterad", men är fortfarande arbete fantasy.

Varningar

 • Ha inte alltför många stereotyper i det. (Den svarta killen dör först, dör blond sekund (beroende på dumhet) de heta brunett liv för att se slutet.)
 • Inte agerar ut en död scen i offentliga platser, är du sannolikt att ha polisen uppmanade dig eller arga människor kommer att skrika.
 • Se till att ditt blod ser äkta!
 • Stjäl inte.
 • Om du använder en video skapare / redigerare på din dator, ständigt spara ditt arbete. Annars, har du chans att förlora allt ditt hårda arbete strax efter avslutat det, och tvingas börja om igen.
 • Det är okej att vara lite rolig, men överdriv inte. Om du ska använda humor, är det bäst att använda svart humor. The Evil Dead 2 gjorde detta, och filmen visade sig fantastiskt.
 • Stör inte flödet av biltrafik (du kommer att ha polisen uppmanade dig!)
 • Se till att din belysning är korrekt!
 • Inte har alltför många tomt vändningar, det är inte läskigt, det är bara förvirrande.
 • Och bara för att det är en skräckfilm, betyder inte att sätta andras liv i fara.
 • Använd inte samma plats för att filma om och om igen! Ha någon sort.
 • Gör inte något som ser falska eller är för svårt att agera ut. Det kommer att se cheesy.

Saker du behöver

 • Script eller permanent tomt sekvens
 • Tecken som perfekt passar dina skådespelare
 • Organisation
 • Kamera (3CCD är ett riktmärke för broadcast kvalitet. Digitala systemkameror ger en film utseende till din pjäs, medan en videokamera kommer att ge mer "hemlagad" utseende till dina filmer. Ibland det senare är att föredra.)
 • Stativ
 • Mikrofon - helst ett "gevär" mic
 • Belysning
 • Laddade batterier och oinspelade band!
 • Fake blod, kostymer, peruker, masker, och allt annat som är nödvändigt (fylla på kostymer, smink, och blod på Halloween avsnittet på Wal-Mart!!!)
 • Ett tomt hus eller två. Fri av människor som inte deltar i inspelningen är bättre.
 • Bra videoredigeringsprogram, speciellt för NLE eller icke-linjär redigering (som Windows Movie Maker, Adobe Premiere, Sony Vegas, Avid Media Composer)
 • Kuslig soundtrack / soundscore
 • villiga vänner
 • En mycket skrämmande eller kuslig set, ange motivet för den film som ska chilla.
 • Och har en film premiär att visa till alla dina vänner, det är massor av kul!
 • (Om du vill bli uppmärksammad, prova att placera en video på "www.youtube.com". Du får recensioner, kommentarer, priser och enkla fläktar. Just Sayin ')