Wku

Hur man installerar högtalarna

Har du någonsin velat installera stereohögtalare i ditt hus, men hittade jobbet för svårt? Det finns några saker du kan prova att göra jobbet enklare och lättare.

Steg

Hur man installerar högtalarna. Läs högtalarnas instruktioner.
Hur man installerar högtalarna. Läs högtalarnas instruktioner.
 1. 1
  Läs högtalarnas instruktioner. Även billiga högtalare är konstruerade för att gå vart de passar, finns många andra talare utformad för att vara ett visst avstånd från golvet eller från väggarna.
 2. 2
  Lägg ut den plats där högtalarna kommer att ge bra akustik. Detta kan bestämmas genom att räkna antalet kanaler receivern eller förstärkaren har, eller resten styrmöjligheter du har på din stereo. Följande frågor kan göra det enklare att räkna ut det här.
  • Hur många högtalaranslutningar finns på baksidan av stereon? Om du har fyra uttag, terminaler eller andra förbindelser avsedda för högtalare, är det förmodligen det mest effektiva antalet talare att installera, eftersom "pigtailing" högtalare tillsammans kan leda till överbelastning en högtalare krets eller förändra den totala kretsmotståndet (ofta, 8 ohm per högtalare).
 3. 3
  Bestäm var du kommer att vara placerad vid att lyssna på stereo. Face huvudhögtalarna mot publiken. Helst högtalarna är vardera på samma avstånd från publiken, och även från bakre väggar. Undvik att ha stora objekt som tabeller eller soffor nära vägen för ljudet från högtalarna till publiken. Sekundära högtalare kan böjas eller vinklas något bort för att ge "3D" effekt, eller djup, till ljudet.
 4. 4
  Titta på de eventuella ledningar vägar du kanske kan använda för att ansluta högtalarna upp.
  • För golv monterade högtalare, kan du kanske att dölja högtalarkabeln längs basen styrelser om du inte gå genom en dörröppning eller fasta skåp längs väggen.
  • För takmonterade högtalare, måste du antingen borra genom taket och fisk "droppar", eller högtalare kablar ner till högtalarna, eller urtag högtalarna i taket själv (inbyggnad högtalare i taket kan äventyra vinden isolering och kommer att göra det svårt att "sikta" den akustiska konen på högtalaren.)
 5. 5
  Välj en lämplig talare församling. Detta är en högtalare, en högtalare låda eller ett skåp, eller en kombination av flera högtalare (Bas, Tweeter, Subwoofer, etc) inbyggd i ett skåp). Stora rum kan kräva stora högeffektiva (watt) enheter, var i små rum, kompakt, låg effekt (25-50 watt) högtalare kan vara gott. Titta på stereon krav för att matcha de högtalare du köper till ditt system. Både 8 ohm och 16 ohm högtalarna är vanliga, och inte utbytbara.
 6. 6
  Installera fästen för takmonterad högtalare på de platser du har valt. Om högtalarsystemet inte kom med konsoler, kanske du kan ta bort ansiktet på skåpet, var försiktig så du inte skadar högtalaren eller kablar inuti, och skruva direkt genom baksidan av skåpet i väggen.
 7. 7
  Haka högtalarkablarna till terminalerna på baksidan av högtalaren rutan, var noga med att observera polariteten (+ eller -) för anslutningarna. Många högtalarkablar är färgkodade, svart varelse (+) och vita är (-), och klart isolerade ledare har en kopparledare i en (+), och en silverfärgad ledare i den andra (-). Om högtalarkabeln har en plug färdigkopplad på slutet som ansluter till stereo, måste du ta del av detta. På en skruvplint stereo-anslutning, bara matcha färgen på slutet på högtalaren med samma färg på samma terminal på stereon.
 8. 8
  Dra tråden längs basen styrelsen eller tak, beroende på ditt val av plats, hålla det så tätt som möjligt till hörnet för att göra det mindre märkbar, och det fästs med klammer för att hålla den på plats.
 9. 9
  Anslut till terminalerna eller pluggar (uttag) på baksidan av stereon, och slå på systemet för att testa ditt hantverk.

Tips

 • Använd den kortaste kabeln rekommenderas av högtalaren maker, för längden på köra arbetar med. Längre avstånd mellan högtalare och stereo kan kräva större ledning, vilket kommer högre watt komponenter.
 • Om du tillfälligt fästa, eller hålla högtalarna på plats, kan du ha möjlighet att bedöma deras effektivitet innan permanent montering dem.

Saker du behöver

 • Högtalare
 • Eftermarknaden Högtalarkablarna
 • Eftermarknaden Speaker Selar