Wku

Hur att rengöra en plasma-TV

Om du får fingeravtryck eller damm på skärmen, men du vill rensa bort det. Men med tanke på de dyra priserna på plasma-TV, måste du vara noga med att behandla det rätt.

Steg

Hur att rengöra en plasma-TV. Stäng av plasmaskärmen innan du rengör den.
Hur att rengöra en plasma-TV. Stäng av plasmaskärmen innan du rengör den.
 1. 1
  Läs i manualen. Det kan rekommendera en viss produkt eller metod som passar bäst för just din TV.
 2. 2
  Stäng av plasmaskärmen innan du rengör den. Att göra detta är inte nödvändigt, men det är föredraget, speciellt om du ska använda en spray rengöringsmedel. Eftersom Plasma-TV använder mer ström än och genererar mer värme än LCD-TV, är det bäst att stänga av den och låta gott om tid för enheten att svalna vid beröring innan du rengör skärmen. Underlåtenhet att göra detta kan orsaka din rengöringslösning avdunsta innan den har haft tillräckligt med tid för att ta bort damm, smuts eller föroreningar på skärmen. Vissa källor antyder att dra ur TV.
 3. 3
  Använd en mjuk, luddfri trasa för att ta bort fingeravtryck och fläckar. Undvik träbaserade produkter (pappershanddukar, toalettpapper, vävnader) eftersom de kan repa skärmen. Om envisa svarta fläckar kvarstår, gå till nästa steg. Dock vara medveten om att vissa tillverkare, såsom Pioneer, rekommenderar ingen vätska alls på framsidan av sina plasmor, så att det tränger in i plasmaskärmen.
 4. 4
  Om du måste använda en vätska, spray - en minimal mängd - rengöring lösningen på mjuk trasa, inte på skärmen. Om trasan inte städa tillräckligt, kan du spraya ytterligare små mängder på duken. Inte vid något tillfälle vill du trasan blöt till den punkt där lösningen droppar eller rinner ner på skärmen! Se föregående punkt för anledningen. Använd antingen bara destillerat vatten eller icke-ammoniak-eller alkoholbaserade fönsterputsmedel. Ammoniak och alkohol är ämnen som så småningom kommer Cloud plast med mikroskopisk "krackelering," med effekten av grumling och ljusreglering den visade bilden. Efter torka av skärmen försiktigt, följ upp med en torr trasa.

Diskmedel metod

 1. 1
  Blanda ett par droppar flytande diskmedel i ett ljummet sprayflaska.
 2. 2
  Spraya lite av vätskan på en mikrofiberduk.
 3. 3
  Torka av plasmaskärm noggrant och försiktigt.

Dammsugare metod

 1. 1
  Fäst slang bifogad till din dammsugare.
 2. 2
  Vänd dammsugaren på så lite som det går.
 3. 3
  Smidigt köra slangen fastsättning över plasmaskärm att suga upp all smuts och damm från skärmen.
 4. 4
  Var noga med att inte hålla dammsugaren för nära skärmen.

Tips

 • Vid rengöring, kommer du vill använda en enda användning våt / torr kombinationsprodukt så att om det finns föroreningar på skärmen kan du inte se, du kommer inte att flytta dem till andra skärmar genom att återanvända samma torka. För det pris du betalar för en plasma-skärm, kommer du vill gå till några längder för att undvika skador på apparaten på grund av en slarvig städning.
 • Vid torka av skärmen bara torka gå från sida till sida inte topp till botten och vara försiktig. Applicera inte en massa press.
 • Vissa rengöringsmedel som gjorts speciellt för plasmaskärmar är anti-statisk, så att de hindrar damm från att fastna på ytan efter rengöring. Se våt / torr länken rengöringsmedel nedan i Källor och citeringar.
 • Den andra punkten för att använda en engångsprodukt är att en återanvändbar duk kan bli kontaminerad under förvaring mellan rengöring och du inte kan vara medveten om föroreningen. Återigen, är det risk för permanenta skador på - mycket dyrt - Plasma skärm värt att spara 20€ -45€ per år om rengöringsmedel för en enda skärm?
 • Anledningen till att stänga av plasmaskärmen är den värme de vanligtvis genererar. Du bör också ge gott om tid för enheten svalna innan du rengör skärmen flesta rengöringsmedel kommer att förångas på en het skärmen innan du kan gå tillbaka över skärmen med en torr torka och pickup upplösta föroreningar och suspenderade stoft.