Wku

Hur köper en plasma-TV

För det mesta, när man köper en plasma-TV finns det ingen "bästa" märke, bara den ena (er) som du gillar bäst. Du kan inte gå fel med någon av de stora märkena, såsom Pioneer, Panasonic, Sony, Samsung, etc. De är alla bra kvalitet, alla har sina starka och svaga sidor.

Steg

Hur köper en plasma-TV. Var medveten om att plasma är förmodligen perfekt för dig om din TV-rum är en mörk.
Hur köper en plasma-TV. Var medveten om att plasma är förmodligen perfekt för dig om din TV-rum är en mörk.
 1. 1
  Var medveten om att plasma är förmodligen perfekt för dig om din TV-rum är en mörk. Plasma-TV har en mycket blank skärm och reflektera ljus skapar en bländning som är besläktad med att försöka läsa ett glansigt magasin med en skinande ljus. Om du har en Tube TV och du har reflexer nu, är du van vid det.
 2. 2
  Bestäm om du vill ha 720 eller 1080 vertikala linjer i upplösning. 720 enheter har färre pixlar på samma storlek på skärmen och är i allmänhet endast tillgängliga i 50 "eller mindre skärmar. Även 1080 är aktuell sändning HD och" Blu-ray "standard, många människor tycker att det är svårt att se skillnad mellan den billigare 720 plasmor och den högre upplösningen 1080 visar. Om du sitter 8 meter från TV eller längre, kommer du troligtvis inte att kunna berätta skillnaden mellan 720 och 1080 på en 46 "set eller mindre. Det bästa sättet för dig att avgöra är att gå titta på samma program på två TV-apparater sida vid sida på en lokal återförsäljare.
 3. 3
  Titta på kontrastförhållandet specifikationen. Ju högre förhållande desto mer "riktiga" bilden visas. 800:1 är det lägsta. Nya modeller erbjuder 30000:1 ratio (eller bättre). Högre kontrast förhållanden innebär generellt bättre "sanna svarta" i bilden. Blacks som är alltför grå minska eller tvätta ur subtila mörka detaljer och skuggor virrvarr och andra "gråa" färginformation.
 4. 4
  Kolla in några butiker för att bestämma dig för om du kan se en skillnad från vilket avstånd du kommer att titta på. Om du kan, bestämma hur mycket du är villig att betala för denna skillnad.
 5. 5
  Plasma-TV är snabbare än LCD-skärmar och är bäst för en hemmabio upplevelse. LCD-tv är klassade vid 60Hz eller 120Hz (240HZ kommer snart), alla plasma-TV är 480HZ. Detta avser att uppdatera priserna som minimerar oskärpa när du tittar på scener med rullande dimma, vågor havet eller rök.
 6. 6
  Bestäm om du vill ha en konsument eller en kommersiell uppsättning.
 7. 7
  Bestäm vilka funktioner du behöver, som är "trevligt, men inte kritisk," och som du inte kommer att använda. Konsument-apparater har fler funktioner, flashier styling, och (ibland) bättre garantier, samt ha för att uppfylla något strängare statliga normer. Kommersiella uppsättningar erbjuder stort värde. De ger mycket bra bildkvalitet för pengarna, men tenderar att vara minimalistisk styling och funktioner, och saker som bordsstativ, HDMI / DVI-ingångar, tuner och högtalare är extra billiga alternativ som kan driva kostnaden upp bortom konsumenten versionen om du lägga till dem.
 8. 8
  Fundera på om du vill köpa på internet eller från en lokal återförsäljare. Den förstnämnda är oftast billigare, men om något går fel, kunde returnera den stora, dyra maskinen vara jobbigt. Också ta hänsyn till att man kan undvika att betala moms när man köper från många återförsäljare online, vilket kan spara hundratals på en dyr TV. Kommersiella apparater är sällsynta i lokala butiker medan många internet leverantörer inte erbjuder hemanvändarversioner.
 9. 9
  Fokus på ett hanterbart antal modeller genom att rensa ut dem som inte uppfyller dina kriterier.
 10. 10
  Kolla in "expert" recensioner som CNET och rapporter konsumenten. Läs användarkommentarer på olika platser över hela nätet. Recensioner är ovärderlig, eftersom man väljer en TV-apparat på en butiksgolvet inte alltid avslöjar fakta om en viss TV-tillförlitlighet över tiden.
 11. 11
  Titta på paketen du funderar på mer än en butik. För mycket beror på bildinställningar, omgivande ljus, och även kvaliteten på videon feeds.
 12. 12
  Får inte förlamning från analysen. Det kommer alltid finnas något nytt anländer snart. Priserna kommer alltid att sjunka med tiden. Faktum är, mest aktuella plasmor är mycket bra och priserna är rimliga för nöjet som de tillhandahåller.
 13. 13
  Använd webbplatser med shopping som dealmine. Com eller Yahoo Shopping för att upptäcka hur priserna varierar i olika butiker.

Tips

 • Dell plasma-TV använder koreanska glas och europeiska kretsar. Vid försäljning, erbjuder de ett fantastiskt värde, men kontroversiell kvalitetskontroll.
 • Philips tenderar att förbises, även om deras reklamfilmer om Ambilight göra mycket mot att öka allmänhetens medvetenhet om platta bildskärmar.
 • När man jämför olika uppsättningar i en butik, anställda tenderar att vara mycket användbart eftersom det är en så stor biljett objekt och låter dig göra många saker som du inte skulle kunna göra om man köper något som en CD. Många butiker kan du ändra inställningarna på displayen modeller och även ta med din egen "Blu-ray", DVD, eller spelkonsol för att testa ut bilderna.
 • Det är i allmänhet bäst innan du bestämmer dig för att köpa på nätet för att ta en snabb resa och prata med säljare på din elektronik butik. De kan ge dig insikt i flera funktioner att tänka på när man jämför ledande varumärken. En enorm tips jag plockade upp var att vid ett visst läsavstånd dpi inte längre blir en faktor, att veta detta kan spara dig massor av pengar på ditt nästa köp. Också alltid komma ihåg att noggrant kontrollera returrätt, kan detta spara mycket pengar ska TV: n inte fungerar när du kommer hem och ställa upp.
 • Även om det finns många goda skäl att köpa en Plasma-TV, kan en LCD eller LED-TV bättre för din visning vanor. Kontrollera att du har övervägt detta innan köp.

Varningar

 • Fujitsu plasma-TV har en ivrig efter, men många kunniga experter tror att de är dyra.