Wku

Hur man väljer de bästa kablarna för att få ut det mesta av din tv

Har du någonsin undrat vad skillnaden är i RF, Composite, S-Video, Komponent, DVI-och HDMI-kablar? Denna artikel kommer att försöka upplysa dig om vad de är och hur de fungerar för dig.

Steg

Hur man väljer de bästa kablarna för att få ut det mesta av din tv. Så kallade RF (radiofrekvens) kablar är nästan den äldsta hjälp av TV-signalöverföring.
Hur man väljer de bästa kablarna för att få ut det mesta av din tv. Så kallade RF (radiofrekvens) kablar är nästan den äldsta hjälp av TV-signalöverföring.
 1. 1
  Så kallade RF (radiofrekvens) kablar är nästan den äldsta hjälp av TV-signalöverföring. RF kopplingar är vanligtvis kallas "F" typ kontakter och fästs på koaxialkabeln (vanligen RG-59 kabel). RF-kablar kombinera både ljud-och videosignaler i ett ledarpar. Alla kablar rådde en viss signalförlust, men RF-kablar lider mest förlust och erbjuder den sämsta kvaliteten.
 2. 2
  Komposit-kablar är trippel ledarpar av mikro koaxialkabel med RCA-kontakter i varje ände. Kompositmaterial kablarna var det första försöket med ljud och video separation. De är färgkodade, Gul (video), röd (höger ljud) och vit (vänster ljud). Composite AV-anslutningar fortfarande används med enheter som videobandspelare och dvd-spelare.
 3. 3
  S-video (överlägsen video) är faktiskt en multi wire kabel som ger en videosignal med tydlig och stabil överföring. S-Video-kabel ger bara en videosignal mellan komponenter. Vänster och höger ljudkanaler kräver sina egna RCA-kablar.
 4. 4
  Component kablar är oftast av hög kvalitet tillverkning och i norra europa också använda RCA-kontakter. Komponentvideokablar tar S-Video ett steg längre genom att använda separata trådar för att skicka ljusstyrka, färg och komponenter synkronisering av videosignalen. På så sätt uppstår minimal signalförlust och resultatet är en rikare, tydligare och mindre pixilated bild. I Europa motsvarande anslutning är ett enda gränssnitt som kallas SCART som innehåller separata stift för Röd, Grön och Blå signaler.
 5. 5
  Digital Video Interface (DVI) och High Definition Multimedia Interface (HDMI) kablar används av HD-tv och är av högsta kvalitet kablar du kan köpa. Båda kablarna har samma videokvalitet, men HDMI-signalen kommer att bära en ljudsignal samt.

Tips

 • Alltid välja lämpliga kabellängder. Använd aldrig kablar så länge att du måste spole dem. Ytterligare signalförlust händer när kablarna är lindade.
 • Alltid välja lämplig spårvidd kabel tråd behövs för jobbet. Till exempel kommer en ljudkabel används för att driva centerkanalen ansluten till ditt hemmabiosystem inte börja driva subwoofern som utbreder de lägsta ljudsignaler och drar mest ström. Se kabeln förpackningen för inledande hjälp här, eller en säljare som regelbundet arbetar inom elektronikindustrin avdelningen. Kom ihåg att ju lägre kaliber numret, desto tjockare tråd. (Exempel:. 24 gauge tråd är tunnare än 18 gauge) också, alltid välja guldpläterade kontakter för bästa kvalitet på signalen.