Wku

Hur Moonwalk


Den sena Michael Jackson debuterade sin berömda "moonwalk" 1983, men trots att han satte sin egen prägel på det, han var inte den första personen att utföra denna åtgärd. Vem som helst kan dra bort det, så vad hindrar dig från att försöka?

Steg

Hur Moonwalk. Flytta in i L-läget.
Hur Moonwalk. Flytta in i L-läget.
 1. 1
  Du kan moon walk in något, även kängor, men som nybörjare du vill ha så lite dragkraft som möjligt. Du ens kanske vill börja med bara din på, så du kan glida över golvet.
 2. 2
  Få på månen. Återigen, är jämnhet nyckeln, och medan du kan prova det någonstans, hjälper det att vara på en plan, non-stick yta. De flesta dansgolv kommer att fungera, naturligtvis, men så kommer de flesta. Håll dig borta från grova eller ojämna ytor.
 3. 3
  Flytta in i L-läget. Lyft höger ben och placera tårna av din högra fot vända mot golvet, ungefär en fot bakom vänster ben.
 4. 4
  Hitta din balans genom att öka bredden mellan dina ben och fötter tills du känner dig stabil. En bra tumregel är att ha dem ca 3-6 inches (bredden på en av fötterna) ifrån varandra.
 5. 5
  Skjut din vänstra häl tillbaka och "in" i golvet (när du lutar dig tillbaka på höger ben) så att din vänstra fot slutar bakom höger ben. Under detta bör hälen på höger fot fortfarande kvar i luften, med tårna pekade ner på golvet.
 6. 6
  Snap hälen på vänster fot från golvet som du samtidigt knäppa hälen på höger fot ner. Nu är du i L-läget igen, men denna gång med fötterna slås.
 7. 7
  Upprepa de två föregående stegen, byter roller vänster och höger fot.
 8. 8
  Lägg en huvudrörelse för att bidra till att skapa av "moonwalking." När du drar benet bakåt, flytta huvudet framåt som om det håller kvar i rörelsen. Dra sedan tillbaka till kroppen när du växlar till den andra foten.

Tips

 • Swing armarna som om du går normalt. Som vänster ben glider tillbaka, bör din högra arm svänga framåt, och vice versa. En annan variant är att göra en moonwalk med händerna i fickorna.
 • När du tror att du har fått ner det, har en vän titta på dig och ge dig hans eller hennes innan du försöker det ut på klubben.
 • Spetsarna på fötterna får aldrig komma upp från golvet.
 • Det kommer förmodligen att hjälpa dig att ha ett par (en framför dig och en åt sidan) för att kolla hur du ser ut.
 • Börja med att långsamt, metodiskt öva de enskilda motioner. Successivt bygga upp din hastighet när du perfekt drag. Alltid vara säker på att du gör det skarpa.
 • När du får den klassiska bakåt rörelsen nedåt, du kan gå vidare till moonwalking på plats, och sedan till Moonwalking framåt. Konsten att göra denna look är rätt att överdriva slide-and-snap sidan, och, naturligtvis, för att synkronisera resten av kroppen så det ser ut som om du vandrar / glida bakåt om du faktiskt går framåt.
 • En historisk factoid: Det ursprungliga namnet för detta var inte en moonwalk, men "back slide". Under Michael Jackson eran, rapporterade media felaktigt namnet på detta drag som Moonwalk och det fastnade.
 • Titta människor moonwalk. Det är mycket lättare att Moonwalk när du ser någon annan göra det. Om någon du känner kan moonwalk, titta på dem och be om tips. Om ingen av dina vänner vet hur man Moonwalk, men bra - du kommer att vara den första. Kolla in några videor av Michael Jackson eller andra Moonwalking.
 • Denna teknik är faktiskt en kombination av två olika "går på stället" tekniker - ". Tryck walk" ibland kallas "pull walk" och Mastering dessa tekniker separat kan lägga till den lätthet och effektivitet i din moonwalk.
 • Det kan vara bra att börja hålla på ett stabilt underlag, och så småningom gör det händerna fria.
 • Om du är nybörjare, börja på mjuka underlag och strumpor.

Varningar

 • Folk associerar oundvikligen moonwalking med Michael Jackson, och ibland reagerar med häpnadsväckande kommentarer när de ser den. Kom bara ihåg, ge inte upp, fortsätta att försöka.

Saker du behöver

 • En slät yta
 • Ett par mjuka dansskor (eller bara ett par gamla strumpor till att börja med)