Wku

Hur man spelar trumpet


Denna guide lär dig hur du spelar trumpet i tio enkla steg! Kunna visa upp för dina vänner, gå med i ett band, eller bara spela för skojs skull! Spela trumpet är en hobby som varar livet ut, och det är kul, liksom!

Steg

Hur man spelar trumpet. Håll din trumpet i sitt fodral för att starta.
Hur man spelar trumpet. Håll din trumpet i sitt fodral för att starta.
 1. 1
  Få en trumpet. Gå till din lokala musikaffär och be expediten om en elev trumpet för att hyra eller köpa. Be att se trumpet är i tonarten B-dur (B flat endast). Det kan vara en omärkt varumärke. Oroa dig inte, många studenter instrumenten kommer från en omärkt varumärke. Det är bra att börja med. Se till att du kontrollera följande innan du börjar att hyra din nya trumpet. Kom ihåg att köpa en trumpet kan vara dyrt.
  • Att ventilhuset har inga bucklor i den.
  • Att ventilerna rör sig upp och ner smidigt och inte alltför högljutt.
  • Och att alla bilder röra sig fritt fram och tillbaka.
 2. 2
  Håll din trumpet i sitt fodral för att starta. Säg bokstaven "M", men stannar vid "mmm" del. Håll dina läppar i den positionen. Nu, blåsa genom denna position i ett surrande ljud. Det kanske låter konstigt i början, men det är den grundläggande läppen position för att använda medan du spelar.
 3. 3
  För att få "surrande" ner, här är några tips: Låtsas att det är en liten bit papper på spetsen av tungan. Stick ut tungan något, bara toppen, och skrapa papper från din tunga snabbt och spotta från munnen. Dina läppar ska fånga varandra, skapar ett ljud som liknar ett "hallon".
 4. 4
  Få ut din trumpet. Efter montering är det fullt, andas genom munnen, antar rätt läppen läget, sätta instrumentet upp till dina läppar, och blås. Tryck inte några ventiler ännu. Du bör känna dina läppar förändring täthet som de låser in en anteckning. Tryck inte ventilerna ännu!
 5. 5
  Efter att ha spelat din första anmärkning, försöka skärpa dina läppar något och trycka ner ventilerna ett och två (ventiler är numrerade ett till tre. Ventil nummer ett är närmast dig, och ventil nummer tre är mot klockan för horn). Noten bör vara högre.
 6. 6
  Grattis! Du har nu spelat dina första två toner på en trumpet!
 7. 7
  Lär din första skalan. En skala är en stigande eller fallande samling av platser förfarandet genom en angiven ordning med intervaller.
 8. 8
  Öva skalan så mycket som möjligt. Försök att träna varje dag i minst 15 minuter. Vi rekommenderar att du övar ungefär en timme om dagen, när du har uthållighet för det, men när du börjar, och speciellt när du bara har en skala för att spela, bör femton minuter vara gott.
 9. 9
  Köp en nybörjare bok trumpet musik, och följa dessa instruktioner härifrån. Vad du lärt dig här är bara en av tolv skalor, boken bör lära dig åtminstone en eller två, och många låtar, innan du går vidare till en annan, eller noter. Lycka till! Trumpeten är ett bra instrument som tar en hel del övning för att spela det bra. En bra bok skulle vara Rubank elementära metoder för B flat trumpet eller kornett, eller en Getchell. Fråga butiksbiträde för någon av dessa.
 10. 10
  Eftersom surr kan vara ett mycket svårt steg att bemästra för vissa människor, bära runt ett munstycke med dig. Om du surra in ditt språkrör korrekt, bör du kunna göra en sammanhängande ljud. Det kan låta mycket som Kalle Anka, men det är en bra sak. Om du låter som Kalle, du gör något rätt.

Tips

 • Om du behöver din anteckning för att komma högre i tonhöjd, dra inte dina läppar, fast din HÖRN! Den vanlig missuppfattning bland mässing är att strama åt dina läppar vilket ökar muskelspänningar. Du kommer att ha mycket mer framgång om dig fast i hörnen av dina läppar och använda sido musklerna för att stödja dina vibrerande läppar.
 • Det är lättare att andas in genom näsan och kan bli varmare luft, men för att få mer luft snabbare, kan du andas in med munnen.
 • Om du vid något tillfälle känner att dina läppar är på väg att blöda, eller om du känner sönderrivna läpp på insidan av munnen, omedelbart sluta spela för dagen. Om du fortsätter att spela med en skadad läpp, kan du skada ditt spelande för upp till en vecka, kanske längre.
 • Försök att placera munstycket i mitten av dina läppar. Om du har tandställning eller något på dina tänder alls, kan din språkrör vara benägna att gå upp högre än det borde, eller lägre. Får inte in denna vana-om du gör detta för länge, kommer du inte att kunna spela trumpet med munstycket korrekt placerad alls.
 • En gång till, här är anteckningar från en C Skala: C (öppen), D (första och tredje), E (första och andra), F (första), G (öppen), A (första och andra), B (andra), C (öppen)
 • Innan något trumpetspel, blåsa luft genom hornet, att "värma upp" instrumentet och inta rätt embrouchure.
 • När du har lärt sig att spela trumpet för en stund och har gått vidare till mer avancerad musik, kommer du att märka att du inte kan börja spela höga toner när du först får din trumpet ut. Detta beror på dina läppar inte värms upp ännu. Att värma upp dem utan att permanent skada dem, bör du spela låga toner, t.ex. C, D, E, F, G, och tillbaka ner igen. När du spelar dessa anteckningar för lite, bör du kunna spela högre toner. också, inte praxis på surrande. som hjälper dig att få en förfärlig vana att gå. Alla säger surr, men bara blåsa luft. Ljudet blir mer skarpa.
 • Träna mycket! Det enda sättet du kommer att bli bättre är att öva.
 • Din trumpet kan ha vad som ser ut som en pinky ring. Denna ring är för spelare som kan ha mer erfarenhet. Det används för att ställa någon anteckning hålla nere den tredje ventilen bättre.
 • Om du har tandställning, största försiktighet när tränar, speciellt när du precis har börjat spela. Du kanske kan be din ortodontist för vax. De kommer sannolikt att ge dig några gratis. Sätt den på innan du spelar, och dina läppar kommer inte repas upp. Även vissa ortodontister har plast bilagor som är mycket renare än vaxremsorna som är dimensionerade för dina hängslen och bifoga smärtfritt! Bäst av allt, när du får tandställning avstängd kan du fortfarande spela trumpet utan att förlora din läpp callus!
 • Den viktigaste tips av allt är att hitta en kompetent trumpet lärare.
 • Ibland bör du värma upp genom att andas in (genom näsan) stadigt för 8 beats och ut för 8 slag, sedan i för 4, upp för 4, sedan 2, ut 2 i 1, ut 1. Axlarna bör inte "skjuta" upp när du tar ett snabbt andetag. Din diaphram ska expandera.
 • Du kanske märker att namnen på de anteckningar som ges här på sidan skiljer sig från dem på hemsidan. Detta beror på att namnen på noterna på hemsidan är för piano, inte trumpet. De var "införlivats" vara rätt ton för trumpet. Du kommer att lära dig mer om detta efter att du fortsätter att spela en stund.
 • Om du blåser genom ditt trumpet och du hör ingenting eller en mycket tråkig genljudet du se till att du blåser rätt. Om du är, kan du ha en ventil är felaktigt justerad. Ta upp på knappen och lätt snurra ventilen tills det tar stopp, bör detta lösa ditt problem. Om problemet kvarstår, ta den tillbaka till butiken och de kommer att hjälpa dig!
 • Om du är mycket allvarligt om att växa och förbättra dina färdigheter som en trumpetare, kan privatlektioner vara en enorm hjälp. De är definitivt en god investering-hitta en lärare som är hjälpsamma, kunniga, och du tycker om att umgås med. Denna webbplats kan ge dig en start på att hitta en lärare: http://www.privatelessons.com/

Varningar

 • Bär inte dina läppar ut. Öva konsekvent, inte ständigt.
 • Försök att inte bli alltför frustrerad. Om du blir frustrerad, ta några djupa andetag innan du försöker igen.
 • Hitta musik du gillar att spela det är inom din räckvidd och förmåga.
 • Om du vill bli av med alla dåliga vanor medan du spelar trumpet, tejpa en liten påminnelse till klockan för trumpet där du kan se den men den musiklärare inte kan. Ta din anteckning av för ett par veckor eller tills du tror att du helt blivit av med dina dåliga vanor.
 • När du spelar, se till att du inte trycker på munstycket för hårt mot dina läppar för att få de högre tonerna.
 • Lyft inte upp fingrarna mellan varje ton
 • Försök att inte tappa eller bryta den.

Saker du behöver

 • En trumpet och munstycke
 • Ventil olja, för när dina ventiler börjar bli trög
 • Skjut fett, för att hålla stämningen glider från att fastna
 • Musik att spela