Wku

Hur ballroom dance

Så du vill ballroom dance? Du är på väg in i en värld av klass, tradition, och massor av kul. Den goda nyheten är att det är lättare än du kan föreställa dig. Den dåliga nyheten är att du fortfarande kommer att behöva arbeta. Ballroom dans är en ganska artificiell kategori inklusive många stilar av traditionella partner danser från olika delar av världen och olika tidsepoker. Den sak gemensamt är förväntningen att dansen är artig och dansarens dansbana relation något formellt (Ballroom dancing är aldrig "Dirty Dancing" -. Även de mer sensuella stilar såsom Tango är stiliserade sexualitet dansen existerar i insinuation, inte varm och svettig kontakt mellan dansarna).

Steg

Hur ballroom dance. Bestäm vad du vill dansa till.
Hur ballroom dance. Bestäm vad du vill dansa till.
 1. 1
  Lär att till skillnad från de flesta typer av partner dans, innebär balsal flera stilar. Även om du inte behöver lära sig alla av dem du kommer att behöva lära sig några grundläggande stilar på först. Komplicerade danser som Bolero och paso doble kan plockas upp senare, men om du vill gå ut och dansa och inte vara fast i en stol hela natten du behöver veta rumba, cha-cha, tango, vals, och Fox Trot.
 2. 2
  Bestäm vad du vill dansa till. Vill du göra social dans eller vill du tävla? Vill du gå ut varje helg eller vill du bara måste se bra på ett bröllop? En viss typ av händelse kan kräva att du lär dig bara ett fåtal stilar men du vill lära dig dem på djupet. Du kommer att vara bättre förberedd för en natt av casual social dans om du lär dig de grundläggande stegen för en rad olika dansstilar (du kommer att plocka upp fler drag som du går ut och dansar, praktik och grunderna bekanta).
 3. 3
  Hitta en lärare och en skola du kan prova i telefonkatalogen eller en snabb google-sökning på "ballroom dance [namnet på din stad]". Kontakta en eller flera av skolorna och berätta vad dina mål för sällskapsdans. Du vill hitta en bra passform: Vissa skolor, till exempel, är specialiserade på konkurrenskraftiga dans, medan andra fokuserar på att hjälpa första gången dansare få den erfarenhet (och mod!) Att trotsa golvet ballroom dance på deras nästa bröllop inbjudan. Om du bor nära ett campus, ta en titt på deras studentföreningar och aktiviteter. Många har lag ballroom dance som konkurrerar på ett kollegialt (snarare än pro / am eller professionell) nivå, och många är öppna för icke-studerande medlemmar.
 4. 4
  Titta på priserna eftersom de kommer att variera. Du vill vara säker på att skolan och din lärare är värda vad du betalar. Grupp klasser är i allmänhet billigare än privatlektioner, medan den bästa specialiserade och personlig coaching för konkurrenskraftig ballroom dance kan vara hundra gånger dyrare. De bästa sätten att se om dina danslektioner är värt det.
  • Var säker på att du vet vad du vill, och att dina behov matchar dina instruktörer kompetens och metoder,
  • Prata med de andra eleverna och se hur länge de har varit i studion (som regel kommer erfarna dansare stannar inte länge på dyr danslektioner) och
  • Besök en eller flera danslektioner. Många dans studios kommer att erbjuda blivande studenter ett gratis eller till låg kostnad inledande lektion som gör att du kan enkelt hitta en bra matchning mellan studion och dina mål.
 5. 5
  Gå till klassen. Detta kan tyckas självklart, men jag är ständigt förvånad över hur ofta folk skolkar. Det spelar ingen roll hur bra en lärare eller dansstudio, varje gång du missar en klass, kommer du att dra inte. Om du upptäcker att en viss klass tid tenderar att stöta schemaläggningskonflikter, hitta en annan tid som du kommer att kunna konsekvent närvara.
 6. 6
  Lyssna på ballroom musik. Fråga din lärare om en lista med låtar i rytmen du arbetar på. Köp dem och lyssna på dem i bakgrunden. Du kan också hitta några musikaliska samlingar väljas specifikt för en viss dans.
 7. 7
  Plocka ut dansen rytm och räkna det högt som musiken spelas. Många börjar dansarna gynnas först klappa takten med musiken. Yet även när du lyssnar, visualisera dansare rör sig till musiken. Känn stil av dans, utöver sin rytm.
 8. 8
  Öva. De flesta studios har träningar utanför lektionerna. Go. Var inte rädd för att fråga mer erfarna dansare för hjälp.
 9. 9
  Dansa! Du är i detta för att lära sig att dansa så dansa. Även efter din första lektion du kan "dansa" i din hjärna när du lyssnar på musik eller ens försöka några steg i en trygg hörna. Om du lär dig två drag en lektion sedan med din tredje lektion ni vet sex drag. Det räcker att gå ut och dansa och ser ut som du verkligen hör hemma på dansgolvet.

Tips

 • Musik och dans går hand i hand. Tänk på att det inte bara är den taktart av musiken (3/4, 4/4, etc.) men också tempot och stilen på musiken som gör en stor dans sång. En stor tango musikföreställning är lika kryddig och edgy som är en bra tango dans par.
 • I sällskapsdans, är kritisk. Medan stil uttryckligen bedöms i konkurrens dans, är det inte mindre viktigt i sociala sällskapsdans. Bra dans hållning är inte bara om utseende, det påverkar hur väl ett par flyttar samman.
 • När man står inför en ny partner i ett av de grundläggande ståndpunkter, bör varje dansare ser något från den andres ansikte, vanligen över axeln. Annars intensitet stirra in i ögonen på någon så fysiskt nära kan vara obekväma, även lite skrämmande.
 • Säg ja! Om någon ber dig att dansa säga ja! Det är god etikett att säga ja, och oförskämt att säga nej. Sällskapsdans är inte i sig "dating", och ingen av parterna bör försöka använda fysisk närhet av sällskapsdans för att antyda något annat.
 • När du lär dig ett nytt danssteg, kom ihåg att stora riff och slående solon är inte alls lika viktigt i dans som är en stadig och tydlig beat. Det kommer att finnas gott om tid att experimentera med alternativa ljuder när du är bekväm med danssteg.
 • Detta meddelande är inte verbal, utom då först lära sig ett danssteg. Istället är det fysiskt. I de flesta ballroom danser samordning meddelanden kommuniceras genom de delar av dansarnas kroppar som är i kontakt: Ofta ledningen vänstra och partnerns högra hand, ledningen högra hand vid ungefär mittpunkten av partnerns rygg, partnerns vänstra hand på ledningen högra axel, så att ledningen har rätt armbåge och partnerns vänstra armbåge touch.
 • Be alla att dansa! Nybörjare och erfarna dansare kommer både att hjälpa dig att förbättra din dans. Nybörjare gör du kolla vad du vet. Erfarna dansare kommer att rätta dig. Som regel balsaldansare säger inte nej när du ber dem att dansa. Och kom ihåg: balsal etikett utesluter dansa mer än två danser i rad med samma person. Om du bara vill dansa med din pojkvän / flickvän kan du stanna hemma.
 • Ginger Rogers, den glamorösa frekventa partner Fred Astaire har ofta ansetts vara precis lika i dans skicklighet. "Därför att" jämförelsen går, "hon gjorde varje steg som Fred Astaire gjorde - baklänges och i högklackat!"
 • Titta på Vampire Diaries för vissa scener av Ballroom Dancing! Ett bra exempel är episoden med den Mikaelson Party och Miss Mystic Falls!
 • Ett vanligt fel, speciellt av långbenta män dansar med mycket kortare partner, är ett steg som är alldeles för stor.
 • och bålen (som ledningen högra hand rör sig bort) allt går bakåt. I att båda kropparna ska flytta ihop, bör dessa signaler indikerar ett steg bakåt. Men om ledningen är helt enkelt framåtlutad, istället för att faktiskt kliva fram, kommer detta sluta med dansarna bryter sin position, eftersom partnern flyttar ett steg bakåt medan ledningen inte gör. Meddelandet har misslyckats.
 • En stor del av magin i sällskapsdans är konstigt hur två människor kan röra sig så smidigt över golvet, som om de vore en enda. Detta är inte en optisk illusion, men det behöver inte automatiskt hända, heller. Hemligheten att dansa tillsammans, i stället för att dansa nära varandra, är kommunikation.
 • Det är särskilt rå och unchivalrous att utnyttja fysisk närhet av sällskapsdans på något sätt som skulle orsaka din partner obehag. Även när dans partner är en långsiktig älskande par, kräver ballroom dance viss savoir faire, en stil som bygger på dansare både utnyttja, bevara noggrann avvägning, och gå till musiken och de andra dansarna på golvet.
 • I de flesta baldanser, är det första steget ledningen vänstra fot framåt och partnerns högra fot kliva bakåt. I att det är en vanlig sak att kunna steg längre framåt än bakåt, måste ledningen vara noga med att hålla stegen små. Dessutom är en illusion av att sväva över dansgolvet skapades inte av ett fåtal stora svepande steg, utan snarare genom en snabb följd av små inkrementella steg. Håll stegen små och du kommer att både se bättre och kommer att hålla bättre balans på köpet.
 • Detta meddelande är inte förmedlas genom någon speciell kod, utan snarare sker genom de subtila kroppsrörelser som lätt kan upptäckas när båda dansarna står upprätt, med god hållning. När ledningen rör sig framåt, till exempel, höger axel, vänster hand, höger hand och fot kommer alla att röra sig samtidigt. Således partner känner rörelsen i vänster hand (på ledningen högra axel), höger (vilar i täten vänstra hand) och på baksidan (ledningen högra hand flyttar "bakåt" som steg börjar). Likaså, så länge båda dansarna bibehålla en god hållning, och ledningen tar ett avgörande steg och konsekvent (hålla kroppen parallellt med partnern, flyttar hela upprätt kropp (i stället för antingen lutar in eller borta) partnern kan lätt upptäcka rörelse åt höger, vänster, eller framåt.
 • Det är ett faktum att människor kommer i alla former och storlekar. Justera din position och din dansstil att rymma din partner, särskilt om höjdskillnader eller kroppsstorlek annars orsaka obekväm kroppskontakt. Kom ihåg att ballroom dancing är om nåd, polish och artighet.
 • vänster hand (på ledningen högra axel)
 • partnern kommer att känna den högra (i täten vänstra hand),
 • För att denna kommunikation ska fungera måste de ställningar de båda dansarna bibehållas, och varje förflyttning av ledningen måste "signaleras" genom samordnad rörelse av hela kroppen. Likaså kontaktpunkterna - där meddelanden kommuniceras från varje dansare till den andra - måste upprätthållas så att varje meddelande som tas emot kommer att vara entydig.
 • Om en ledning är slarvig, och lutar sig framåt från midjan då inte flytta hela kroppen framåt:
 • Likaså partnern, om att upprätthålla en god hållning och konstanta punkter kommunikation, kommer nästan omedvetet känna rörelsen som visas. Varje steg lärt från den positionen kommer att ledas med någon kombination av dessa kommunikationspunkter, inom ett specifikt sammanhang. Erfarna partners kan röra sig snabbt och med stor precision genom olika komplicerade steg, utan antingen dansare ens medvetet tänka på vad som kommer härnäst.
 • Om ledningen bibehåller en upprätt kroppshållning, båda händerna, höger axel och beröringspunkten mellan höger och vänster armbågar kommer att flytta först när ett steg indikeras. Således utan att säga ett ord, kan ledningen kommunicera "gå framåt (eller vänster, höger eller bakåt) och den exakta avståndet flytten, utan att säga ett ord.

Varningar

 • Ladies, inte vara en "våt nudel"! Ge din partner någon att leda. Detta betyder inte pressa honom runt dansgolvet!
 • Ja antenner (hoppar och flyttar balansering) är cool. Som nybörjare är du inte redo. Försök inte dem. Inte ens fråga om dem tills du har dansat i minst ett år. Dans är fysiskt och som med all fysisk aktivitet om du gör det fel du kan bli sårad. Varje dans steg som kräver en partner att lita på andra för balansen bör bemötas endast under överinseende av en danslärare, och försökte bara om båda parter känner till sina roller.
 • Sällskapsdans är i centrum, elegant. Tänk "elegant" som du tränar. Dans är inte en enkel sak att lära sig var att flytta dina fötter, är det ett nytt sätt att röra hela kroppen, i nära samarbete med någon annan flyttar hela sin kropp. Du är mycket bättre att lära de grundläggande stegen så bra du kan nästan sväva över golvet än genom att rusa in i de komplicerade stegen och ser ut som en älgkalv bara lära sig att gå. Om du bara vet var du ska sätta fötterna, vet du inte dansen.
 • Dansa i nivå med din partner. Försök inte att göra alla dina nya avancerade rörelser med någon som just har börjat. Social sällskapsdans ska vara roligt för alla: Båda dansarna samt någon tittar. Det är ingen idé att försöka göra dig se bra genom att göra din partner ser dåligt. När ett par arbetar tillsammans, är dans en sak av skönhet.
 • Mina herrar, leda din dam, men inte driva henne runt dansgolvet! Å andra sidan, inte kasta henne ledningen om hon lär dig ett steg.