Wku

Hur man köper en bärbar dator

Bärbara datorer är vanliga objekt för företag, hem och studera användningen. Om du inte har vågat till att köpa en själv ännu, gör du känner dig säker nog att räkna ut vilken typ bäst passar dina behov? När allt, de kommer i många olika storlekar, färger och typer, vilket gör det till ett utmanande val för att hitta den "rätta". Denna artikel syftar till att gå igenom de viktigaste överväganden innan du köper en bärbar dator, se till att du hamnar med en som kommer att tjäna dina behov väl.

Steg

Hur man köper en bärbar dator. Fundera på om en dator har fördelarna du letar efter.
Hur man köper en bärbar dator. Fundera på om en dator har fördelarna du letar efter.
 1. 1
  Fundera på om en dator har fördelarna du letar efter. Om du inte har haft en laptop innan, kan det vara en bra idé att överväga de möjliga fördelarna med att äga en. Vid jämförelse med en stationär, bärbara datorer har följande fördelar (och nackdelar):
  • Du kan ta en bärbar dator med dig vart du än går, även utomlands förutsatt att du tar en strömadapter också.
  • Bärbara datorer blir allt billigare och mindre med nano-teknik.
  • Många bärbara datorer kan göra vad vi tror att de flesta stationära datorer att göra.
  • Bärbara datorer sparar utrymme och är lätta att flytta ur vägen.
  • Det finns några negativa: Bärbara datorer är lätta att stjäla om du glömmer att ta hand när du reser med dem. Deras livslängd är inte ovanligt lång och kan vara frustrerande om du vill arbeta utan el under en längre tid, till exempel på ett flygplan eller sitter vid stranden nära din semesterstuga. Den genomsnittliga livslängden för bärbara datorer är också betydligt lägre än för stationära datorer. Om du planerar att använda din bärbara dator uteslutande, kommer du antagligen att uppgradera efter två år. På grund av den konfidentiella naturen hos laptop hårdvara, även något så dumt som en trasig musknapp eller gummerat upp tangentbordet kan inte fastställas utan att posta den bärbara datorn tillbaka till tillverkaren, vanligtvis på kostnad för dig.
 2. 2
  Ställ din budget. Det är viktigt att veta hur mycket din budget är innan du börjar leta eller du kanske styras av långfristiga räntefria sötningsmedel att köpa något utöver ditt sätt. Det finns ett stort utbud av bärbara datorer tillgängliga och sätta en gräns kommer att se till att du njuta av den bärbara datorn du har råd, utan att hindras från att uppgradera senare eftersom du betalar fortfarande av den gamla! Bestäm vilka aspekter som är viktiga för dig och montera dessa inom din budget:
  • Om du bara efter en bärbar dator som kan klara av att skicka e-post och surfa på internet, då du kommer att vara bra att få en netbook eller bärbar dator som inte kostar en hel del. En renoverad laptop med en bra garanti är bra för detta ändamål.
  • Om du till att spela spel på nätet, måste du spendera mer för att få ett snabbare grafikkort. Om onlinespel är en hobby, har du förmodligen redan vägts in denna extra kostnad.
 3. 3
  Tänk på vad operativsystem (OS) du föredrar: Linux, Mac OS eller Windows. Det är verkligen upp till dina personliga preferenser, men dessa är några viktiga överväganden:
  • Gå med vad du vet? Om du är van vid ett OS ska det vara "lättare" att fortsätta med ett välbekant gränssnitt än att ge något nytt / färskt en chans. Men låt inte din första OS bestämmer varje efterföljande OS och dator köp.
  • Varför stanna med ett operativsystem som inte passar dig? Vissa program kanske du behöver / vill ha är endast tillgänglig för din gamla OS, men kan fås att fungera genom en emulator. Andra inte kan. Din Mätarställning kan variera.
  • Om du är oerfaren med datorer och behöver hjälp, köpa den typ av dator som användare familjemedlemmar eller vänner vet och hjälper dig med. Annars måste du lita på call-center "teknisk support".
  • Prova alla tre typerna i butiken eller vänner datorer. Visa vad som känns mest medfödda och naturligt att ditt sätt att använda en dator. Även inom samma märke, tangentbord kan, Bandplattor osv, känns väldigt annorlunda under din personliga touch.
  • Testa Linux. Vissa bärbara datorer kan köpas med Linux förinstallerat. Att prova innan köpet hämta ett gratis live distro (fördelat demo). Det gör att du kan köra datorn med en Linux-operativsystem utan att göra några ändringar i datorn. De flesta Linux-operativsystem är gratis som finns tusentals program och appar. Ett program som heter Wine kan du köra många Windows-program på Linux-system. Du kan installera och köra dessa program precis som du skulle i Windows. Vin är fortfarande under aktiv utveckling. Inte varje program fungerar ännu. Men det finns flera miljoner människor som använder WINE att köra sina Windows-program på Linux-operativsystem. Linux har nästan inga hot från virus. Linux är det perfekta valet för barn eftersom operativsystemet är gratis, programmen är gratis, och det finns nästan inga hot som virus. Om barnen röra operativsystemet upp bara installera om operativsystemet och börja om färskt. Linux Mint ser ut och fungerar mest som Windows. Ubuntu Linux är den mest populära.
  • Mac kosta mer för relativt samma hårdvara / funktioner. Detta är en stor nackdel om du är på en budget. På den positiva sidan, de matchar väl med iPhone, iPad, etc., är de också vara ganska lätt att använda för den mindre benägen tekniskt, och har bra stöd i Apple Stores. Läs upp för-och nackdelar av Mac ägande på relevanta internetforum. Mac är också i allmänhet mindre benägna att virus, även om de är inte immuna. En annan sak om Mac är att om du fortfarande har Windows-program som du behöver, kan du köpa Windows emulering programvara och installera det på din Mac, vilket gör att du kan köra Windows på din Mac. Alla nya Mac-datorer levereras med program som detta, som kallas BootCamp, men använder det kräver en omstart för att starta upp i Windows-läge.
  • Windows netbooks / bärbara datorer kan vara ganska överkomligt, och det finns många alternativ från ett antal tillverkare att passa praktiskt taget alla behov eller vill ha. Windows 7 inkluderar möjligheten att ansluta till en inbyggd GPS-enhet och har god effekt. Men en hel del beror på tillverkaren, så det är viktigt att titta på vad varje tillverkare erbjuder i fråga om pris, funktioner och stöd, och sedan läsa recensioner och andra källor för information om hur tillförlitliga tillverkarnas produkter.
 4. 4
  Tänk på storleken på laptop som passar dig bäst. Det finns tre olika storlek / vikt intervall för en bärbar dator: en netbook, en bärbar dator eller stationär dator. Trots alla dessa faller det bredare begreppet "laptop", skiljer sig deras slut användbarhet och kan påverka ditt val. Här är en kort genomgång av varje:
  • Netbook (även känd som en mini-notebook eller en ultraportabel) - med en bärbar liten skärm på 7 "-13" / 17.79cm-33.3cm. Detta har en kompakt storlek, är lätta i vikt, och är vanligen lämpligt för e-post och surfa eller lätta Internetanvändning eftersom deras minne är liten. Eftersom netbooks tenderar att inte ha så mycket RAM-minne som bärbara datorer, är deras förmåga att köra sofistikerade tillämpningar begränsade. Men förändringar sker hela tiden, så fråga alltid alltid råd.
  • Laptop - med en skärm på 13 "-15" / 33.3cm-38.1cm. Detta är av medelhög vikt, är fortfarande tunn och lätt, och kan hålla en hel del minne. Besluten att göra om en bärbar dator kapacitet verkligen komma ner till dina egna önskemål om skärmstorlek, och mängden RAM-minne du tror att du behöver.
  • Stationär dator - skärmen på 17 "-18" / 43.8cm-45cm. Det är större och tyngre, har alla funktioner, och tenderar att vara bunden till skrivbordet i stället för att släpade runt i ryggsäcken. Även om inte lika portabel som de andra två, men det är fortfarande mycket rörlig när det behövs och den extra vikt när du bär den är egentligen inte en stor fråga för många människor. Om du inte är säker på om denna storlek, väger upp ditt skrivbord och bärbara behov, konstaterar att det är möjligt att den stationär dator så småningom kommer att göra sig av med stationära datorer helt och hållet.
 5. 5
  Tänk på din hållbarhet behov. Bestäm om du föredrar en metall eller plast exteriör. Numera valet av höljet är mest en fråga om personlig preferens, som vikten av varje yttre hölje är ganska lika, med välgjorda metalliska bärbara datorer är något tyngre än plast sådana. När det gäller hållbarhet, är metalliskt hölje förmodligen bäst för en bärbar dator som kan få knackade runt lite men det är ändå bäst att fråga din återförsäljare om råd.
  • Om du gör fältarbete eller en hel del "grov resor" med en bärbar dator, kan du behöva anpassade extrafunktioner för att skydda den. Be om en starkare skärm, chock montering av interna komponenter och "ruggedizing" av hela laptop mot vatten, spill och droppar..
  • Om du är en professionell inom området och du verkligen behöver det för att hålla så finns det en klass av bärbara datorer som kallas Toughbooks, som tenderar att vara ganska dyra, men du kan köra över dem med en lastbil eller baka dem i ugnen utan att skada dem.
  • De flesta konsumenter modellen bärbara datorer i detaljhandeln utställningslokaler är inte byggd för hållbarhet. Leta efter en företags modell laptop byggd av metall eller sammansatta material om hållbarhet frågor.
 6. 6
  Leta efter funktioner för att matcha dina behov:
  • Kontrollera CPU eller centralenheten. Högre slutet, kommer snabbare bearbetning bärbara datorer har en multi-core CPU, såsom Intel, AMD, och nu ARM. Detta kommer inte vanligtvis hittas i netbooks eller lägre-end bärbara datorer. Skillnaden påverkar hastigheten på din bärbara dator prestanda.
  • Storleken på hårddisken (HDD) är nästan oviktigt, så länge det kan hålla ditt operativsystem och program, vilket även de minsta enheterna i dag förmodligen kan. Att lagra medier (t.ex. bilder, musik) Inget belopp är tillräckligt och eftersom du inte kan sätta en extra hårddisk i en bärbar dator blir externt / nätverkslagring nästan ett måste. Vad spelar roll för prestanda är hastigheten på hårddisken. Naturligtvis = större hastighet mindre batteritid.
  • Alternativt, Solid State Drive (SSD) erbjuder mycket högre prestanda, inget buller och utökad batteritid, men har mycket mindre kapacitet (oftast 30GB till 256GB vid skrivande stund) och kostar mer. Om du letar efter bästa möjliga prestanda, är en SSD är ett måste, men du kommer förmodligen behöva köpa en extern hårddisk för saker som musik, foto och video bibliotek.
  • Fundera på hur mycket RAM-minne du faktiskt behöver i din nya enhet. Även om det kan vara frestande att få en hel ton av RAM när du köper den bärbara datorn, ofta återförsäljare kommer att sätta stora mängder RAM-minne i en enhet för att dölja det faktum att resten av komponenterna är sub-par (långsammare processor, etc). Eftersom det är ganska lätt att uppgradera RAM (även i en bärbar dator), bör detta inte vara ett stort vederlag för en specifik dator. Mängden RAM-minnet kan vara en viktig spec att överväga. Ofta mängden minne kan begränsa de program som du kan köra. Stora applikationer kräver mer minne för att köra. I allmänhet, ju mer minne du har, desto snabbare den bärbara datorn kommer att köras. De typiska kortnummer kommer i mängder som 1 GB, 2 GB, 3 GB och 4 GB, där GB betyder gigabyte. Försök att få minst 3 GB. Bärbara datorer med 4 GB är perfekt men se till att ditt operativsystem är 64 bit för något 4GB och över, som en 32-bitars operativsystem kan inte erkänna mer än 4GB. De flesta tillverkare kommer inte att sälja dig en bärbar dator med en 32 bitars operativsystem om du väljer 4 eller fler gigabyte RAM, though.
  • Om du spelar spel, kolla grafikminnet. Du måste ha ett grafikkort med diskret grafikminne för 3D-spel, men detta är inte nödvändigt för de flesta casual games. En diskret grafikkort kommer att förbruka mer batteri också.
  • Hur många USB-portar finns på plats för att lägga till din kringutrustning (minnen, iPod, etc.).
  • Kontrollera den bärbara datorns optiska enheter. Om du vill kunna bränna CD-skivor och installera program från skivor, behöver du en DVD-enhet. Om din bärbara dator inte har en, kan du alltid köpa en extern DVD-enhet för att koppla in när det behövs. Blu-ray-enheter finns också alternativ nu i många bärbara datorer. Om du vill kunna spela blu-ray-filmer, se till att du väljer en blu-ray-enhet (kallas ibland "BD-ROM") i stället för en DVD-enhet.
  • Titta efter. Även om inte omöjligt, är det svårt och dyrt att ändra skärmen som medföljer din bärbara dator en gång köpt, så får rätt mängd från början. Fler pixlar ökar kostnaderna men om upplösningen är viktigt för din verksamhet, är det värt att få denna del rätt. Fråga hur den bärbara skärmen presterar i solljus, billigare skärmar kommer ofta att vara "osynlig" i utomhus ljus, vilket gör deras "portabilitet" lite mindre användbart för dig.
  • Kontrollera anslutbarhet. Din bärbara dator bör vara wi-fi aktiverat.
  • Testa tangentbordet. Det ska kännas rätt för ditt sätt att skriva eller knacka. Samma för styrplattan.
 7. 7
  Hitta en lämplig återförsäljare för att köpa en bärbar dator. Det viktigaste är att du hittar kunniga människor eller tillräckliga uppgifter för att tillfredsställa dina frågor om den bärbara datorn du skulle vilja äga. Det finns ett antal alternativ för en återförsäljare:
  • Specialiserade butiker som säljer bara datorer och / eller datordelar.
  • Märkesbutiker som säljer endast säljer det märket.
  • Generaliserade elektronik butiker som säljer allt från kylskåp till datorer har sällan personal med specialiserad datorkunskap
  • Varuhus med sektioner specialiserade dator.
  • Online elektroniska eller fackhandlare butiker - och du kan även kolla in den bärbara datorn i en riktig butik och sedan beställa den på nätet om man föredrar - vara beredda att betala fraktkostnader, naturligtvis.
  • Online-auktion webbplatser - att du vet det anseende och trovärdighet säljaren genom att kontrollera deras betyg.
  • Renoverad bärbara maskiner - se till att de har varit i branschen ett tag och ger ett års garanti. Akta dig för korta garantier. En fysisk närvaro innebär att du kan gå och ta en titt på bärbara datorer.
 8. 8
  Vet vad man ska undvika. Det finns några bärbara produkter som du bör undvika att köpa:
  • Känner till riskerna innan du köper begagnade, re-certifierade, eller renoverade bärbara datorer. Det är mycket viktigt att den bärbara datorn kommer med en bra garanti och från en seriös återförsäljare. Slitstarka, corporate årskurs bärbara datorer kan vara ett fynd när renoverade. Risken är att den bärbara datorn har blivit illa behandlad och är i dåligt skick. Om priset är rätt, och särskilt om deras är ett års garanti, då risken kan vara försumbar.
  • Köp inte rabatterade laptops golv Stock såvida de kommer med en bra garanti från en seriös återförsäljare. Dessa kan vara flera generationer äldre än de nuvarande modellerna på hela försäljningssumman, och det är troligt att de har startas upp hela dagen varje dag, samt att utsättas för att lagra damm, smutsiga fingrar, och ändlösa pressning och mal från uttråkade barn eller förvirrade kunder.
 9. 9
  När du har din bärbara dator, ta väl hand om det. Även om det beror på märke och typ av bärbar dator, en bärbar dator som vårdas väl bör pågå en bra några år innan du behöver för att investera i en annan dator.

Tips

 • Gå till någonstans gillar Consumer Reports för att ta reda på hur datorn kan jämföras i olika kategorier.
 • Gör en webbsök för webbplatser där du kan få tillförlitliga konsumenternas åsikter. Lär av någon annans misstag och lärdomar.
 • Fantastiska erbjudanden är oftast på nätet, men kan förekomma i butiker som säljer stora mängder av bärbara datorer.
 • De flesta av de mer välkända märken av laptop kommer med flera förinstallerade program, så kallade bloatware. Denna programvara är ofta allmänt ändamål programvara. Mycket av det är mycket mindre än state-of-the-art. Den bärbara datorn tillverkaren lagt det där för att tjäna pengar. De licensiera den från upphovsrättsinnehavaren för att lägga det till sina maskiner, vilket kommer att lägga till en nivå av konkurrens. HP, Sony, Lenovo, Acer och andra betalar Microsoft sina royalties och licensavgifter när de lägger Microsoft Office testversionen eller MS Works deras förinstallerade paket. För mycket bloatware hög grad kan påverka systemets prestanda, så varje installerat program bör undersökas för att se om det är nödvändigt. Om inte det bör tas bort så snart som möjligt.
  • Köpa alla program som du vill ha förinstallerade skulle vara en bra idé, även om det innebär att få en hel del som du inte vill, eftersom att köpa i ett paket kan vara billigare. Det är lämpligt att köpa alla dina tillägg vid köp av bärbar dator, eftersom dessa kan antingen slut på leverans, eller ens sluta att tillverkas som tiden går. Du kan kopiera din valda programvaran till en annan enhet, formatera hårddisken, och sedan läsa in vad du vill. Det kommer att hålla ditt system från att sakta ner från alltför mycket skräp.

Varningar

 • Factory renoverade bärbara datorer direkt från tillverkarnas webbplatser är också i allmänhet billigt och komma med garantier, men återigen din lycka kan variera.
 • Om du väljer att köpa på nätet, kan du behöva betala fraktkostnader.
 • Se till att du är bekväm med en bärbar dator innan du köper den. I de flesta butiker, om du köpte en bärbar dator och har redan använt det, kommer du inte få en återbäring eller ett utbyte.
 • Om du köper används från en online-auktion webbplats som eBay, läs allt. Se vad som är fel med det. Granska personens feedback. Om det inte är helt ny, bara köpa det för ett mycket bra pris, och se till att du gör en ren installation. Du vet inte vad den tidigare ägaren kan ha på det och du tar en risk att köpa en begagnad laptop syn osedda. Se till att du kan returnera den om något händer.
 • Merparten av tiden de bättre erbjudanden är online.

Saker du behöver

 • Internet eller återförsäljare kataloger för jämförelse
 • Datoråterförsäljare besök för demonstrationer och att ställa frågor