Wku

Hur man skaffar en tidning streckkod

Om du planerar att sälja din tidning, så du måste ha en Universal Product Code. UPC är mer känd som en streckkod och är obligatoriskt för att få en distributör för din tidning.

Steg

Hur man skaffar en tidning streckkod. Var beredd på en process i två steg.
Hur man skaffar en tidning streckkod. Var beredd på en process i två steg.
 1. 1
  Var beredd på en process i två steg. Vad de flesta starta upp tidskriftsförlag inte inser är att erhålla en streckkod är en process i två delar. Först måste du ansöka om och erhålla ett BIPAD nummer och därefter en streckkod.
 2. 2
  Ta reda på om din tidning är att vara ett fritt distribueras en eller ett krav på betalning. Om du är nybörjare till tidskriftsförlag, initialt kan vara lite överväldigade av krångligheter att lansera en ny titel. Oavsett om du vill ha ett fritt distribueras eller betalas Tidningen är en aspekt av att starta en tidning som är ganska enkel och okomplicerad. Det finns många faktorer som man bör tänka på innan du gör ett sådant viktigt beslut, (ett ämne omfattande nog för en artikel, om inte två, helt av sig själv). Var som helst, om du har valt att ha en betald publikation (med lock pris) och kommer att utnyttja tjänster av en betald distributör, då måste man få en BIPAD och en Universal Product Code (UPC) eller streckkod:
  • På grund av det datoriserade natur tidningen distribution, detaljhandeln, livsmedelskedjor och liknande, tidningen distributörerna kan inte hantera tidningar som inte har UPC-teknik. Det viktiga att komma ihåg här är att skaffa en UPC, hädanefter kallad en streckkod, i själva verket är en tvådelad process;
  • En BIPAD, i ett nötskal, är ett unikt femsiffrigt nummer som ges till en tidskrift i samband med insättning (kodning) i en streckkod. Det är kanske bäst att tänka på en BIPAD som din tidningens personnummer som kommer att utnyttjas av din återförsäljare och butiker som bär din publikation för identifiering, inventering och spårning ändamål. Detaljer om BIPAD kodning och symboler streckkod noteras lite senare.
  • Den BIPAD nummersystem övervakas av BIPAD, Inc. med de administrativa och utgivning uppgifter hanteras av Harrington Associates ligger i Norwalk, Connecticut. Den minsta bearbetning och administrationsavgift för en BIPAD är 225€ dollar. Det finns en glidaavgiftskala baserad på antalet BIPADs som krävs. Eftersom varje BIPAD utfärdats är unik för den publikation som det är utfärdat för, som nämndes tidigare, är det endast nödvändigt att ha en BIPAD per publikation eller individuell titel som kommer att ha separata distributionskanaler register som förs av distributörer och / eller grossister. Om du planerar att lansera två eller fler titlar under samma firma och / eller bolag, då varje avdelning kommer att kräva sin egen BIPAD nummer. Till skillnad från tillägg på koder, som är kodad i streckkoden är BIPAD siffror aldrig förändras och behöver inte erhållas för varje utgåva av publikationen. Den BIPAD ansökan är enkel och okomplicerad och tar bara tio minuter eller mindre för att fylla ut. När de är färdiga, kan ansökan faxas, mailas eller skickas till Harrington Associates. Om du väljer att göra din betalning med kreditkort, när Harrington Associates emot din ansökan, är det möjligt att få din BIPAD numret samma dag. Tänk på att, på grund av den stora mängd ansökningar som Harrington Associates tar emot, är ett mer troligt scenario att det kommer att ta två till fem dagar för att din ansökan ska behandlas och man kan även ta upp till en vecka för att ta emot din slutliga bekräftelsen. När du får din BIPAD, kommer du nu att kunna ansöka om en streckkod.
 3. 3
  Medan det finns flera utgivare av streckkoder i europa, är det starkt rekommenderat att du får din från kärnor, inc. Kärnor, som står för Product Identification och bearbetningssystem ligger i New York och är ett av de äldsta företagen i USA som specialiserat sig på streckkoder teknik. Många av deras kunder är tidskriftsförlag och som sådan, är PIPS ganska kunnig om streckkod toleranser och korrekt placering av streckkoderna på tidningar. Dessutom, och kanske lika viktigt, de ger snabb och pålitlig service och kan leverera streckkoder via e-post inom några timmar.
 4. 4
  Innan kärnor, eller någon annan streckkod leverantör kan ge din streckkod, måste du lämna följande information:
  • Titel namn
  • Frekvens
  • Nummer
  • Täck Pris
 5. 5
  Gör den aktuella betalningen. När du ger PIPS med denna information, kommer de då kunna utfärda din streckkod. Kostnaden för en streckkod är cirka 30€ dollar, vanligtvis levereras via e-post i en EPS (Encapsulated Post Script)-fil och kan sökas och tas emot på samma dag. EPS försäkrar integriteten av streckkoden på olika plattformar, dvs Mac eller PC och oföränderlig gång skapat. Nu när du har din BIPAD och streckkod, är du redo att distribuera tidningen. Nu, var inte så lätt?