Wku

Hur man gör en enkel elektrisk generator

Bygga en enkel, låg strömförsörjning elektrisk generator kan vara en rolig vetenskap rättvis projekt, eller bara en verkstad experiment för en blivande ingenjör. Delarna är enkla, billiga och lätt att hitta.

Steg

Hur man gör en enkel elektrisk generator. Bestäm hur stort ett projekt som du är intresserad av att bygga.
Hur man gör en enkel elektrisk generator. Bestäm hur stort ett projekt som du är intresserad av att bygga.
 1. 1
  Bestäm hur stort ett projekt som du är intresserad av att bygga. Det finns design och teknik överväganden som skulle tas upp, men för enkelhetens skull, kommer den här artikeln ge instruktioner för en enkel, låg effekt generator.
 2. 2
  Förvärva material du behöver. De storlekar och specifikationer kan justeras för att öka produktionskapaciteten av din generator, men det är en grundläggande översikt av projektet.
  • 22-28 ga. emaljerad koppartråd. Cirka 500 meter kommer att producera en blygsam elektrisk ström. Mer "lindningar", tillsammans med en starkare magnet kommer att öka uteffekten.
  • 3 eller 4 tum stavmagnet. (Ska passa på längden i papprör, nedan, med ett litet spelrum)
  • 1/4 tums diameter stål eller aluminium stång, 12 inches i längd.
  • 24 inches av 1X4 virke.
  • 1 - stort papper eller kartong tub, 4-tums diameter.
  • 2 - 1/4 tum platta brickor.
 3. 3
  Bygg ett "U" formad ram för att stödja din "rotor", dvs, den permanenta stavmagnet monterad på en stålaxel. genom
  • Skär 1X4 virke i bitar, 2, kl 6 tums längder, en vid 12 inches i längd.
  • Spika eller skruva de två 6 tums brädor till 12 tums ombord på en rät vinkel till 12 tums ombord, vilket är basen för rotorstommen.
 4. 4
  Borra två 1/4 tums hål i de två stolparna i din ram, anpassa dem så att 1/4 tum stav, (rotoraxeln) kommer att gå igenom båda utan bindning.
 5. 5
  Borra ett 1/4 tums hål genom centrum av din stavmagnet, på plan, eller bredaste sidan. Var noga med att mäta centrum både i längd och bredd, och borra vinkelrätt, så att när skaftet går igenom kommer magneten vara "fyrkantig" till axeln.
 6. 6
  Skjut metallaxeln genom en sida av stödramen, skjut magneten på axeln.
 7. 7
  Skär en 4 tums avsnitt av papperet eller papprör. Om du inte har en slang som finns tillgänglig, kan du göra en genom att rulla ett ark av konstruktion papper till en cylinder och limning eller tejpning det att säkra den i denna form. Den ideala diametern på röret kommer att vara precis tillräckligt stor för att tillåta stavmagnet att snurra fritt inuti röret, att hålla det magnetiska fältet så nära de kopparlindningar som möjligt.
 8. 8
  Linda koppartråd runt kartong eller papper röret, lämnar cirka 16 till 18 inches av tråd lös på varje ände för att ansluta till din enhet makten testet, en elektrisk glödlampa, eller annan enhet som du kommer att leverera ström till. Ju fler "varv" eller vindar runt röret du gör, desto mer ström din generator ska producera.
 9. 9
  Skjut slangen över axeln och magneten, skjut axeln vidare genom andra stödram. Du kommer att vilja flera inches av axeln stickning genom varje ände av ramen.
 10. 10
  Limma magneten på axeln i mitten av de två stöd, med hjälp av en hög lim styrka smältlim eller epoxi. Du kan välja att borra och gänga trådar in i magneten för en "stoppskruv" om du har verktygen för att göra det, men tanken är att magneten att vara stationär i förhållande till axeln.
 11. 11
  Håll i papperet cylindern med trådlindningarna vid centrum av axeln med stavmagnet centrerad på trådlindningarna. Du får helt enkelt skära kartong ben som kan limmas på cylindern, eller bygga en tråd ram från en klädhängare eller liknande styv tråd för att åstadkomma detta.
 12. 12
  Vrid axeln med fingrarna för att se om de ändarna av magneten träffade insidan av röret. Den måste rotera fritt, men vara så nära som möjligt till röret. Återigen kommer med magnetens ändar så nära lindningarna koppartråd öka "spännande" verkan av magnetfälten magneten producerar.
 13. 13
  Limma en bricka på varje ände av axeln utanför träet stöder.
 14. 14
  Fäst de två trådar du har löst vid ändarna av lindningarna till en ficklampa glödlampa eller annan låg spänning lampa, eller anslut testet leder från en voltmeter eller multimeter till dem.
 15. 15
  Snurra axeln så fort som möjligt. Du kanske vill att linda ett snöre runt axeländen som du skulle en leksak "top", och sedan dra den skarpt, eller bara snurra den med fingrarna. Du borde få en liten spänning, tillräckligt för att tända ett 1,5 volts glödlampa genom att manuellt snurra axeln.

Tips

 • Du kanske vill mode en liten remskiva och bifoga en elmotor på axeln för att producera tillräckligt varvtal för att upprätthålla en elektrisk ström.

Saker du behöver

 • Borrmaskin
 • Såg
 • 22-28 ga. isolerade eller lackerad koppartråd. Cirka 25 meter kommer att producera en blygsam elektrisk ström. Mer "lindningar", och större tråd, tillsammans med en starkare magnet kommer att öka uteffekten.
 • 3 eller 4 tum stavmagnet. (Ska passa på längden i papprör, nedan, med ett litet spelrum)
 • 1/4 tums diameter stål eller aluminium stång, 12 inches i längd.
 • 24 inches av 1X4 virke.
 • 4 tums papper eller kartong röret.
 • 2 - 1/4 tum platta brickor.