Wku

Hur man gör en 12v NiMH batteriladdare från ett ATX nätaggregat

Tyvärr kan en dator PSU (nätdel) inte lätt kan omvandlas till en batteriladdare genom att helt enkelt lägga till videoklipp till utgången och ansluter till batteripolerna. Det kan orsaka brännskador, skada eller explosion. Användning av rätt laddare kommer att säkerställa en lång, trygg batteritid. Läs vidare för mer information om batterier.

Steg

Hur man gör en 12v NiMH batteriladdare från ett ATX nätaggregat. Varningar.
Hur man gör en 12v NiMH batteriladdare från ett ATX nätaggregat. Varningar.
 1. 1
  Bil booster packs kan vara lämplig för laddning via den lilla bordsskivan typ bilbatteri laddare. Dessa laddare är förmodligen billigare än många dator nätaggregat, och är utformade specifikt för fordonsindustrin batterier. Bestäm cellen eller batteriet teknik (om det inte går att transportera) och konsultera ett batteri specialist (t.ex. Battery Plus eller Interstate Battery butiker) för lämpligheten att uppgiften för denna laddare.

Tips

 • Vad är skillnaden mellan en cell och ett batteri? En cell är en enhet som är en spänningskälla (vanligtvis mellan så lite som 1.2V för uppladdningsbara Kadmium och så mycket som 3.8V för engångsbruk Litium typer). Vanliga AAA, AA, C och D-celler är ofta felaktigt kallad "batterier". Ett batteri är en grupp (därav uttrycket "batteri") av celler kombineras till ett enda paket som inte kan enkelt delas isär i enskilda celler. Exempel på en grupp av celler förpackade tillsammans för att bilda ett batteri är bilbatterier och 9V "transistorradio" batterier.
 • Enskilt bruk (engångs) celler och batterier är "primära" typer och uppladdningsbara batterier är "sekundär" typer.
 • Laddningsbara batterier accepterar i allmänhet och hålla laddningen bättre med långa, låga laddningsströmmar snarare än snabba höga löpande kostnader.

Varningar

  1. De flesta PSU ger helt enkelt en reglerad likspänning utgång. Kvalitet laddare å andra sidan, är "intelligenta" - de kommer att begränsa laddningsströmmen baserad på batteriets tillstånd. Som en cell eller laddar batteriet, en kvalitet monitorer laddare och kontinuerligt "ramper" dess output ner så småningom till en "trickle" laddströmmen när laddningen är klar. Detta förhindrar överladdning och läcker (eller värre). De bästa laddare skick och batterier, många av säkert urladdning innan du försöker ta ut, och andra tar helt enkelt baserat på mängden återstående laddning kvar i cellerna. En cell eller batteri kan lämnas på en underhållsladdning för en bra tid, så det kommer att vara redo när det behövs istället för att dö "på hyllan". Dessa metoder bidrar till att maximera cell och batteritid genom att minimera "minne" effekten av laddning endast delvis urladdade celler och batterier.
  2. Det finns många olika tekniker för celler och batterier. NiMH (nickel-metallhydrid), NiCd (nickel kadmium), Alkaline och "lead acid" (gemensamt för de flesta bilbatterier) är bara några. Medan de flesta människor vet inte att ladda alkaliska celler, vet många inte att NiMH och NiCd celler och batterier använder laddare som är specifika för den teknik / kemiska makeup. NiMH laddare bör endast användas på NiMH-celler och batterier och NiCd laddare bör endast användas på NiCd-celler och batterier.
  3. Felaktig hantering, lagring och laddning av celler och batterier kan åtminstone förkorta batteriets livslängd (minska antalet laddningscykler) och värsta fall kan orsaka kemiska brännskador och explosioner.
  4. Öppna en ventil (er) på en cell eller batteri innan uppladdning så att gaser inte kan bygga upp tryck i höljet.
  5. Låt aldrig öppna lågor i områden där cellerna och batterierna eller nyligen har laddats.
  6. Ladda alltid celler och batterier i väl ventilerade utrymmen för att brännbara gaser att fly.
  7. Skyddsglasögon eller ansiktsskydd, kläder och handskar bör användas när man arbetar med celler och batterier - och med bly-syra (och andra "våta" typer) i synnerhet.