Wku

Hur ladda någonting ännu. Zip-filer på Google

Lagra filer på Google är ett bra sätt att kunna komma åt dem överallt utan att behöva bära runt en USB-enhet. För att ladda upp filer (inklusive. Zip-filer) på Google, använd en av följande metoder.

Steg

Hur ladda någonting ännu. Zip-filer på Google. Logga in på Google docs.
Hur ladda någonting ännu. Zip-filer på Google. Logga in på Google docs.

Google docs metod

 1. 1
  Logga in på Google docs. Om du aldrig har använt det tidigare, måste du antingen behöva konfigurera ett Google-konto eller, om du redan har en, bekräfta att du vill börja använda Google Docs.
 2. 2
  Klicka på ladda upp. Detta är den röda knappen bredvid Skapa i den övre vänstra delen av sidan.
 3. 3
  Bläddra till önskad fil och tryck på OK.
 4. 4
  Bekräfta din uppladdning inställningarna (vid behov). Här har du möjlighet att konvertera filer till Google Dokument-format.
 5. 5
  Vänta uppladdningen till slut. När det är gjort, kommer filen att visas högst upp i listan av dokument.

Gmail metod

 1. 1
  Logga in på Gmail. Om du aldrig har använt det tidigare, måste du skapa ett konto.
 2. 2
  Komponera ett mail. Använd den röda Compose knappen mot övre vänstra hörnet på sidan.
 3. 3
  Bifoga önskad fil till e-postmeddelandet. Klicka på knappen Bifoga, leta reda på filen, slå Open, och vänta på att ladda.
 4. 4
  Spara eller skicka e-post. Du kan antingen spara e-post som ett utkast så att du kan komma åt den i mappen Utkast närhelst du behöver det eller skicka det till dig själv så att den går till din inkorg. Var noga med att ange din e ett ämne så att din fil är lätt att hitta.

Tips

 • Zippa stora filer i förväg kommer att minska din uppladdning tid.

Varningar

 • Google Docs har satt följande upload-storlek gränser:
  • Dokument: 1.024.000 tecken, oberoende av antalet sidor och textstorlek. Uppladdade dokumentfiler som omvandlas till Google dokument format kan inte vara större än 2 MB.
  • Spreadsheets: 400.000 celler, med högst 256 kolumner per ark. Uppladdade kalkylark som omvandlas till Google kalkylark format kan inte vara större än 20 MB, och måste vara under 400.000 celler och 256 kolumner per ark.
  • Presentationer: presentationer som skapats i Google Dokument kan vara upp till 10MB - vilket är cirka 200 bilder. Uppladdade presentation filer som omvandlas till Google presentationer format kan också vara upp till 10 MB.
  • Ritningar: Vi har aldrig sett någon göra en ritning som var för stor (men det är inte en vågar).
  • Filer som du laddar upp men inte konverterar till Google Dokument-format: Upp till 10GB vardera. Observera att denna upload gräns är större än den fria lagringsutrymme ges till varje Google Docs användare. Varje användare får 5 GB gratis lagringsutrymme för filer, och kan köpa ytterligare Google Docs lagring för att ladda upp större filer.