Wku

Hur du anpassar din facebook tidslinje

Facebook Timeline är en ny Facebook-layout som representerar en historia av dina Facebook-aktiviteter. På ett sätt, det är mer av en självbiografi än en nyhet kort. Innan din profil får omvandlas automatiskt kan du aktivera och anpassa din Facebook Timeline på dina egna villkor genom att följa dessa enkla steg.

Steg

Hur du anpassar din facebook tidslinje. Gå till Facebook Hjälp och klicka på "facebook grunderna.".
Hur du anpassar din facebook tidslinje. Gå till Facebook Hjälp och klicka på "facebook grunderna.".

Aktivera tidslinje för din Facebook-sida

 1. 1
  Gå till Facebook Hjälp och klicka på "facebook grunderna."
 2. 2
  Klicka på "redigera namn och profil (tidslinje) info" under hantera dina inställningar rubrik.
 3. 3
  En grå ruta visas som säger "införa tidslinje, en ny typ av profil." Klicka på "Så här" längst ner till höger på den grå rutan.
 4. 4
  Under fliken hur får jag tidslinje? Klicka på "Introduktion Timeline."
 5. 5
  Klicka på "få tidslinje" i det nedre högra hörnet på sidan.

Bläddra din tidslinje

 1. 1
  Klicka på åren på högra bar på din profil visa en viss årets händelser. Du kommer att kunna se bilder som bokförts under det året och vänner som du gjort samt inlägg vägg och andra historier.
 2. 2
  Klicka på kartan för att visa dina inlägg av plats.
 3. 3
  Klicka på ett kluster av händelser för att zooma in mer, eller använd "+" eller "-"-knapparna högst upp till vänster på kartan.
 4. 4
  Hålla pekaren över ett stift för att se historien som ägde rum på den platsen.
 5. 5
  Klicka på flikarna längst ner för att se de historier efter kategori.

Redigera dina livshändelser

 1. 1
  Leta efter händelser i din tidslinje. Händelser som arbete och utbildning milstolpar, statusar relation och hälsa och friskvård händelser dyker upp som större historier som spänner över hela sidan istället förekommer i endast 1 kolumn.
 2. 2
  Redigera en befintlig händelse genom att klicka på "redigera eller ta bort"-ikonen.
 3. 3
  Redigera informationen i listan och väljer eller ladda upp en bild.
 4. 4
  Klicka på Spara när du är klar.
 5. 5
  Lägg till händelser i din tidslinje. För att göra detta, hovra över linjen i mitten tills du ser ett "+"-knappen.
 6. 6
  Klicka på knappen och välj den typ av berättelse du vill lägga till.
 7. 7
  Redigera informationen i rutan.
 8. 8
  Klicka Spara för att avsluta lägga din nya milstolpe

Redigera dina befintliga berättelser

 1. 1
  Hitta historien med sekretessinställningar du vill ändra och hovrar över den för att se de redigera knapparna. Svävar över pennikon kommer att ge dig möjlighet att gömma berättelsen i din tidslinje, eller ta bort den helt och hållet.
 2. 2
  Klicka på ikonen för stjärnan för att "funktionen" berättelsen på din tidslinje. Presentera berättelsen kommer att göra det spänner över sidan och bli en av dina livshändelser.
 3. 3
  Klicka på ikonen bredvid datumet för berättelsen för att visa dina sekretessinställningar. Välj en grupp för att dela den med.
 4. 4
  Välj "custom"-knappen och redigera din integritet för den tjänsten om du vill ha ännu mer kontroll över vem som kan se den här historien.

Ändra ditt omslagsfoto

 1. 1
  För att göra detta första gången, klicka på "lägg till ett lock."
 2. 2
  Välj var du vill ladda upp ditt omslag från. Du kan antingen välja en av dina egna bilder eller ladda upp en ny från din dator.
 3. 3
  Välj en bild från menyn som dyker upp, eller klicka på Visa album för att hitta en bild lättare genom dina album. Klicka på den bild du har valt.
 4. 4
  Klicka och dra på bilden så att det ser bra ut. Tyvärr kan du inte förstora bilden eller klippa ner det för att visa exakt vad du vill, men du kan fortfarande flytta runt så att den visar de bästa delarna av bilden.
 5. 5
  Klicka på Spara ändringar när du har flyttas ditt skal. Innan du klickar på Spara ändringar, klicka på den inringade ikonen nedan för att kontrollera vem som kan se din Cover image.
 6. 6
  Överväg att använda photoshop eller liknande program för fotoredigering som "gimp" för att skapa en rolig collage med din omslagsbild och profilbild. Du kan göra din del profilbild av ett collage eller har din profilbild interagera med ditt omslagsfoto på ett annat sätt.

Tips

 • Till skillnad från Photoshop, kan Gimp hämtas gratis på

Varningar

 • Se till att dina sekretessinställningar är up-to-date. Klicka på nedåtpilen i det bortre övre högra hörnet på din tidslinje. Välj sedan "Sekretessinställningar" och ställ dina sekretessinställningar i varje kategori.

Saker du behöver

 • En Facebook-konto
 • Bilder att ladda upp