Wku

Hur handskas man med en smärre bilolycka

Du drar ut en plats eller byte av körfält och crunch -! Annat fordon plötsligt där och du är mitt i en smärre bilolycka. Lyckligtvis är ingen skada, och bilarna är inte totalt, men någon skada har skett, och reparationer kommer att behövas. Om du aldrig har varit i en bilolycka innan, kanske du inte vet vad du ska göra, och det kan sluta skada din plånbok så mycket som det skadar din bil. Här är hur man ska täcka alla baser.

Steg

Hur handskas man med en smärre bilolycka. Leta efter den andra förarens registreringsnummer, märke, och modell.
Hur handskas man med en smärre bilolycka. Leta efter den andra förarens registreringsnummer, märke, och modell.
 1. 1
  Leta efter den andra förarens registreringsnummer, märke, och modell. Det finns en chans att den andra föraren kan köra iväg, så det är bra att omedelbart titta på baksidan av sin bil, säger deras antal registreringsskylt högt, och fortsätta att upprepa det tills du kan skriva ner det (eller ta en bild med din kamera telefon).
 2. 2
  Slå på dina varningsblinkers.
 3. 3
  Ring polisen så snart som möjligt. Du kan vara under intrycket att polisen kallas endast om det är en stor bilolycka eller om någon är skadad, när det i verkligheten polisen bör kallas oavsett hur liten olyckan, särskilt om reparationer kommer att behövas. Polisen Rapporten kommer att hjälpa försäkringsbolagen att avgöra vem som är ansvarig för att betala.
  • Fråga polisen om du ska försiktigt flytta bilen ur körfil, om det kommer att röra sig och det är säkert att göra så. Flytta inte långt lest den andra föraren tror att du kör iväg.
 4. 4
  Ut ur bilen endast om utanför bilen är någorlunda säker eller säkrare än i den. I en mindre olycka, är bilen inte troligt att vara i riskzonen för att fånga eld. Kliv inte ut i snabbrörliga trafik - gå ut den motsatta dörren vid behov. Polisen kommer att kunna dirigera bort trafiken säkert snart. Var särskilt försiktig på natten. Det är mycket bättre att ha någon som träffar din bil med dig i det än att ha honom slå dig unarmored. Och det är mycket bättre att misslyckas med att sköta någons mindre skador mycket snart eller att förlora ett vittne som kunde säga vem som ska betala för bilreparationer än att ha någon påkörd av en bil.
 5. 5
  Se till att ingen är skadad. Kontrollera dig själv och passagerarna i bilen för några skador, repor, blåmärken eller förvirring.
 6. 6
  Leta efter vittnen. Om olyckan hände i sikte av en fotgängare, shoppa, eller andra förare, be dem att stanna på platsen tills polisen anländer så att de kan ge förklaringar. Om möjligt, få sitt namn och telefonnummer.
 7. 7
  Utbyta information med den andra föraren. Följande information skall utbytas:
  • Namn, adress, telefonnummer
  • Körkort siffror
  • Varje förarens bil försäkringsbolag (däribland namn, adress, telefonnummer och försäkringsnummer)
 8. 8
  Tipsa polisen exakt vad som hände. Var specifik och inte överdriva.
 9. 9
  Lämna in en ansökan eller en anmälan med ditt försäkringsbolag. Det finns försäkringsfordringar och anmälningar försäkring. Den sista är när du anmäler ditt försäkringsbolag om olyckan, men gör inte anspråk på reparationer av din bil. Beroende på hur hög din försäkring tillgång är att du kan spara mycket pengar och ingen anspråk år också. Exempel: byter en enhet indikatorlampa i ett garage i stället för att hävda att det på en försäkring kan du spara ungefär £ 250. Men inte anmäla ditt försäkringsbolag om olyckan ändå!

Tips

 • Om du inte har gjort något fel och din bil är skadad, får den andra föraren att försöka övertyga dig att inte ringa polisen och inte göra en anmälan. Även om det inte är ovanligt att parterna arbeta något utan polis och försäkringsbolag blir inblandade, det finns inga garantier. Om den andra personen har att betala för skadorna ur fickan, kan de lika gärna hävda att olyckan aldrig hänt, eller att det var ditt fel. Utan en polisanmälan, kan du hamna inte få någon form av ersättning.
  • Om ingen av er vill att dina försäkringspremier för att gå upp, kanske du vill undvika att lämna in en ansökan, men inte hoppa polisanmälan.
 • Dessa instruktioner beskriver hur man ska täcka alla baser i USA, men det rätta svaret kommer att variera beroende på i vilket land det hände.
 • Stater i USA med "No Fault Insurance" betyder varje part i olyckan är ansvarig för att reparera sin egen bil, och om de har stora täckning, kommer försäkringsbolaget att betala för reparationer, minus självrisk som gäller för individuell försäkring.

Varningar

 • Vissa förare kan vara krigförande och kränkande i händelse av en olycka.
 • Bedöma situationen efter olyckan, så att du inte riskerar att träffas av ett annat fordon medan du tittar på olycksplatsen.