Wku

Hur man gör en snäv sväng snabbt i en bil

Det kan komma en tid i ditt liv som du behöver för att göra en tight, snabb sväng, oavsett om det är som en i ett snabbt jagar, eller helt enkelt för att undvika en olycka. Denna artikel kommer att visa dig hur du får din bil runt en mycket stram hörn, t.ex. en skarp vänster sväng runt en parkeringsplats ljus post, men denna process kan användas för alla hörn med en liten punkt för att gå runt.

Steg

Hur man gör en snäv sväng snabbt i en bil. Position koner på vardera sidan av bilen för att representera en gata.
Hur man gör en snäv sväng snabbt i en bil. Position koner på vardera sidan av bilen för att representera en gata.
 1. 1
  Position koner på vardera sidan av bilen för att representera en gata. Detta kommer att hjälpa dig, och utmana dig som du kan tvinga dig själv att försöka hårdare och hårdare svängar.
 2. 2
  Tillvägagångssätt den tur så långt åt höger som möjligt (detta är en yttre tillvägagångssätt).
 3. 3
  Använd dina bromsar så sent som möjligt. Läs instruktionerna på bromsning. Medan du bromsar, hålla fordonet så rak som möjligt och skruvas medan bromsning ökar avståndet ditt fordon kräver att vända eller stoppa.
  • Använd tröskel bromsning: Bromsa gradvis, men mycket snabbt, men inte hela vägen ner. Använd denna typ av inbromsning bilen ner innan hörnet, gradvis frigöra bromsarna när man kommer till hörnet.
  • Använd trail bromsning: När du slår in i hörnet, måste du vara nästan helt av bromsarna, men ändå lätt på dem, för att möjliggöra maximal dragkraft till de vägledande hjulen. Efter att bilen har förvandlats till ett hörn, tillämpa gasreglaget till den punkt där bilen inte påskynda eller bromsa. När du avslutar hörn, tillämpa kraften progressivt medan långsamt tar av styrningen.
 4. 4
  En snabb kurva: en platt och snabb kurva. Denna kurva är tagen utan en betydande avmattning eller trail bromsning. Istället matchar föraren hastigheten och växeln mer sympatiskt förhand, håller båda händerna på ratten och förvandlar bilen försiktigt i kurvan, så rak som möjligt, med foten lätt på gaspedalen. Nu kan du styra radie av svängen med gasspjället, mer gas kommer att ställa dig bredare, mindre ställa dig hårdare. Om bilen verkar vända för mycket, är back-end sladd antagligen. Du kommer att behöva lätta på makten nästan helt, skjut hjulet bara lite genom dina händer, och sedan tillämpa på gasen så hårt som möjligt för ett ögonblick.
  • När du lämnar en snabb kurva, kan du åter använda gasen mycket snabbt, eftersom hjulen aldrig skulle snurra vid sådana hastigheter.
 5. 5
  Gör en 90-graders sväng (eller mindre) genom att gå från höger (yttre), att komma så nära betongen utan att träffa det (apex), sedan lämnar sväng så långt till höger som möjligt (yttre).
 6. Detta ger dig den mest sundet linjen möjligt (dvs linje med störst vändradie), naturligtvis, det är också den snabbaste linjen. Denna linje ger dig bästa grepp, och den bästa verkningsgraden för att fastställa kraften kommer ur svängen. Styr gradvis, men inte långsamt, som du slår in, sätta tillbaka hjulet långsammare och mer försiktigt.
6
Gör en 90 135-graders sväng med en gång närmar sig från höger (yttre), men den här gången använder handbromsen (om tillgängligt) för att få baksidan av bilen runt. Du kanske behöver lite samarbete från ditt fordon.
 • En medelstor sedanmodell med en stram handbroms behöver inte mer än en sekund av däck-lås, så använd den inte för länge, annars kommer du att snurra ut. Om en handbroms inte är tillgänglig (dvs.: bilen har en mul-base nödbroms), då måste du bara ta hörnet lite långsammare, så följer 90-graders sväng instruktioner.
 • Gå in i hörnet av "trail bromsning", dvs Ryck E-bromsen en bråkdel av ett ögonblick efter att du har börjat att vrida ratten. Styr ganska kraftigt, företrädesvis genom att dra hjulet från hela. Håll spärr-knappen trycks in och sätta handbromsen tillbaka till där den var.
 • Denna teknik kan göras bättre genom att kombinera det med "Scandinavian flick" (aka: Apel-contra-Apel, Pendulum tur), genom att gå till varv från mitten av vägen, flick hjulet något ett sätt, sedan kraftigt styra det in i hörnet, fotbromsen måttligt, och sedan gör E-bromsen förfarande.
7
Gör en mer än 135-graders sväng med en e-broms sväng. Sakta inte ner lika mycket som vanligt för sväng. Istället kör ett par meter förbi turn (5 eller fler fötter).
 • Medan han fortfarande går på en anständig hastighet och gå rakt, foten lätt på bromsen, dra e-bromsen. När bakdäcken har låst upp, vrid ratten åt vänster. Bilens back-end kommer att snurra runt och peka dig nästan 180 grader av din ursprungliga kurs. Släpp e-bromsen och kör iväg.
 • Med lite övning, bör du kunna släppa din e-bromsen tidigare, vilket gör att ditt fordon måste riktas i exakt riktning du önskar (i stället för en full 180 grader).

Tips

 • Många bilar har ett "fotstöd" eller platt fläck på vänster sida av brädan. Detta kallas faktiskt en död pedal och bör användas i snabba svängar. Genom att trycka ner med din vänstra fot, tvingar du din kropp tillbaka i sätet, vilket minimerar varje övre kroppsrörelse skapas från laterala g-krafter. Detta gör att du mer exakt kontroll med ratten.
 • Någon av dessa manövrer gjort med en RWD eller AWD fordon ska inte vara med någon "drifting" stil (med back-end glider som du accelererar). Hålla din back-end "snyggt" är alltid det snabbaste sättet runt hörnet, såvida extremt tight och hala.
 • Titta in i hörnet, identifiera apex och utgång (och sedan ser långt framåt bortom hörnet) kommer att förbättra denna teknik och gör det mer naturligt, även om det innebär att behöva titta genom sidorutan och inte vindrutan.
 • Smidig användning av bromsarna och gaspedalen också viktigt, så smidig övergång och pressning av acceleratorn kommer att eliminera hjullåsning och hjulspinn på inträde och utträde av hörnen.
 • Ju snävare sväng du gör, desto långsammare måste tas, men om du spelar dina kort rätt, och göra svängen snabbare än den andra killen, då det kan ge dig kanten du behöver - "Sakta in - Snabb ut ".
 • Tight varv kräver mycket precision för att vara snabb. Praxis är viktigt att prestera bra.
 • Ursprungligen var glidande eller drivande görs av rally åkare som gjorde detta med avsikt att hålla mer fart genom hörnet. Sliding förändringar hur du anger och avsluta ett hörn, men oftast kommer du att hålla mer fart och därmed få igenom hörnet snabbare.
 • Om dina däck är halka i kraft till den grad att de back-end svänger ut, du ger det för mycket gas, och lätta på gasen lite faktiskt kommer att ta dig igenom sväng snabbare. Var försiktig dock, plötsligt lyfta av gasen kommer att överföra vikt till fronten och leda den bakre änden att svänga ut ännu mer, vilket kan medföra att du förlorar kontrollen. Nyckeln är balans.
 • För de flesta hörn, om du slår bara något senare, kommer du att kunna göra en mer rättfram och snabb exit från hörnet.
 • Den skarpare hörnet - det skarpare styrningen. I en snabb kurva, är styrningen sker försiktigt, utan att flytta händerna på fälgen. I en normal kurva är styrningen sker smidigt, men inte långsamt. I en snäv hörn måste emellertid styrningen utföras ganska snabbt, även om det är smart. I halt väglag, kan bilen reagerar på sådan styrning med en viss fördröjning, men om du inte vrida ratten ännu mer, kommer det så småningom vänder idealiskt.
 • Om bilen understyr när du anger turn (precis efter du släppa ut bromsarna), försöka vistas på bromsarna lite längre, eller släppa dem lite tidigare. Frigöra bromsarna vid platsen för turn-in kommer att släppa en hel del finns ned-press på dina framdäcken.

Varningar

 • Alla tränar du bör inte ske på allmän väg! Din egen privata egendom är det bästa.
 • Självklart kan dessa manövrar vara mycket farligt och kan leda till allvarliga skador eller dödsfall. Taktisk eller teknisk körning bör endast ske i akuta situationer, när inget annat val finns tillgänglig.
 • Tänk på att när drifting / glider kan vara det snabbaste off road, för asfalt dessa tekniker är definitivt inte den snabbaste vägen runt ett hörn. Om det var att de skulle använda denna teknik i Formula One. Det snabbaste sättet är det smidigaste sättet. Sliding ser spännande men det är SLOW-på trottoaren.
 • Alltid köra säkert. Var uppmärksam på fotgängare och andra fordon.
 • Aldrig bryta mot lagen! Lyda hastighetsgränser, forskning statliga och lokala lagar, och vara noga med att följa alla lagar.
 • Medan praxis är avgörande, bör det noteras att många av de manövrer kan orsaka skador på fordon. Alignment, motorfästen, lager och många andra delar kan drabbas av slitage eller fel. Vissa människor använder en billig "praktik bil" för att öva med.
 • Vissa stadsjeepar har en historia av rullande när de konfronteras med extrem manövrering.
 • Det bör noteras att när man använder parkeringsbromsen i en RWD eller AWD, är det viktigt att du har kopplingen nedtryckt och motorn frikopplad, annars kommer du att stanna bilen. Beroende på vilka typer av skillnader i din AWD bil, med parkeringsbromsen när du flyttar kan mycket väl förstöra dina differentialer / drivlina liksom.