Wku

Hur undvika att få sprickor i din röst när du sjunger

Sång kan vara en ganska pinsam tid för att få din röst spricka. Din röst sprickor kan vara i din kontroll, eller utanför din kontroll. Lyckligtvis kan detta förhindras genom att ta några steg.

Steg

Hur undvika att få sprickor i din röst när du sjunger. Drick vatten före sång.
Hur undvika att få sprickor i din röst när du sjunger. Drick vatten före sång.
 1. 1
  Öva sång. Om du har kontroll över din röst, kanske du kan hålla den från sprickbildning. Om det är verkligen mycket svårt, att hålla din mage och sjunger. Du vill att din röst för att vara riktigt djupt! Öva pitch kontroll och se om du kan hålla nämnda tonhöjd utan att låta din röst spricka.
 2. 2
  Aktivt sjunga. Om du försöker att sjunga bra, och verkligen tänka på vad platser du slår, kan du bygga upp tillräcklig kontroll för att hålla dig från att bryta planen.
 3. 3
  Be om hjälp. Om du tar lärdom av en instruktör, fråga dem om de har några tips eller tricks som hjälper din röst. De har troligen upplevt detta själv, eller har sett många fall av detta i sin undervisning upplevelse.
 4. 4
  Drick vatten före sång. Hålla halsen fuktig kan hjälpa dig att få bättre kontroll över vad du sjunger. Om sprickbildning orsakas av en torr hals, är detta en enkel fix. Svälj en tesked olivolja.
 5. 5
  Prova röst övningar som hjälper dig att blåsa upp och kontrakt stämbanden. Dessa övningar om övas regelbundet, kan hjälpa dig att få bättre kontroll över din röst och hindra den från sprickbildning.
 6. 6
  Håll din diafragma ner hela tiden. Om du är sprickbildning anteckningar, betyder det att du är över-blowing dina anteckningar som inte är bra.
 7. 7
  Varm ups är oerhört hjälpsamma. Slå upp vocal varma ups på youtube, och du kommer att hitta många olika typer, till exempel den klassiska "Do mi sol do sol mi gör". Flytta upp av antingen halva steg eller hela steg.

Tips

 • Alltid värma upp innan sång. Detta ger dina stämband en chans att ta bort skräp och kommer att förhindra de flesta sprickbildning.
 • Om problemet är ett kall eller om du förlorat din röst, ge din röst lite vila. Drick mycket vätska och att avstå från att sjunga och överskott snacket.
 • Prata tyst och så lite som möjligt är bra för din röst, viskar inte.
 • Använd alltid massor av luft, även när man sjunger icke-klassiska stycken (popmusik). Ju mer luft du pumpar genom dina stämband, blir det lättare att sjunga.
 • Lever efter mottot "sjunger våt, kissa klart" - dricka mycket vatten under hela dagen, även när du inte sjunger! Detta är särskilt användbart när du är sjuk.
 • Dricka honung te, (vatten, te och honung) också verkligen hjälper din röst.
 • Precis innan du sjunger, häll ca en centimeter, eller om att mycket av olivolja i en kopp. Drick den! Om du kommer att sjunga rap, eller något liknande, du behöver antagligen inte det lika mycket som om du kommer att sjunga låga och långa höga toner.
 • Om anteckningen är för hög för dig att sjunga i din normala röst, försöka sjunga den i huvudet röst.
 • Om du har problem med din röst, försök att använda en annan sång placering (pop kallas bältet, vilket innebär att du pressa på noterna och sjunger framåt, klassisk kallas huvud, vilket innebär att du sjunger med en luftig röst och en placering mot baksidan av halsen med mjuka paletten lyfts).
 • Var beredd att ändra tonhöjden på låten när man sjunger om din röst kräver det. Om din röst blir trött innan du börjar sjunga, aldrig försöka sjunga på en högre tonhöjd. Det är bättre att sänka tonhöjden, för att inte över anstränga din röst och gör det spricka.
 • När du sjunger, hjälper det med höga toner att blunda, röra händerna, böja sig ner, och verkligen få till det.
 • Om problemet orsakas av puberteten, försök att vänta ut det. Du borde sjunga igen i ingen tid alls!
 • När du har värmt upp, undvika att tala. Dina stämband är beredda att sjunga och prata kommer att vända allt.

Varningar

 • Också undvika att skrika eller tala högt inför en prestation eller när som helst på grund av det faktum att det allvarligt kan skada stämbanden, är då och då bra men var försiktig.
 • Mjölkprodukter kan orsaka en ansamling av slem i halsen som är extremt svårt att sjunga igenom. De flesta sångare dricker inte någon mjölk under tjugofyra timmar innan föreställningen.
 • Om din röst börjar göra ont och vatten / luft inte minska obehag, sluta sjunga omedelbart.
 • Undvik produkter med överdriven socker, sötma eller syra. De flesta vanliga exempel: mjölk, juice, kaffe, glass, godis. Undvik dem särskilt på utbildning och utför dagar.
 • Om du har förlorat din röst, försök inte att sjunga. Du kan sluta göra permanenta skador på stämbanden.