Wku

Hur rap

Rappa är en viktig ingrediens i hiphop och reggae, och har arbetat sig in i mainstream och alternativ rockmusik också. Det är allmänt talat med ett beat, antingen med stöd musik eller en Capella. Rap är en komplex blandning av influenser, och inkluderar inslag av tal, prosa, poesi och sång. Om du uppskattar konstformen, har lite talang, och vill lära sig att rappa, kommer den här artikeln hjälper dig att bygga grunden som gör att du kan växa till en världsklass rappare. Läs på!

Steg

Hur rap. Rap dina egna texter.
Hur rap. Rap dina egna texter.

Att lära sig att rappa

 1. 1
  Lär rytm grunderna. Rap har mer gemensamt med traditionella än du kanske tror. Ta dig tid att lära sig om olika meter och rim, och utveckla en "kropp känsla" för rytmen. Om din hjärna och kropp är inte medvetna och i samklang med den takten kommer din rap känns stel och onaturlig.
  • Överväg att använda beatboxing som ett verktyg för lärande rytm-inte bara kommer detta att hjälpa dig att förstå rytmen, men det kommer att bli en användbar teknik när du börjar rappa själv.
 2. 2
  Lyssna på rap. Lyssna på rapmusik hjälper utsätta dig för de olika typerna inom genren. Dessutom kommer konstant exponering hjälpa trimma ditt öra när du börjar rappa på egen hand.
  • Du behöver inte begränsa ditt lyssnande till bara rap. Ibland kommer du att kunna dra kreativitet och inspiration från andra genrer.
 3. 3
  Rap tillsammans. Memorera ord till din favorit rap låt och rappa i örat knoppar, i stereon, i bilen, etc. Gör det högt, och gör det med tillförsikt! Försök att rappa tillsammans tills du har varje ord i minnet och (ännu viktigare) kan du träffa alla beats korrekt.
 4. 4
  Rap med musik. Se om du kan hitta den instrumentala spår av rap låt som du har memorerat. Om inte, hitta en som är lik. Du kan ladda ner från många ställen på nätet. Öva de verser du har memorerat över instrumentala beat. Återigen, gör ditt bästa för att stanna på-beat. Detta kommer att hjälpa dig att lära dig att hålla en rytm och tempo.
  • När du kan utföra rap låt som du har memorerat ganska konsekvent över instrumentala beat, försök att anpassa den till en annan takt. Välj en med ett annorlunda sound och möjligen en annorlunda tempo. Återigen, kan du hitta rap beats på nätet på många ställen. Poängen här är att du arbetar på att bli adaptiv till musiken som du rappa på.
 5. 5
  Rap a capella. När du har bemästrat rappa tillsammans med ett beat, försöker rappa sången helt själv. Om du kan göra detta på rätt sätt för många låtar, är det säkert att säga att du behärskar rytm och vistas på kryssen.
  • Öva genom att bara läsa texterna. Sedan läsa texterna som om du försöker få en höjning från din chef. Försök att få det på patrull. Föreställ dig när du rappa om att du gör det framför någon du känner väl och respekt. Försök inte att göra din röst låter som någon du inte. Koppla av.
 6. 6
  Rap dina egna texter. När du känner dig bekväm rapping på olika beats, börja göra upp rim i ditt eget. Du behöver inte oroa dig för vad du rappa om, bara plocka ut saker som du ser omkring dig.
  • Skriv minst 10 rim om dagen. Även om du inte gillar vad du har skrivit, kan senare du kommer tillbaka och åter ord dessa rhymes till något du gillar. När du äntligen gillar vad du hör, testa dem framför dina vänner och se vad de tycker.
 7. 7
  Rap med kompisar. Hitta några människor som gillar att rappa också och turas gör rappar tillsammans. Det är lättare att vara kreativ när man kan få inspiration och foder off av någon annans flöde.
 8. 8
  Öva, öva, öva. Lyssna på rap så mycket du kan, analysera det i ditt huvud, och hämtar inspiration från allt. Lyckad rapping tar timmar av praktik, så du bör göra vad du kan när du kan.
  • Gör en rap journal. Håll koll på dina rappar, och träna dem ur tidskriften. Bär det överallt så att när inspirationen slår till, du har en plats att skriva ner dina tankar.
 9. 9
  Räkna ut vad som gör dig speciell. Du behöver inte ha en ingenuine eller kakmått svar på denna fråga, men försök inte att vara precis som en annan rappare, även om de är en av de bästa. För att göra bra, måste du införa något nytt till branschen.
 10. 10
  Lär dig att rappa effektivt. Bortom bra texter och uppmärksamhet på rytm, finns det några tekniker som du kan använda för att bättre förstå och få ut ditt budskap.
  • Betona konsonanterna. Om du försöker att rappa sätt att prata, kommer det inte vara begriplig.
  • Håll dina ord tydligt. Det är frestande att mumla när du börjar rappa, uppmärksamma att hålla dina ord vassa.
  • Rytm är viktigare än rim. Snubbla inte eller sluta om din freestyle inte rim-bara bo på beat och så blir allt bra.
  • Kunna tänka på din nästa rad men ändå ge 100% till linjen du för närvarande rappa.
  • Vara högt! Samtidigt som alltför högt är aldrig en bra sak, är det viktigt att både bokstavligt och bildligt höras.
 11. 11
  Utför. Var proaktiv om att hitta spelningar och visar av sig. Starta små prestera till små grupper av dina kamrater och få feedback. När du känner dig bekväm med att börja leta runt efter öppna mikrofoner där du kan utföra.
 12. 12
  Utför anslutningarna. När du blir bättre, men du vill starta nätverk med människor som kan betala dig för spelningar-bar och klubb ägare, andra rappare, ombud eller skivbolaget anställda företaget. Ju fler anslutningar du har, desto mer sannolikt är det att göra det stort.

Specifika rap artiklar

 1. 1
  Börja rappa. Den här artikeln kan hjälpa dig att komma igång.
 2. 2
  Välj ditt artistnamn. Det ska spegla din stil och personlighet.
 3. 3
  Lär dig att göra dina egna beats. Flera online-verktyg finns för att hjälpa dig att uppnå detta.
 4. 4
  Håll förbättras. Som dina talanger utvecklas, arbetar hårt för att bli ännu bättre.
 5. 5
  Börja skriva egna texter. Rappa egna låtar kommer att hjälpa dig att ansluta fler till materialet.
 6. 6
  Kom i freestyle rap. Det tar tid att utveckla din freestyling skicklighet, men det är en värdefull teknik för att veta.
 7. 7
  Överlev en freestyle battle. När du vinna förtroende i din rappa, börja delta i strider.

Tips

 • Försök rappa till långsamt strömmande låtar innan du försöker rappa snabbt.
 • Tror inte ett ord bara kan rimma om det stavas likadant. Det handlar om ditt flöde och leverans.
 • Kom igång förbättra ditt ordförråd.
 • Ladda rap instrumental som du skulle hämta vanliga låtar.
 • Be dina rap kompisar att bedöma dina rappar.

Varningar

 • Stjäl inte andra rappare "stilar eller texter, men lära av dem och införliva deras stil i din.
 • Var försiktig med rasistiska, sexistiska, eller hatar texter eller något som kan få dig i trubbel.