Wku

Hur man överlever en freestyle rap battle

Slåss är grunden för all rap musik. I en rap strid, vinner rapparen med den bästa leveransen, sångtexter, och publiken svar oftast. För att överleva en freestyle rap battle, prova dessa tips och tekniker.

Steg

Hur man överlever en freestyle rap battle. Titta på video online av strider, eller försöka gå till rap battles nära din hemstad.
Hur man överlever en freestyle rap battle. Titta på video online av strider, eller försöka gå till rap battles nära din hemstad.
 1. 1
  Titta på video online av strider, eller försöka gå till rap battles nära din hemstad. Studera några freestyle rappar gjorda av framstående konstnärer som är kända för sina rap battles. Du kan lära mycket av rappare som Eyedea, Atmosphere, Tech N9ne, AMB, Nas, Eminem, Tupac, Jin och Biggie. Bra strider för att leta upp inkluderar Blaze Battles från HBO, Scribble Jam, bland andra. Det finns också en scen i filmen 8 Mile som är en bra representation av vad en freestyle rap battle är verkligen gillar. Var uppmärksam på de tekniker de konstnärer använder för att slåss, och försöka spegla dem som hjälper dig att förbättra din egen teknik.
 2. 2
  Börja skriva rap låtar. Skriv ner allt som kommer att tänka på och försöka rimma det. Skriv raptexter och sedan välja de bästa rim för att gå med dem. Tänk att få ett rimlexikon. Förmågan att skriva en effektiv kamp rim kommer att hjälpa dig när det kommer till strid. (Obs: Vissa rappare inte skriva ned allt, de hålla allt i huvudet så att de bara kan prata om vad som är "riktiga".) Försök inte att tvinga rim hela tiden, dock. Bara låta det komma naturligt och gör ditt bästa.
 3. 3
  Öva. Rapping utan redan skrivna texter på plats eller improviserad bör göras när som helst, var som helst, så mycket du kan. Medan du ändå håller på, öva freestyling battle rhymes. Även om det innebär att titta på en bild, tänker ett ex, eller föreställa sig en framtida motståndare, gör vad du kan för att komma med smarta nya sätt att förolämpa. När du tror att du har slut på saker att freestyle om, bara hålla igång, ju längre du tvingar dig själv att rappa utan att ge upp, desto starkare och mer flexibel du blir mentalt.
 4. 4
  Starta freestyle slåss. Det bästa sättet att börja slåss är att hitta motståndare bara för skojs skull. Ha rap strider med vänner som inte bryr sig om du förolämpar dem - eller röra upp, för den delen. Slaget så ofta du kan, särskilt om du kan hitta en vän som är faktiskt bra på det och kan hjälpa dig att förbättra. När du är säker på att du är bra på det, prova dina kunskaper på fester och konserter rap, som också är bra ställen att öva din teknik innan faktiskt in i ett skede strid.
 5. 5
  Koppla av. Vistas lugn kommer inte bara hjälpa dig att hålla huvudet kallt medan din motståndare disses dig, men också att du kan fokusera på att komma på ett bra svar. Inte bara det, men att hålla lugnet kommer att förbättra din leverans, vilket kan göra eller bryta en förolämpning: Eftersom kännetecknet för god leverans är timing, så att din hjärna (och mun) att tävla i panik kan lamslå de bästa diss.
  • Andas djupt. Djupandning stimulerar vagusnerven, som har en lugnande effekt på kropp och själ. I själva verket, vissa forskare tror att göra en vana av att koppla av och andas djupt kan ändra hur dina gener uttrycker sig, vilket gör att du lugnare personen runt.
  • Har nyckelord som du kan återvända till. Dessa ord kommer att hjälpa dig om du ritar blanksteg. Vet vad ord rimmar med dina nyckelord, så att du kan använda dem oftare eftersom du vet vad flödar med dem.
 6. 6
  Om du är först att spotta, göra det bästa av det. Även om det kan tyckas svårare att gå först eftersom det ger din motståndare massor av möjligheter att göra återkomster, kan du ta den möjligheten bort genom att vara självironiskt. Självkritik kan vara mycket oväntat för motståndaren att försöka hitta dina brister. I 8 Mile slutstriden, till exempel, var B-Rabbit sätta att spotta först och bestämde sig för att förolämpa sig själv innan Papa Doc fick en chans (ja, jag är vit, jag är en lodis, jag bor i en trailer, min mamma en narkoman... Så vad?), lämnar Papa ingenting att slå tillbaka med.
 7. 7
  Använd humor i dina rhymes, särskilt om din motståndare är död allvar. Humor kan vara dödligt, att få publiken att skratta åt en motståndare är ett bra sätt att tömma dem - särskilt om (s) han slutar spricker upp också. Om du kan få din motståndare att hålla med dig under din kamp verse, du gör stora framsteg mot en seger.
 8. 8
  Oroa dig inte om du förlorar din första riktiga strider. Poängen är att ständigt öva freestyling och skriva. Ju längre du gör det desto bättre blir du, så fortsätt med det tills du har fått ner det.

Tips

 • Krossa dem med punchlines. Lyrik är viktigt, men oftast tre eller fyra punchlines kommer att se till att du vinner.
 • Du bör föredrar fakta och aktualiteter i din freestyle rap strid, kommer de att minska din motståndares självförtroende.
 • Titta inte ner. När du tittar ner, ser du besegrat.
 • När i en rap strid, vill du vara säker på att din vers innehåller tre viktiga saker:;
  • Liknelser - göra jämförelser med din motståndare på något som förolämpar dem. Försök att knyta den till något som händer i världen just nu som alla har hört talas om.
  • Disses - Du vill diss din motståndare på breda frågor (hur de klär sig, talar, spotta, titta, gå, prata och agera) samt personlighet (deras förflutna, deras livsstil, och andra personliga svagheter).
  • Humor - Gör publiken och domare och även din motståndare att skratta. Ibland som kommer att vinna kampen för dig.
 • Om någon slår dig i en strid och det blir din tur, träna mer tills du tror att du är riktigt redo. Sedan utmana dem igen: om du vinner, kommer du att tjäna en hel del respekt tillbaka. Det är en härlig känsla, och kycklingar eller dudes kommer gräva ditt system och flärd.
 • Om du gjorde före writtens, låt dem inte hålla dig tillbaka. Du hittar ofta din bästa materialet i ögonblicket.
 • Medan din motståndare är rappa, bör du räkna ut vad du ska säga i nästa vers. Men var noga med att inte ställa din motståndare ut, eftersom det ibland förolämpningar de säger till dig kan vändas (åter riktas som en förolämpning mot den person som sa det) och användas till din fördel.
 • Se till att texterna matchar takten, eftersom rytmen är en viktig faktor i den slutliga processen i en rap strid. Också, lära sig att acceptera att det är bara en högljudd kamp och det finns ingen chans att du faktiskt förlora ditt liv, överlever en rap battle är lättare än det verkar.
 • Även om motståndaren inte använder pre-writtens, säger att han använder dem. Skapa viss osäkerhet i folkmassan.
 • Slaget rappar består av två delar: ett set up och en punchline. Uppsättningen är en linje som är en öppnare eller rim linje som din punch-line (där förolämpning är) kommer att följa. En Punch-Line är i grunden en linje som innehåller en metafor, Diss, och / eller något annat för att öka flödet riktas mot din motståndare.
  • Exempel: I Nas 'låt som heter Eter (en känd rap kamp sång riktad mot Jay-Z) säger han "sätter ihop (SET UP), jag vaggar hoes y'all roc-grabbar" (slutkläm är en förolämpning hjälp namnet Jay-Z: s rap etikett och insinuera att Jay-Z och hans läger föredrar män över kvinnor).
 • Försök att ha en "arsenal" av återkomster / disses du kan använda i alla situationer, och hålla dem memorerade. Detta är mycket användbart när du träffar en tom, eftersom de kan göra att du ser mycket besvärliga. Den vanligaste arsenal rap är en som förolämpar sina rim, kan då dessa kan användas oavsett vad de säger. Likaså, när din motståndare använder en dis mot dina rim, det är när du träffar honom hårdast, eftersom det innebär att han kör slut på saker att säga.
 • Inte skryta inte om vad du har fått bara säga sanningen.
 • Var noga med att dricka vatten och återfukta före och efter striden.
 • Försök att vara lugn och fokusera på rappa, inte vem som tittar.

Varningar

 • Om du känner dig sjuk före slaget och du fortfarande vill komma in där, ser lugn och redo att slåss, eftersom din motståndare kan förolämpa dig om hur du ser ut (bara göra en kamp när du är sjuk om du är säker på att gå i).
 • Inte striden någon som du tror kommer att bli våldsam om du vinner.
 • Se till att aldrig kopiera någon annans texter.