Wku

Hur man skapar det perfekta hemmet systemet biosalong

Här är ett bra sätt att skapa den perfekta ljudsystem för din hemmabio.

Steg

Hur man skapar det perfekta hemmet systemet biosalong. Konfigurera systemet med 3 högtalare i fronten runt TV och 2, 3, eller 4 högtalare bakom sittgrupp beroende på vilken typ av surround sound system du har.
Hur man skapar det perfekta hemmet systemet biosalong. Konfigurera systemet med 3 högtalare i fronten runt TV och 2, 3, eller 4 högtalare bakom sittgrupp beroende på vilken typ av surround sound system du har.
 1. 1
  Köp en 5 0,1, 6,1 eller 7,1 surroundljud. Den 0,1 hänvisar till användning av en subwoofer och 5, 6 eller 7 avser antalet högtalare. Ju fler högtalare, desto större ljudnivå detalj.
 2. 2
  Konfigurera systemet med 3 högtalare i fronten runt TV och 2, 3, eller 4 högtalare bakom sittgrupp beroende på vilken typ av surround sound system du har.
 3. 3
  Ordna de 3 främre högtalarna som så:
  • Placera mitten högtalaren under TV på ett stativ eller rack och vinkla den en aning uppåt, rikta den mot den plats där du kommer att sitta. Om du måste placera högtalaren på eller ovanför TV, vinkla den nedåt och höja sidohögtalarna för ett jämnare ljud.
  • Vinkla sido högtalarna i en liten båge runt den plats du kommer att sitta så att alla 3 högtalare är på samma avstånd. Helst bör högtalarna riktas mot ditt huvud för ett bättre ljud och fastnade i marken för att minska vibrationer och förbättrar basen.
  • Om högtalarna ska monteras, placera dem i en rak linje under skärmen och montera dem korrekt.
 4. 4
  Ordna de bakre högtalarna som så:
  • För ett 5.1-ljudsystem, placera de bakre 2 högtalare på baksidan av rummet nära sidorna.
  • För ett 6.1 ljudsystem, placera 3rd högtalaren i mitten av rummet på den bakre väggen.
  • För ett 7.1-ljudsystem, plats 2 högtalare i ryggen på sidoväggarna och 2 fördelade över den bakre väggen.
 5. 5
  Placera subwoofern på endera sidan av den främre centerhögtalaren för ett mjukt ljud. Om du har stora högtalare och stor subwoofer, prova att placera subwoofern på den plats som du kommer att sitta och gå runt i rummet och lyssnade till de bästa bas. När du hittar den platsen, placera subwoofern där.
 6. 6
  Kontrollera att allt är ordentligt ansluten och installerad och njut av din nya hem-system biosalong.

Tips

 • Om du är i ett litet rum, kommer 7,1 antagligen inte gynna dig mycket.
 • Medan placera subwoofern i ett hörn kan göra basen starkare, kommer det också göra det mindre ännu.
 • Helst du vill att dina två bakre högtalare åt sidan och tillbaka lite. Om din sittgrupp är mot väggen, placera dem på vardera sidan av dig.
 • De flesta av dagens surroundljud mottagare kommer med en mikrofon och en inbyggd kalibrering systemet. De flesta av dem gör ett ganska bra jobb med att justera ljudet för ditt rum villkor och högtalarnas placering.