Wku

Hur man bygger en dator hemmabio (HTPC)

Begreppet en hemmabio dator, även känd som en HTPC, växer i popularitet tack vare TiVo och Microsoft Media Center utgåvor av Windows-operativsystemet. Bygg din egen HTPC-system ger dig frihet och flexibilitet, så att du kan välja din egen mjukvara och hårdvara.

Inte alla är villiga att spendera tid till forskning, komponenter köpa, bygga och konfigurera sin egen HTPC, vilket är varför de färdiga lösningar som TiVo är så populära. Om du är villig att spendera lite tid med denna process, kommer du snart att ha en fantastisk HTPC, utan kostnaderna, abonnemangsavgifter, och begränsningar av färdiga lösningar. Varför betala en premie för sämre hårdvara och mjukvara? Bygg din egen med egna komponenter och fri programvara.
Denna guide kommer att gå igenom en hårdvara installation, och Ubuntu och MythTV installation. Det kommer också att fokusera på konfigurationen av LIRC, modprobe, och andra komponenter är viktiga för att köra en HTPC.

Steg

Hur man bygger en dator hemmabio (HTPC). Forskning och köp hårdvara.
Hur man bygger en dator hemmabio (HTPC). Forskning och köp hårdvara.
 1. 1
  Vet dina egna krav. Vill du använda denna HTPC som en stereo samt? Kommer det att lagra dina MP3-samling och fungera som en server? Vilka andra användare kan du avsätta för det?
 2. 2
  Forskning och köp hårdvara. Medan nästan alla moderna PC kommer att fungera, kommer särskilda komponentteknologier hjälpa din HTPC handtag smidig inspelning och uppspelning av video.
  • TV-tuner kort. Hauppauge och ATI har gjort sina namn en standard för TV-mottagare och annan multimedia kort. Hauppauge PVR-150 (en enda TV-kort) är mer omfattande stöd i programvara från tredje part än alla andra kort. Flera PVR-150 kort kan installeras i en dator och redovisas med någon TV-inspelning ansökan utan någon anpassning. Detsamma gäller för den dubbla TV-kort från Hauppauge, vet som PVR-500.
  • Minne. Nästan alla DDR-minne är lämplig för upp till två TV-mottagare. För tre eller fler TV-mottagare, är DDR-400 eller högre bandbredd minne med en CAS-latens på 2 rekommenderas, och för DDR2, ett CAS 4 rekommenderas. Undvik DDR3-moduler tills latens siffrorna förbättras. Inspelning flera strömmar av video medan du spelar en annan kräver hyfsat låg latens minne.
  • Case. Du kan köpa ett fall särskilt utformade för HTPC-system, eller använda en standard ATX fall. Det finns en stor flexibilitet här beroende på var du planerar att hålla systemet, och hur mycket kylning du behöver. Om du väljer att hålla detta på en central plats som ett vardagsrum eller den, kanske du vill fokusera på att hålla systemet tyst och dammfri. Det är alltid en balansgång när högre prestanda komponenter utnyttjas. Välj ett fall med mer luftflöde och ventilation än du behöver för dina komponenter så att du kommer att kunna sänka fläkthastigheter gång den inbyggda.
 3. 3
  Montera systemet.
 4. 4
  Konfigurera BIOS. Eftersom det här systemet kommer att drivas på hela tiden, är en av våra prioriteringar för att minimera den tid det sitter sysslolös medan fullt påslagen. Inte bara detta spara energi, men också förlänger livslängden på din hårdvara. Insida av systemets BIOS konfigurationsverktyget, kommer du vill ställa in en tidsgräns för ett system standbyläge. Vissa datorer kommer att ha ytterligare kontroller för att driva ned komponenter efter så mycket ledig tid, medan andra kommer att behöva förlita sig på operativsystemets inställningar för att göra detta. Undvik också att använda ett vänteläge, så många operativsystem har svårt att återhämta sig från det.
 5. 5
  Ladda ner och installera en gratis Linuxdistribution. Ubuntu är ett av de enklaste och mest populära distributionerna för mythtv eftersom den redan innehåller många av de enskilda komponenterna skulle du behöver med andra distributioner. Känn dig fri att välja en fördelning som passar dina behov och kompetens, men denna guide kommer att fokusera på Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn):
  1. Ladda ner en LiveCD ISO bild från en spegel webbplats anges på ubuntu.org. En ISO-bild är en bild av en optisk skiva som är redo att brännas på en CD eller DVD.
  2. Bränn ISO till en extra CD-skiva med CD-bränning, t.ex. Nero.
  3. Starta din nya HTPC till installations-cd.
  4. Välj "Starta eller installera Ubuntu" alternativet eller låta den här skärmen tid att välja ut det automatiskt.
  5. Dubbelklicka på "Install"-ikonen när Ubuntu Live-CD har laddat skrivbordet.
  6. Välj ditt språk.
  7. Välj din plats.
  8. Välj din tangentbordslayout.
  9. Välj manuell partitionering systemet, och partitionera din hårddisk (s) om detta. Vi förutsätter att du har en stor enhet. För flera enheter, gärna partition som behövs.
   • Skapa en root partition. För enkelhetens skull är det där systemet att startas, där Ubuntu kommer att installeras, och där alla program och användardata sparas. Minst 10 GB rekommenderas för den här partitionen, men känn dig fri att välja en större storlek beroende på dina behov. Kontrollera att typen är satt till standard "ext3", skriv sedan in ett snedstreck "/" för monteringspunkten.
   • Skapa en swap-partition. Detta borde ungefär vara nära samma storlek som din fysiska RAM på systemet, men något mindre än detta belopp kan hindra systemets prestanda. Allt det dubbla är sannolikt overkill. Välj "swap" som typ, och ingen monteringspunkt är tillåten.
   • Skapa en partition där du vill spara dina inspelade videon. Den förvalda typen av "ext3" kommer att fungera, men den "JFS" eller "xfs" journalföring filsystemtyper kommer att påskynda den tid det tar att radera inspelningar. JFS kommer radera någon fil i 1 sekund eller mindre, även om det är så stor som 10 GB. XFS kommer radera filer snabbt, men inte riktigt lika snabbt som JFS. Fördelen med XFS är prestanda, men en ökad CPU overhead. Eftersom en HTPC är inte en dubbel funktion dator med andra program körs samtidigt den videoinspelning, är XFS ett bra val. Observera att Ubuntu 7.04 's installationsprogram kan ha problem med korrekt beräkning partitionsstorlekarna för "JFS" och "xfs". För nu, skapa en mindre storlek partition, och sedan "växer" den att använda återstående ledigt utrymme när Ubuntu är installerat. Detta är ett annat värdefullt fördel av XFS över EXT2 eller EXT3.
  10. Välj ett användarnamn och standard konto för att logga in Ubuntu. Observera att namnet "mythtv" är ett reserverat konto. Dessutom måste användarnamn börjar med små bokstäver, och kan inte innehålla specialtecken. Nästa, skapa ett lösenord och välj sedan ett namn för systemet.
  11. Gå igenom inställningarna på nästa fönster, klicka på "Install".
  12. Starta om datorn när du uppmanas att göra det.
  13. Installera uppdateringar när du uppmanas. Ubuntu borde visa en ballong-style meddelande efter uppdateringar i det övre högra hörnet på skrivbordet. Klicka på den och uppdatera allt noterat. Du kommer att märka varningar om validerade paket, men de flesta av dessa bör vara från tillförlitliga källor. Granska listan för dig själv och avmarkera något du inte vill ha om du är bekant med Linux-paket. Annars installerar alla uppdateringar.
 6. 6
  Verifiera din TV-tuner kort är erkänd av Ubuntu och fungerar.
 7. 7
  Installera ett komplett mythtv paket, helst en som native sammanställs för din egen Linux-distro.
 8. 8
  Konfigurera mythtv för en TV schemaläggning tjänst som.
 9. 9
  Tweak din nivå videokomprimering.
 10. 10
  Ställ mythtv-klient för att automatiskt starta vid uppstart.


Saker du behöver

 • Befintliga PC eller dator eller planer på att bygga en dator med en processor som gjorts i detta årtusende. Grov rekommendationer (hastigheten är inte ett riktigt mått på systemets prestanda):
  • För processorer som gjorts mellan 2002 och 2005, är ungefär 1 GHz CPU hastighet som rekommenderas för varje använt TV-tuner. Detta inkluderar Intel 478 socket och tidigare, och AMD 754 socket och tidigare.
  • För processorer från 2006 och senare, är ungefär 600MHz CPU hastighet som rekommenderas för varje använt TV-tuner. Detta inkluderar Intel Socket 775 och senare, samt AMD 939 socket och senare.
 • TV-kort (s).
 • All distribution av Linux
 • MythTV eller liknande programvara

Tips

 • Som ett alternativ, prova Mythbuntu, en distro baserad på Ubuntu som inkorporerar MythTV och tillhörande programvara t.ex. MySQL.
 • Kolla runt för bästa hårdvara kompatibilitet

Varningar

 • Att bygga en HTPC från början, än mindre installera programvara och konfigurera det tar en avsevärd tid och ansträngning om du är ny till processen. Inte planerar att göra detta på en kväll. Schemalägg tid att arbeta på detta lite varje dag, tilldela några timmar att göra forskning om Linux och MythTV.
 • Att misslyckas med att planera för rätt hårdvara kan lämna dig med en HTPC som inte fungerar bra med Linux. Även Linuxkärnan är mer kompatibel med hårdvara än nyare operativsystem som Vista, det finns många utomstående förare som fortfarande är instabil. Eftersom du vill ha en HTPC som drivs upp hela tiden att spela in tv-program, vill du mest stabil plattform för din hårdvara och operativsystem.