Wku

Hur man bygger en hemmabio subwoofer


Om du inte har en subwoofer, har du inte tillräckligt med bas. Vi kommer att arbeta utifrån att du har woofers redan och vill bygga en subwoofer. Om du har en normal bas ratten och vrida den upp redan gör en ordentlig bom, är du i kör.

Steg

Hur man bygger en hemmabio subwoofer. Få lite gratis programvara för att räkna ut lådan storlek.
Hur man bygger en hemmabio subwoofer. Få lite gratis programvara för att räkna ut lådan storlek.
 1. 1
  Få lite gratis programvara för att räkna ut lådan storlek.
 2. 2
  Skriv en talares detaljer i mjukvaran. Dessa roliga siffror är T & S parametrar uppkallade efter några Aussie ingenjörer. Känsligheten hos en högtalare är ett mått på effektivitet. Försök att hitta en som är dimensionerade för mer än 90 dB / watt på en meter och kan ta cirka 100 watt RMS effekt. Delar express, Jaycar, och eBay är alla bra för olika undergrupper delar. Bil subwoofers kommer att fungera bra, så länge som den totala ohms impedans inte är lägre än mottagarens.
 3. 3
  Se om programmet rekommenderar en portad konstruktion eller inte. Prova några högtalarna tills du hittar en som passar. Bra är ventileras för effektivitet och erbjuda låg låg bas. Detta projekt har ingen vent [] men är fortfarande en solid performer. Men genom att skära ett runt hål i det av rätt diameter med rätt längd röret skulle det verkligen ta fart ner lågt.
 4. 4
  Räkna ut hur stor låda du blir nöjd med. Detta kan innebära att rådfråga din livspartner. 130 liter är ganska allvarligt för en 12 eller 15 tums högtalare 100 liter för en 10 tum. För att beräkna volymen du kommer att använda de inre måtten i cm (på det sättet du kommer att få volym i milliliter) minus eventuella kompletteringar, förstärkare, på baksidan av högtalaren och ventiler. Fel av 5% bör inte roll mycket.
 5. 5
  Använda programvaran för att visa dig hur högtalaren kommer att prestera i din maximala storlek låda. Du kommer då att kunna justera lådans "tuning frekvens" - oroa dig inte om vad detta värde är för mycket, bara titta på grafen och se om ventilen är en rimlig längd och diameter (se varningar).
 6. 6
  Ställ lådans avstämningsfrekvens upp, så att den linje som representerar din högtalare stannar mellan 0 dB och-3dB så länge som möjligt åt vänster (lägre frekvenser och därmed bas.) Om det fortfarande är över-3dB vid 35 Hz, har du några anständiga bas. Avstämningsfrekvensen bör hamna någonstans mellan 20 Hz (wow du har fått en anständig högtalare) och 40 Hz. Allt annat lika, gå lägre. Nedan avstämningsfrekvensen högtalarna är relativt missnöjda, så det lönar sig att gå lågt.
 7. 7
  Räkna ut de stora paneler du behöver för att göra en låda från spånskivor eller medelhög densitet fiber fiberboard (MDF) 18mm tjock eller mer ska vara bra. (Det finns inget behov av någon fanciness, bara butt bitarna mot varandra) Då kan du få din järnaffär för att klippa det. De kommer att bli rakare och mer rektangulär och mer exakt än du (förmodligen) som gör det enkelt att montera.
 8. 8
  Lim (använd PVA trälim i stora mängder) och skruva dina sub tillsammans. Skruvar minst dubbelt så länge som din MDF är tjock är bäst. Du kommer att behöva borra frigående hål för att tillåta skruven passera plus mindre hål i de andra bitarna att låta tråden att gå i. Go crazy och limma och skruva några bitar av trä på väggarna i lådan för att göra den styv. Lådan ska vibrera så lite som möjligt (den vibrerande högtalare gör ljudet inte lådan -? Betong någon) och vara täta. Glöm inte dessa stag bitar (knapar) kommer att ändra din box volym!
 9. 9
  Skär hål för högtalaren, ventilen (se slutet i rutan kommer att vara 1 vent diameter från allt), och förstärkaren. "Tallrik" förstärkare för att montera i lådor är enkla. Kom bara ihåg att se till att den inte vidrör väggarna i sitt hål någonstans för att undvika skador. Kom också ihåg att det är en nätspänning enhet. Om du spenderar 1,5 gånger på förstärkaren vad du gjorde (eller borde ha) på högtalaren du kommer att vara OK. Matcha högtalaren till förstärkaren watt för watt är bra också. Med en effektiv högtalare 200 watt är mycket mycket högt.
 10. 10
  Starta själv boxen med PVA lim igen, denna gång på insidan. Är alla dina hörn förseglas?
 11. 11
  Bifoga några plysch matta eller korrekt högtalare "akustisk ull" (liknar insidan av ett syntetiskt doona) till minst två väggar i lådan. Använd lim. Inte stoppa lådan fast, är denna teknik för slutna, inte portade lådor.
 12. 12
  Skruva i komponenterna och anslut högtalarna till förstärkaren.
 13. 13
  Använd en lång "RCA kabel för att ansluta ingången på plattan förstärkaren till.1 utgången på din hemmabio-förstärkare. Om du inte har en, kommer de flesta platta ampere skapa sin egen subwoofer-kanal och tillbaka resten till din förstärkare eller direkt till dina högtalare (se dess manual).
 14. 14
  Lyssna efter problem. Om det är lite tyst och auto om funktionen inte fungerar speciellt bra (de flesta platta ampere tänds när det finns en signal) och om plattan amp har en stereoingång sedan köpa en kabel som delar den enda kanal.1 i två identiska trådar och anslut dem till Stereoingångarna plattan amp.
 15. 15
  Läs någon form av hemmabio tidningen om hur man ställer in en subwoofer i ett rum. Eller lägga den i det främre hörnet och prova fasomkopplare i båda riktningar (inte panik om du inte kan se någon skillnad).

Tips

 • Om du har högtalaren pekar mot golvet och sätta subwoofern på benen (minst 5 cm från golvet) du inte behöver en grill. Du kan också fördjupning panelen högtalarnas skruvas på några cm för att skydda högtalaren. (Glöm inte att detta kommer förändra ditt inre volym)
 • Limning bomull vinyl till fronten, sidorna och baksidan med en bit av laminerat trä på toppen för att täcka fogarna ger en billig finish.
 • Om det totala priset för detta projekt går över ca 250 USD allvarligt överväga om du ska köpa en pro-enhet eller få lite mer detaljerad hjälp och råd. Glöm inte att du betalar för en högtalare som du aldrig har hört.
 • Ta en titt på kommersiella enheter för goda idéer.
 • I motsats till vad som anges i den här artikeln kommer du inte nödvändigtvis vill ha en förstärkare som kostar 1,5 gånger priset på drivrutin för bashögtalare. Vad kommer att göra den största skillnaden i slutändan är kvaliteten på subwoofern, inte förstärkaren. Spendera dina pengar på en mycket hög kvalitet subwoofer. Senare, kan en bättre förstärkare köpas.
 • Välj en förstärkare vars RMS (kontinuerlig) makt sträcker sig långt över den för subwoofern (OBS: den nominella effekten sänks med ökande storlek på rutan). Inte bara kommer förstärkaren vara mycket svalare under drift, kommer detta att ge förstärkaren gott om utrymme för att produktionen rent ljud istället för förvrängd. Du är mycket mer benägna att blåsa en subwoofer på grund av en snedvriden, underpowered signal i motsats till överstyrning den med en ren oklippt, signal.
 • Den bästa rekommendation för att placera din subwoofer är att ställa in det i din sittplats plats, och gå runt ditt rum medan du spelar musik. När du snubblar (no pun intended) på det område som låter som du vill, placera subwoofern på den platsen. Vissa kanske gillar det dånande ljudet av att placera den i ett hörn, kommer andra föredrar den jämnhet som kommer från att placera den längs en vägg eller något annat område som är borta från hörnet. Ändå bör detta hindra dig från att placera den i en dödzon.

Varningar

 • Ventilen måste ha en tillräckligt stor diameter eller sub kommer väsande som en pack-en-dag-rökare. Om du använder något om 8 cm i diameter eller större (eller en serie av mindre) kommer du att bli svårt att gå fel. Låta programmet räkna ut flera ventilationsstorlek, kan du inte bara dubbla vad den rekommenderar. Högtalargallret (eller hamn) är "mach faktorn" beräknas av vissa program och kommer att varna dig om det är för litet. En äldre version av programvaran rekommenderas ovan kommer att göra detta - den nya versionen visar en graf lufthastighet med ett riskområde börjar vid 17 m / sek
 • Detta är en riktigt riktigt grundläggande guide. Få intresserade lästa och göra något mycket bättre än denna guide enbart kommer att visa dig. Se till exempel http://www.diysubwoofers.org/ för några fantastiska information och länkar. Också se http://www.partsexpress.com/resources/subwoofer.html och annan info på deras webbplats.
 • Höj inte subwoofern så högt det blir allt suddigt och drummy. Detta är distorsion och det kommer att förstöra det så småningom. Du kan förstöra en 500 watts högtalare med en överstyrd 80 watts förstärkare.
 • MDF damm är ond, särskilt i länder (som Australien) där de fortfarande använder formaldehyd lim. Bär skyddsglasögon och andningsskydd.
 • Du kanske behöver en kvalificerad teknisk att koppla det inuti, har många förstärkare med exponerade komponenter och kan chocka dig eller orsaka brand om dåligt installerad.