Wku

Hur man väljer en hemmabio projektor

Så du vill ha en projektor för ditt hus, men du vet inte vilken du ska välja? Vilket märke är bäst, är vad skillnaden mellan upplösningar? Denna artikel bör göra saker lite mindre förvirrande.

Steg

Hur man väljer en hemmabio projektor. Kontrollera att du har utrymme och pengar behövs!
Hur man väljer en hemmabio projektor. Kontrollera att du har utrymme och pengar behövs!
 1. 1
  Kontrollera att du har utrymme och pengar behövs! Projektorer kan vara ganska dyrt, särskilt om du vill ha en av de nyaste modellerna. Pris kan variera allt från strax under 750€ till en bra bit över 5600€ eller mer.
 2. 2
  Kolla runt för erbjudanden. Ofta är det möjligt att få förra årets modell för mycket billigare än den nyaste på marknaden. Kolla ebay eller craigslist att få idéer om priserna.
 3. 3
  Vet att alla projektorer fungerar eftersom de har en lampa inne i dem. Lampor kan vara dyr och i vissa fall svårt att få. Innan du väljer en projektor (speciellt om du köper används), kontrollerar du att det är möjligt att få en ny lampa. Återigen, dessa kör allt från några hundra dollar till nästan 750€. Kontrollera priset på lampa för din projektor och hur mycket det kostar. * Observera också att tillverkarens säljer projektorer med lampor installerade. Om du får höra av en försäljare som du måste köpa en lampa separat för en ny projektor, köpa någon annanstans.
 4. 4
  Performance. Lumen s vs kontrast är oftast namnet på detta spel. Varje projektor över 1500 lumen s med ett kontrastförhållande på 500:1 typiskt kommer att fungera bra i de flesta miljöer. Optimalt ska det finnas väldigt lite ljus i ditt hemmabio rum att ingripa. När det gäller upplösning, kan de flesta (men inte alla) projektorer visa 720p/1080i. Nyare projektorer kan visa på 1080p, men de är oftast ganska dyra. Kolla runt och jämföra statistik innan du gör ett beslut - det finns många faktorer att tänka på innan du gör ditt drag.

Tips

 • Projector Central är en bra resurs för att jämföra statistik och priser för både gamla och nya projektorer. Deras info är gratis och uppdateras ganska regelbundet.
 • Jaga runt! Det finns massor av olika märken och modeller där ute.
 • Renoverad projektorer är också ett bra sätt att hitta erbjudanden. Ofta, det är inget fel med annan produkt än en repa på sin yta eller förpackningen skadas under leveransprocessen. Kontrollera med din återförsäljare om du bestämmer dig för att köpa en renoverad produkt.
 • Kontrollera efter kompatibla lampor. Ibland kommer olika företag använder sig av samma modell av lampa. Om det är dyrare från ett företag, kan det vara billigare på en annan.

Varningar

 • Rör inte lampan i projektorn när du får det. Lamporna är fyllda med gas under högt tryck och sådana föroreningar (dvs. hudfett, som ett exempel...) på sin yta kan få dem att explodera.
 • Inte bara kasta din gamla lampa borta! Se ovanstående varning, kan lampan explodera till följd av ovarsam hantering och män sopor är inte immuna mot glassplitter granatsplitter.