Wku

Hur man laddar ner med usenet

Precis som vi en gång debatteras mellan Blockbuster och Hollywood Video, har vi många val när det gäller att ladda ner. En av de äldsta och bästa nerladdningsplatser är Usenet. Usenet hämtar från en enda server, vilket gör det bland de säkraste och snabbaste sätt att ladda ner. Det är något mer komplicerat än andra alternativ, och det har en liten prislapp, men det är värt det: Usenet har en uppsjö av media, det är säkert, och tack vare Usenet strikta politik, risken för piratkopiering är låg. Följande artikel kommer att guida dig genom processen att ladda ner med Usenet och få dig på ditt sätt att njuta av den stora Usenet samhället.

Steg

Hur man laddar ner med usenet. Logga in på ditt usenet-konto.
Hur man laddar ner med usenet. Logga in på ditt usenet-konto.

Ställa in ditt konto och datorn

 1. 1
  Få en Usenet-konto. Besök Usenet.net och välja en av de erbjudna två planer:
  • Plan A: 15€ 0,99 per månad (10€ 0,99 första månaden), Fri 5 dag, 10GB Trial, obegränsad tillgång, obegränsad hastighet, 30 Anslutningar, 256-bitars SSL-kryptering.
  • Plan B: 15€ 0,99 per månad (10€ 0,49 första månaden), Fri 5 dag, 10GB Trial, obegränsad tillgång, obegränsad hastighet, 15 Anslutningar.
 2. 2
  Få en newsclient. Newsclients (även känd som diskussionsgruppsläsare) sortera och sedan söka varje ny grupp. Grupper är sorterade efter ämne, författare, datum och annan relevant identifierande information. Vissa newsclients är gratis, andra är genom teckning, och en sökning på Internet kommer att hjälpa dig att hitta en som är rätt för dig. Några förslag är NewsBinPro, Grabbit och Mozilla Thunderbird.
 3. 3
  Läs om NZB filer. Alla viktiga releaser på Usenet kommit med NZB paket.
  • NZB filer är paket som innehåller referenser till filer som publiceras på Usenet, och som förenklar processen för nedladdning genom att eliminera sidhuvuden och bara leverera innehåll (rubriker visar artikelns ämne, där den postades, det datum den skapades, dess författare, original server och sökväg, för att nämna några).
  • Överväg att använda en separat tjänst för att katalogisera de NZB-filer. Det är gratis och betalas alternativ.
  • För att ladda ner NZB, klicka bara på rutan bredvid den och välj sedan "Skapa NZB". Detta kommer att ladda ner NZB filen till din dator.

Nedladdning

 1. 1
  Logga in på ditt usenet-konto.
 2. 2
  Öppna din nyhetsläsare.
 3. 3
  Välj en usenet leverantör diskussionsgrupp tjänsten. Exempelvis Giganews, nzb.cc eller FindNZB.
 4. 4
  Ladda ner filen till din dator. Sök på filen du vill ladda ner och klicka på det, det kommer att ladda ner till din dator.
 5. 5
  Ladda ner filen till din nyhetsläsare. Leta upp den nedladdade filen, klicka på den, och det kommer att börja ladda in i din nyhetsläsare.

Tips

 • Om du har råd med ungefär en dollar per vecka, överväga att få en tjänst för att hitta dina NZBs.
 • Diskussionsgrupper är samhällen med egna normer för beteende. Dessa normer varierar, och det är bra att kolla efter en charter eller läs FAQ sektionen, att hitta vad förväntningarna är.
 • Tänk på att diskussionsgrupper är olika, när de kommunicerar med andra medlemmar, vänligen vara hänsynsfull av olika bakgrunder och perspektiv.
 • Rapportera missbruk abuse@usenet.com.

Varningar

 • Kontrollera att du har antivirusskydd.
 • Nyligen har det förekommit klagomål om att innehållet försvinner från servrar och att det tas bort under överinseende av DMCA (Digital Millennium Copyright Act) nedtagningar.
 • Användare ansvarar för att fastställa lagligheten av sina nedladdningar. Vissa användare kan ha missbrukat upphovsrättslagar, och Usenet är inte kompetent att övervaka den information som flödar genom sitt system.
 • Usenet räkningar i förväg. Om du vill avbryta, göra det månaden innan. Likaså om du har tagit fördel av fri rättegång, men inte vill prenumerera, se till att omedelbart avbryta.