Wku

Hur man ansluter en router till en annan för att utöka ett nätverk

För hemnätverk och små företag, finns det ibland ett behov av att utöka nätkapaciteten. Kanske du lägger till fler datorer och andra nätverksenheter till ditt kontor, eller kanske du vill förbättra den trådlösa mottagningen i källaren. Ett enkelt sätt att utöka din nätkapacitet är att ansluta en annan router till din nuvarande nätverk, utöka tillgängliga portarna och den trådlösa räckvidden om dina routrar är trådlös-aktiverad. Denna guide beskriver en metod som använder din befintliga routern tilldela dynamiska IP-adresser och använder den andra routern som en förlängning.

Steg

Hur man ansluter en router till en annan för att utöka ett nätverk. Identifiera de enheter som du kommer att arbeta med.
Hur man ansluter en router till en annan för att utöka ett nätverk. Identifiera de enheter som du kommer att arbeta med.

Dynamisk (DHCP) metoden

 1. 1
  Identifiera de enheter som du kommer att arbeta med. Vid tillämpningen av denna guide, kommer olika viktiga nätverksenheter ges namn som "Router 1," "Dator 2", etc.
  • Din befintliga routern kommer att benämnas Router 1. Du kommer att behöva minst en fri LAN-port finns på Router 1. Identifiera den befintliga IP-adress Router 1 och relevanta referenser för att logga in i den med din webbläsare. Om routern är trådlöst aktiverade, ta del av ESSID och nyckel för kryptering.
  • Routern du kommer att använda för att utöka ditt nätverk kommer att kallas Router 2. Identifiera dess IP-adress och referenser också. Om det är en ny router, ska denna information lämnas i de medföljande bruksanvisningarna.
  • Identifiera Dator 1. Du kommer att behöva minst en arbetsdag Windows, Mac eller Linux-maskin för att konfigurera routerns inställningar.
  • Identifiera eventuella andra enheter som du behöver för att ansluta till nätverket.
 2. 2
  Koppla in router 1. Anslut din höghastighetsmodemet till WAN-porten om du har en. Anslut datorn 1 använder antingen en trådbunden nätverksanslutning eller en WLAN-anslutning.
  • Logga in på routern med dina referenser. Kontrollera och se vad IP är, de flesta routrar standard 192.168.1.1.
  • Kontrollera att DHCP är aktiverat. Denna router kommer att tilldela IP-adresser till hela nätverket.
  • Testa dina nätverksanslutningar och internetuppkoppling, och se till att den fysiska konfigurationen av ditt nätverk lämnar utrymme för en LAN-port är öppen på Router 1. Anslut inga enheter ännu.
 3. 3
  Koppla in router 2 och anslut datorn 1 till det lokala nätverket. Logga in genom att slå den förvalda IP i en webbläsare och skriv in de förvalda administratörsbehörighet så att du kan ändra vissa inställningar.
  • Du kommer inte att använda WAN på denna router, inga ändringar behöver göras för att WAN inställningar.
  • Inaktivera DHCP på denna router. Du använder redan Router 1 att tilldela IP-adresser.
  • Konfigurera IP-adressen för routern 2. Det kan vara vad som helst, men du bör välja något lätt att komma ihåg som 192.168.1.2. Det enda kravet är att den inte delar en IP med router 1, de måste ha olika IP-adresser.
  • Om du använder trådlöst, konfigurera router 2 trådlösa inställningar så att vara identisk med Router 1. Matcha SSID och lösenord.
 4. 4
  Skaffa en Ethernet-kabel och anslut den öppna LAN-port på routern 1 till den första LAN-port på routern 2. Tänk på att inte ansluta till WAN-porten på routern 2.
 5. 5
  Starta datorn 1. Anslut alla andra enheter i nätverket och logga dina trådlösa enheter i WLAN.
 6. 6
  Njut av ditt utökade nätverk! Kom ihåg att Router 1 är den som hanterar DHCP och WAN-anslutning om du någonsin behöver för att felsöka ditt nätverk.

Tips

 • Skriv ner IP-adressen för din: Modem, router (s), och alla anslutna datorer. Detta kommer att hjälpa dig att felsöka eventuella problem med anslutningen som du har.
 • Default referenser och IP-adresser för dina nätverksenheter kommer att skrivas ned i den medföljande instruktionen litteraturen och finns även tillgängliga på nätet från flera källor.
 • Om en av datorerna inte kan få till internet, se om det kan komma någon av routrar inställningar sidorna. Att göra detta kan du räkna ut var felaktig inställning kan vara.
 • Om du separat Router 2 från router 1 och inte längre har tillgång till Router 1, kommer Router 2 fungerar inte eftersom det inte kommer att dela ut IP-adresser till enheter i sitt nätverk. Att konfigurera om den, ställa in en statisk IP-adress på enheten (förmodligen som 192.168.1.3) och sedan navigera till Router 2 gränssnitt (det howto använda 192.168.2) och aktivera DHCP igen, eller använda routerns återställningsknappen för att återställa det.

Varningar

 • Var inte rädd att be om hjälp. Det finns många användare forum där ute och det finns nätverk proffs för uthyrning i ditt område.