Wku

Hur du ansluter flera routrar

Under de senaste åren har de flesta husägare börjat utnyttja nätverk routrar som ett enkelt och effektivt sätt att låta flera användare att få tillgång till Internet via en linje. Några av de mer tekniskt kunniga användare börjar nu att koppla upp flera routrar i ett enda nätverk, främst för att höja gränsen för hur många datorer som kan anslutas till huvudledningen med en fysisk kabel. Andra användare kan finna det användbart att flera routrar faktiskt kan förstärka en trådlös signal över större avstånd. Om du är intresserad av fördelarna med att ha mer än 1 router, kommer den här artikeln lär du dig att ansluta flera routrar till samma nätverk.

Steg

Hur du ansluter flera routrar. Se till att båda dina routrar är i skick.
Hur du ansluter flera routrar. Se till att båda dina routrar är i skick.
 1. 1
  Se till att båda dina routrar är i skick. Detta är viktigt eftersom du inte vill gå igenom hela processen och ta reda på att den dubbla-router inte fungerar, bara för att inse att en av dem har fel hela tiden.
 2. 2
  Koppla båda routrarna från alla Internet-anslutningar. Detta steg är tänkt att normalisera inställningen innan vi går vidare.
 3. 3
  Använd 2 kablar för att ställa in din huvudsakliga router. En av kablarna bör ansluta din huvudsakliga router till din Internet-modem. Den andra kabeln ska ansluta din huvudsakliga routern till datorn.
 4. 4
  Konfigurera din router inställningar så att SSID är aktiverat på din huvudsakliga router. Ett SSID - Service Set Identifier - är helt enkelt namnet på ett trådlöst lokalt nätverk. Med andra ord, det är det officiella namnet på din router när du försöker ansluta till den trådlöst.
  • Konfigurera din router kräver åtkomst till routerns administration panel, och beroende på routerns märke och modell, komma åt administrationen panelen kommer att ha olika steg. Ange din router märke och modell i en sökmotor om du är osäker på hur du kommer åt din router modell administration panel.
  • När du har fått tillgång till routerns administration panel, bör en snabb bläddra i routerns inställningar visar du en "SSID" alternativet. Kontrollera att SSID-inställningen på din huvudsakliga router är samma SSID på din sekundära routern. Om de har samma SSID, kommer namnen på båda routrarna verkar samma och du kommer inte att kunna skilja på vilken router du vill ansluta till.
 5. 5
  Anslut Internet-porten på din sekundära routern till en öppen port på din huvudsakliga router.

Tips

 • Du kan placera två routrar isär ganska långt med en fysisk kabel, men det skulle vara bäst att inte placera dem alltför långt ifrån varandra. Ett bra maximala räckvidden är 330 fot (ca 100 meter). Alltför långt avstånd kommer att resultera i förlust av Internet-kvalitet.
 • Om båda dina routrar har Wi-Fi kapacitet, så se till att ställa sina trådlösa inställningar för att vara samma.