Wku

Hur man kör regressionsanalys i Microsoft Excel

Regressionsanalys kan vara till stor hjälp för att analysera stora mängder data och göra prognoser och förutsägelser. Att köra regressionsanalys i Microsoft Excel, följ dessa instruktioner.

Steg

Hur man kör regressionsanalys i Microsoft Excel. Om din version av Excel visar bandet (hem, insert, layout, formler...).
Hur man kör regressionsanalys i Microsoft Excel. Om din version av Excel visar bandet (hem, insert, layout, formler...).

Kontrollera regressionsanalys stöds på din excel

 1. 1
  Om din version av Excel visar bandet (hem, insert, layout, formler...)
  • Klicka på Office-knappen längst upp till vänster på sidan och gå till Excel-alternativ.
  • Klicka på Tillägg på vänster sida av sidan.
  • Hitta pack Analysverktyg. Om det är på din lista över aktiva tillägg, du är inställd.
   • Om det är på din lista över inaktiva add-ins, titta längst ned i fönstret för listrutan bredvid Hantera, kontrollera Excel-tillägg är markerad, och slog Go. I nästa fönster som dyker upp, se Analysverktyg pack kontrolleras och klicka på OK för att aktivera. Låt det att installera om det behövs.
 2. 2
  Om din version av Excel visar den traditionella verktygsfältet (Arkiv, Redigera, Visa, Infoga och...)
  • Gå till Verktyg> Add-Ins.
  • Hitta pack Analysverktyg. (Om du inte ser det, leta efter den med hjälp av Bläddra-funktionen.)
   • Om det är i Add-ins tillgängliga box, se Analysverktyg pack kontrolleras och klicka på OK för att aktivera. Låt det att installera om det behövs.

Kör regressionsanalys

 1. 1
  Mata in uppgifterna i kalkylblad som du utvärderar. Du bör ha minst två kolumner med siffror som kommer att representera ditt inspänningsområde Y och din ingång X Range. Input Y representerar den beroende variabeln medan Input X är din oberoende variabel.
 2. 2
  Öppna verktyget regressionsanalys.
  • Om din version av Excel visar bandet, gå till Data, hitta analysavdelning, slå Dataanalys och välj Regression från listan med verktyg.
  • Om din version av Excel visar den traditionella verktygsfältet går du till Verktyg> Dataanalys och välj Regression från listan med verktyg.
 3. 3
  Definiera din inspänningsområde Y. I regressionsanalysen rutan, klicka i Input Y Range rutan. Klicka sedan och dra markören i Input Y Range fältet för att markera alla nummer du vill analysera. Du kommer att se en formel som har ingått Input Y Range plats.
 4. 4
  Upprepa det föregående steget för inmatning X sortiment.
 5. 5
  Ändra dina inställningar om så önskas. Välj om du vill visa etiketter, rester, resterande tomter etc. genom att markera önskade rutor.
 6. 6
  Utse där produktionen kommer att visas. Du kan antingen välja ett visst effektområde eller skicka data till en ny arbetsbok eller kalkylblad.
 7. 7
  Klicka på OK. Sammanfattningen av din regression utdata visas där utses.