Wku

Hur man installerar klient

Den här artikeln berättar grunderna i hur man använder BitTorrent-klient (som använder ett protokoll som även kallas "BitTorrent") för att ladda ner filer.

Steg

Hur man installerar klient. Välj den version som passar din miljö.
Hur man installerar klient. Välj den version som passar din miljö.
 1. 1
  Gå till http:/ / www.bittorrent.com / download.html
 2. 2
  Välj den version som passar din miljö. BitTorrent är en multi-plattform klient, så du måste välja din version operativsystem för att ladda ner (Windows, Linux eller OS X). I denna artikel förutsätts att du känner till din typ operativsystem.
 3. 3
  Installera bittorrent, kör exe, och följ anvisningarna. Vid installationen ska BitTorrent vara i din Program katalogen, i Start> Program> BitTorrent.
 4. 4
  Starta "Downloader", vilket är en genväg till bittorrent. Exe.
 5. 5
  Gå till inställningarna för att ställa in alternativen.
  • Välj att inte lansera BitTorrent när Windows startar, för snabbare uppstart och för att undvika eventuella säkerhetsrisker.
  • Minimera till systemfältet - om du inte gillar det på aktivitetsfältet när det är minimerat, skicka den till systray området över av klockan.
  • Progress bar text är svart - det verkar fungera bäst.
  • Besparing: Spara nya nedladdningar i.... - Självförklarande, många användare har en uppsättning mapp där de lagrar sina nedladdningar, är detta en mapp du anger, och BitTorrent kommer alltid att lagra nya nedladdningar här. Be om att spara varje nedladdning skulle vara okontrollerat....
  • Nerladdning: När du startar en ny torrent - Aktivera alternativet "be" varje gång. BitTorrent kan enkelt maximera bandbredd användning, och många användare rekommenderar att det är bäst att bara ha en torrent igång på en gång (som i tidigare versioner av programmet). Om du har en låg hastighet, är det bäst att ställa in "Stoppa annan kör torrent" alternativet för att göra plats. Detta kommer att stoppa din annan överföring för att starta en ny överföring.
  • Utsättning: detta handlar om att ge tillbaka din nedladdning till samhället när du är klar laddar ner en torrent, och det är BitTorrent etikett till utsäde åtminstone till 100% (ofta kallad 1:1). Detta betyder att du bör ladda upp (ge tillbaka) precis så mycket data som din nedladdning (emot). Ställ det första fältet till inte mindre än 100 (procent). Om "Seed Indefinitely" är aktiverad, är alternativet lådor nedtonat, och det kommer frö tills du stoppar det. Följa samma politik med "Seed slutfördes förra torrent fram".
  • Nätverk: Ställ din port BitTorrent kommunikation under denna flik. Ansökan kommer att acceptera någon port 1024 till 65.535, men det rekommenderas att använda någon port som är större än 10000 (10 tkr). Inaktivera Aktivera automatisk Port Mapping (UPnP), eftersom vissa användare indikerar säkerhetsrisker och / eller sårbarheter med denna inställning. Denna port du har ställt här, är det nödvändigt att tillåta inkommande data, om du använder en router / brandvägg (NAT) av något slag, måste du öppna (ofta kallade "port forward") denna person port via din router webläsares (det är en helt annan hur-till). Ignorera "IP för att rapportera till trackern" - det är bara om du kör trackern på samma dator (sådd och spåra en torrent från samma dator eller nätverk) och är inte på något sätt relaterat till "proxy" eller på annat sätt "gömma "din IP.
  • Språk: Välj språk här, kan det vara auto-set till engelska.
 6. 6
  Du är nu redo att söka efter, och ladda. Torrentfiler.

Tips

 • Installera ett skyddande program för att hålla Snoops som RIAA och MPAA ut. Rekommenderas starkt är Peer Guardian ( http://phoenixlabs.org/pg2/ ). Detta är som en brandvägg förutom lite mer omfattande skydd när du använder P2P program.
 • Om bakom ett nät, vara säker på att din bittorrent port vidarebefordras / öppen mot omvärlden.
 • Kom ihåg att när du laddar ner kopieringsskyddat innehåll, ingen IP-blockerare, eller proxy programvara ger 100% skydd.
 • Håll dig borta från 0-dag (dag noll) / helt nya releaser, bara ladda ner torrents med många frön så att du har en god chans att file färdigställande.
 • Observera att BitTorrent program är endast en av flera ansökningar som har utvecklats för att använda BitTorrent-protokollet.

Varningar

 • Använd Peer Guardian annars RIAA eller MPAA kan knacka på din dörr med en stämning för upphovsrättsintrång för vad du hämta eller dela.
 • Se upp för virus, som alltid är en risk på internet.
 • Spyware företag använder BitTorrent för att antingen distribuera program eller värva mottagaren att registrera sig på en hemsida för att få ett lösenord för torrent. I det senare fallet är den nedladdade filen vanligtvis en dummy, snarare än den avsedda filen.