Wku

Hur man skapar en torrent

Om du någonsin undrat hur man skapar en torrent, har du kommit till rätt ställe. Denna artikel kommer att förklara hur man skapar en torrent och använda den för att ladda upp vad du vill människor över hela världen!
Om du inte vet vad BitTorrent är eller hur din klient används, vänligen gå läser artikeln om hur du använder BitTorrent.

Steg

Hur man skapar en torrent. Undersök din torrent-klient.
Hur man skapar en torrent. Undersök din torrent-klient.
 1. 1
  Undersök din torrent-klient. Mest up-to-date klienter kan göra torrents (endast en minoritet kanske inte kan). För en fri klient som kan skapa torrents prova för Windows och Mac, Transmission för Mac, för Linux eller Chrome OS. (OBS: JSTorrent inte kan göra torrents Det är bara en torrent klient för Chromebooks..)
 2. 2
  Välj alternativet för att göra en ny torrent fil. Detta är oftast placerad under Arkiv-menyn och heter "Skapa ny Torrent" eller ord om detta. Om det inte är i detta läge försöka titta under andra menyer eller verktygsfält. Om du fortfarande är osäker, kolla den officiella webbplatsen för din klient för mer information. Ibland dra filen / mappen till klienten fungerar också.
 3. 3
  Markera de filer du vill vara i torrent. Om du kommer att ha flera filer bör du ordna dem först i en mapp, så du kan enkelt välja den mappen att använda som torrent innehållet. Namnet på din torrent-fil är vanligtvis namnet på filen eller mappen i den. Du kan enkelt byta namn på filen efteråt.
 4. 4
  Skriv en tracker. En tracker styr överföringen av data för din torrent. En tracker liknar en vanlig webbadress. En lista över arbetande offentliga bittorrent trackers är tillgänglig. Om du vill indexera din torrent på en torrent nerladdningar webbplats bör du använda tracker som ägs av denna webbplats, eftersom inte alla indexering webbplatser kan externa trackers. Om du använder en privat tracker (du förmodligen inte), då ska du kryssa i rutan för att markera den som privat. Kryssa inte i rutan annars.
 5. 5
  Lägg ytterligare information. Du kan lägga till en kommentar om den torrent om du önskar. Stycket storlek ska lämnas vid den automatiska inställningen om du inte vet vad du gör. När du har fyllt i alla nödvändiga utrymmen skapar din torrent. Du kan bli ombedd om att spara och vad man ska kalla det. Torrentfilen, eller du kanske har frågat förväg.
 6. 6
  Nu när du har din torrent-fil öppnas den klar för sådd. Vissa kunder har ett frö läge speciellt för detta. Om du inte frö din torrent kommer det att vara värdelösa eftersom ingen kan hämta dina filer.
 7. 7
  Dela din torrent. Om du gör torrent så att du kan skicka en vän en fil, bara skicka dem. Torrentfilen. Om du vill ha det öppet för allmänheten att hämta dig bäst listning på en torrent download webbplats. En gång på en sådan plats hitta länken för att lägga till eller ladda upp en ny torrent och fyll i den information som krävs. Du kommer förmodligen att behöva registrera om du inte redan har. När folk börja ladda ner torrent från denna webbplats kommer det att samla fler och fler distributörer. Om du vill kan du sluta seedning när torrent är "stabil", eller fortsätta att utsäde.

Tips

 • Vid slutet av tracker-adress, kan du behöva sätta ett kommatecken.
 • När du skickar in din torrent på en webbplats, ge det en beskrivande titel och beskrivning och placera den i den bästa kategorin. På så sätt kommer det att hittas lättare. Kolla kommentarerna för din torrent ifall andra användare har frågor om din torrent.

Varningar

 • Uppladdning upphovsrättsskyddat material till andra användare utan upphovsrättsinnehavarens medgivande är olagligt i de flesta länder, och du kan dömas till böter eller fängelse om du är fångad. Vara mycket klokt i ditt beslut när du bestämmer dig för att ladda upp något. Kontrollera att du har rätt att ladda upp den.

Saker du behöver

 • En BitTorrent-klient. Om du behöver en prova för Windows, Transmission för Mac eller Linux.
 • En fil som du vill dela med mer än en person
 • Minst en tracker för att använda