Wku

Hur du upptäcker falska dvds

Med otillåtna kopior av och andra medier som säljs runt om i världen, kanske du undrar om det är en förfalskning. Om du handlar från en gata marknaden eller online säljare, här är hur man kan kontrollera äktheten.

Steg

Hur du upptäcker falska dvds. Forskning på filmen som du vill köpa.
Hur du upptäcker falska dvds. Forskning på filmen som du vill köpa.
 1. 1
  Forskning på filmen som du vill köpa. Ta reda på hur många versioner officiellt har släppts, är särdragen i filmen och vilka regioner filmen kodad för. Detta gör att du kan upptäcka en falsk lätt när du handlar, och det kommer också att ge dig en bättre känsla för vilka erbjudanden är för bra för att vara sant.
  • Exempelvis äkta DVD är sällan "region 0", "fungerar i alla regioner" eller "region en kompatibel". Om du ser en Disney DVD reklam någon av dessa saker, vet du att DVD är möjligen fejk.
 2. 2
  Titta noga på locket. Skalet design bör vara desamma som för samma film som säljs via en pålitlig utlopp (såsom en stor butik), men se till att jämföra den med en dvd från samma region, till exempel, en äkta importerade version av Disneys Lejonkungen DVD kommer förmodligen att vara singel-skiva, men kommer den amerikanska eller brittiska versionen förmodligen två-disc, vara singel-skiva inte automatiskt göra det en kopia (leta efter en Disney hologram). Variationer i omslaget bör göra dig misstänksam eftersom ett annat omslag var möjligen skrivas ut för piratkopior. Om du ser några ord fel, det är en död giveaway. En annan sak att leta efter är bildkvaliteten. Gritty bilder, matt papper och tråkiga färger indikerar att locket antagligen kopieras. UPC på baksidan av DVD-fodralet bör endast vara svart. Om ytterligare tryckfärger kan ses överlagras över den svarta i UPC, eller om raderna i UPC är otydliga på grund av streckkoden image på nytt behandlas med ett raster över det, då är det mest troligt att DVD-fodralet har kopierats.
  • Om du funderar på att beställa en DVD som inte kommer med ett lock (oftast annonseras som en fd hyra), tror inte på det.
  • Avsaknaden av säkerhet sälar och plast wraps bör också motivera misstänksamhet.
  • Annonseringen av DVD-9 är ofta tros vara associerade med falska DVD eftersom många officiella studion aldrig släpper annonsera denna skillnad, det är förfalskade distributörer som anger den i relation till kvaliteten att differentiera sina produkter från lägre kvalitet DVD-5 förfalskningar. I allmänhet är all reklam för "kvalitet" en röd flagga, som original releaser sällan nämner det. Undantaget här är några genuina thailändska DVDs som nämner DVD-9 om de även släpptes som DVD-5 (DVD-9 är dubbla lager och som sådan ofta har mer extra funktioner).
 3. 3
  Undersök själva DVD om du redan har köpt det. Chansen finns att du har spelat det och kvaliteten är tveksamt nog för dig att läsa den här artikeln för att se. Några ytterligare frågor att ställa är:
  • Kan du se igenom dvd? Om du kan se igenom det mycket väl, är det sannolikt inte är äkta, men detta är inte alltid fallet.
  • Är det färgglada (blått, guld, lila, osv, istället för silver)? Om det är någon av de färger som anges ovan, är det högst sannolikt inte en massproducerad DVD.
  • Håll DVD upp till ljuset och luta den åt sidan. Du kanske kan se en välkänd tillverkare namn, såsom Maxell. Om skivan har ett sådant namn, då DVD var en brännbar skiva och skivans innehåll är förfalskad.
 4. 4
  Sätt DVD i DVD-enheten. I Windows, klicka på Den här datorn, och klicka sedan på din spelares enheten. Det ger dig storleken på skivan. Det ska vara nära till 5 GB används på ett enda lager eller mer på ett dubbelt lager (men detta varierar beroende på gångtid). Gå sedan igenom och högerklicka på olika filer som finns lagrade på DVD för att kontrollera egenskaper. Leta efter skapande datum. Om DVD är i tryck, till exempel, och datumet är senare, är något som inte stämmer. Detta kommer dock antagligen inte att fungera med Disney importerade DVD med kopieringsskydd och resultaten kan vara missvisande.
 5. 5
  Klaga till säljaren. Om det är en butik eller ett företag, kontakta dem för en återbetalning. Om de vägrar, lämna in en rapport med Better Business Bureau eller ditt lands motsvarighet. Om det är en gatuförsäljare, rapportera dem till de lokala myndigheterna. Och om det är ett online-säljare, till exempel vid en auktion webbplats, rapportera dem till den samordnande part och lämnar negativ feedback. Du kan också anmäla en säljare av förfalskningar till studion mot piratkopiering avdelning.
 6. 6
  Om ryggraden på DVD är mycket tunn, och målet är ogenomskinlig, är det förmodligen fejk.
 7. 7
  Om slumpvisa meddelanden dyker upp om hur bootlegs är olagligt, eller färgerna är förvrängda, är dessa meddelanden som den genomsnittliga kameran kan plocka upp. "

Tips

 • De flesta förfalskningar tenderar att komma från Asien. Om du funderar på att köpa från en auktion och den levereras från Asien, vara försiktig. Titta att se vad de säljer och ögon beskrivningarna mycket noggrant. Det bör dock noteras att många leverantörer från Asien gör säljer äkta DVD och det skulle vara orättvist (och eventuellt också olagligt) att diskriminera säljare baserat på geografisk plats ensam.
 • Tvivelaktiga produkter och tvivelaktiga personer går ihop, är det osannolikt att någon leverantör i ett gathörn kommer att sälja en ny äkta DVD för halva gängse pris, en mycket bra indikator på en webbplats som säljer förfalskade är att webbplatsen kommer att ha gjorts i en skynda och kommer ha missat saker som en riktig villkor sida, och kommer nästan alltid har massor av stavfel (eller fel sammanhang som en stavningskontroll kan ha använts).
 • Om du köper en förfalskad DVD från en stor online-auktion, kan du rapportera det till FBI om du bor i Europa: det är ett federalt fall, inte en lokal.

Varningar

 • Gatuförsäljare kanske inte vara alltför nöjd, eller kanske inte ens vara där nästa gång, om du försöker att få en återbetalning.
 • Det finns alltid kommer att vara risken för att bli lurad när man hanterar unreputable säljare, köp noggrant.