Wku

Hur man ställer in en konstutställning


Oavsett om du ställer din egna konstverk eller någon annans, inrätta en konstutställning kan vara en kreativ, uppfyller strävan i sig. Dock har det sina utmaningar och du behöver bra planering för att dra bort det.

Steg

Hur man ställer in en konstutställning. fungerar detta som en marknadsföring teknik.
Hur man ställer in en konstutställning. fungerar detta som en marknadsföring teknik.
 1. 1
  Välj ett tema. Det är inte tillräckligt att bara ha massor av konstverk som du skulle vilja ställa ut, i syfte att knyta varje bit ihop, måste du komma med en inriktning. Ännu viktigare är dock, fungerar detta som en marknadsföring teknik - särskilt för mindre kända eller okända artister - genom att rita människor som är särskilt intresserade av konceptet utforskas. Av denna anledning är det viktigt att inte vara vaga, "Ljus och skugga" inte kommer att ha folk köar för att se en utställning.
  • Att välja ett tema kommer också att hjälpa med några av de mer praktiska aspekterna av utställningen, till exempel vad man titel det och vilka andra artister kan ingå.
 2. 2
  Hitta andra konstnärer att ställa ut med. Bläddra på lokala konstföreningar eller marknader gatan där du ser artister med bra arbete på rea. Fråga någon du känner som är konstnär i ditt samhälle. Artister med närstående (eller till och med motsägelsefulla) teman kommer att bidra till att skapa en grupp fart.
  • Begränsa dig inte till konstnärer inom ditt eget medium. Överväg målningar, skulpturer, modeller, bilder, konstglasen, performance etc. för att skapa dynamiska samarbeten.
 3. 3
  Hitta en plats för din utställning. Att hyra en del av en studio är alltid en möjlighet, särskilt om du har kontakter inom konsten. Beroende på omfattningen av projektet, dock kommer många olika typer av utrymmen göra, inklusive ett lager, restaurang, café, bibliotek, eller ens någons hem. Se till att utrymmet valt är välskrivet, ren och lämplig storlek för din utställning.
  • Var noga med att välja en plats som är tematiskt lämplig för ditt arbete. En modern plats med laminatgolv och vita eller bleka, un-mönstrade väggar kommer att gå med bara om någon utställning, men om din utställning har en industriell, friluftsaktiviteter, mörk, romantisk, eller steril atmosfär, kanske en bekväm modern miljö inte ge det rätt sammanhang.
  • Var särskilt uppmärksam på belysningen. Stora fönster kan vara bra, och spår belysning kan vara särskilt användbart för att belysa arbetet.
 4. 4
  Ange ett datum. Ge dig själv gott om tid att dra ihop allt eller annat du kan sluta med en slarvig jobb och dålig försäljning. Det är alltid bäst att hålla en konstutställning så att det omfattar en helg. Detta gör att de som arbetar under vardagar för att delta och ofta familjer kommer att göra en utflykt av händelsen.
  • Om du har någon aning om hur vädret kommer att bli runt tiden för din utställning, prova att gå till en mörk, kall, regnig par dagar. Du vill inte konkurrera med beachballs och picknick för din tittarnas tid.
 5. 5
  Ställ priser. Tänk alla dina kostnader, inklusive avgiften för att hyra utrymme, material, reklam, konstnärens andel, din del, och varje andel doneras till välgörenhet. Bestäm om en inträdesavgift kommer att vara nödvändigt eller lämpligt.
 6. 6
  Var försäljning kunniga. Förutom att sälja konstverk, kan det också vara lönsamt att skriva ut kort med bilder av konstverk och sälja i förpackningar om fem eller så. Om en procentsats (eller alla) av intäkterna går till välgörenhet, det finns en bättre chans människor kommer och köpa konstverket.
 7. 7
  Tackla den byråkrati. Bland annat behöver du art-exhibit/event försäkring (eller undertecknad dispens från konstnärerna), ett schema och hjälpare att samordna konstverk drop-offs och pick-ups, uppgifter om hur varje del ska presenteras, placeras, hängde, tände, etc., till konstnärernas meritförteckningar (att hålla i handen och i en pärm för showen), en mästare prislista, sitters galleri bo med arbetet hela tiden (kanske kräver deltagande konstnärer att göra ett skifte), och andra logistiska detaljer. Det bästa sättet att ta itu med dessa frågor är att gå till andra shower, öppningar, och gallerier och brainstorma med människor som har gjort det på ditt område.
 8. 8
  Annonsera utställningen. Skapa vykort för konstnärerna att skicka som inbjudningar. Överväga att göra pressmeddelanden till högre utställningar. Sätt upp affischer runt lokala konstskolor, universitet, trendiga områden, caféer, klubbar, eller ens stormarknad anslagstavlor. Ta kontakt med lokala tidningar och berätta om den kommande utställningen.
 9. 9
  Ställ upp utställningsrummet. Föreställ dig hur en besökare kommer att interagera med rummet. Självklart kommer arrangemanget måste ha ett visuellt flöde, men du bör också överväga att fysiskt styra människor genom rymden för att göra dem deltagarna liksom tittare. Vilken pjäs ser de först? Vilken riktning är det sannolikt att flytta in? Finns det några "döda" områden? Skulle hämmat rörelsen kanske vara lämpligare att temat för utställningen?
  • Överväg att lägga till beskrivningar till någon eller alla bitar.
  • Se till att det finns tecken som tyder på huruvida människor kan röra eller interagera med bitarna.
  • Alltid gör priserna tydligt.
  • Transportera konstverket noggrant. Kom ihåg att stapla tunga, inramade bitar kan leda det krossade glaset. Arrangera konstverk i rymden med hjälp av din egen bedömning.
 10. 10
  Underhåll med mat och dryck. Om du har råd, erbjuda drycker såsom champagne, vin och alkoholfria alternativ, tillsammans med plockmat eller en buffé. Eller, reservera här bara för att öppna natten eller morgonen för att dela bland dem som kommer till en inbjudan-bara öppning.
  • Om det är en elegant affär, servera plockmat som räkor, falafel, och mini-pastejer. Ge en trevlig bakgrund atmosfär.
  • Om det förhöjer upplevelsen, spela musik på en låg nivå, särskilt i slutet när folk börjar lämna.

Tips

 • Sköt i hängande ditt konstverk på en lämplig höjd. Ett vanligt val är att hänga bilderna så att deras centrum är 60 "från golvet.
 • Om samla in pengar till välgörenhet, kan det vara en bra idé att ha en auktionsförrättare eller en tyst auktion.
 • Spela värd så mycket som möjligt, införa artister potentiella köpare att gnista konversationer. Fladdra omkring som en social fjäril.
 • Var noga med att ge dina artister korrekt kredit. Fråga dem om de kan alla delta för att kunna diskutera sina konstverk med gäster.
 • Om du vill ha ett tema, be era konstnärer att klä sig enligt temat. Om händelsen är stilrena, klä classy. Om temat är viktorianska, klä sig i eleganta viktorianska kläder. Du måste också - värdarna verkligen måste delta.