Wku

Hur man gör en snabb grekisk gudinna kostym

Det är den vecka (eller ens en dag) innan Halloween och du har ingen aning om vad du ska bli. Detta grekisk gudinna kostym är inte bara lätt att göra men kräver ingen symaskin även om det ser ut som det tog dig åldrar att slutföra!

Steg

Hur man gör en snabb grekisk gudinna kostym. Gå till din lokala tygaffär och hitta några bra tyg i antingen vitt, grädde, eller Deep Purple.
Hur man gör en snabb grekisk gudinna kostym. Gå till din lokala tygaffär och hitta några bra tyg i antingen vitt, grädde, eller Deep Purple.
 1. 1
  Gå till din lokala tygaffär och hitta några bra tyg i antingen vitt, grädde, eller Deep Purple. I antikens Grekland var vitt vad alla allmänt slitage. Dock fick endast kungligheter att bära djupa lila. Faktiskt, i verkligheten, var kvinnor inte tillåtna att bära en toga, men ingen vet det, så du är fin. Välj en färg som du gillar.
 2. 2
  Mät tyget längd från axeln till golvet.
 3. 3
  Dubbla denna längd, så det kommer att finnas en panel av tyg i fram och bak.
 4. 4
  Generellt tyger är 45-54 inches bred. Om du tror att detta kommer att vara för stort för dig, kan du hugga bort det. Men var försiktig med detta - även om du inte vill att din kostym att bågna på dig, vill du inte att pressa dig till döds!
 5. 5
  Medan du är på tygaffär, hitta några trevliga guld cording för ett bälte. Om du har en bred, metallic-färgad bälte redan, fungerar detta mycket bra också.
 6. 6
  Också, hitta lite tyg lim. Fråga en anställd om de har något lim som fungerar som tråden - det tar förlägga av sömnad.
 7. 7
  Om du vill göra denna dräkt ännu bättre, köpa lite tyg trim i en grekisk nyckel design. Detta ser ut som en kinesisk konstruktion nästan, som består av rutor. Det är en mycket bra trim till accent tyget.
 8. 8
  För att göra kostym, behöver du också två stora broscher. Om du vill, kan du göra en hemmagjord en genom att skära ut en rund bit kartong eller styvt underlag, limma massor av strass, etc. på det. Limma detta på en tapp komponent. Du kan få mycket fint med tappen-göra det på det sätt du vill.
 9. 9
  Om du ville, limma tyget trimma längs botten av dräkten.
 10. 10
  Nu stift de två panelerna-front och back-tillsammans med broscher. Se till att drapera tyget på framsidan!
 11. 11
  Trimma fållen och ärmarna så att det inte är raggedy.
 12. 12
  För att avsluta dräkten, är allt du behöver göra kors och tvärs tyget under armarna och sätta på bältet / sladden. Om du använder guld sladd, vira den runt midjan så att den korsar varandra och gör en X form up front.
 13. 13
  Var inte så lätt? Nu kan du gå visa upp din kostym.

Tips

 • Det är nog en bra idé att bära en vit t-shirt och vita shorts eller byxor under toga för värme, eftersom Halloween är en svalare tid.
 • Ett lakan fungerar också - ingen skojar! Det är sant. Även ett bra tyg är alltid trevligt, är en bedsheet bra att använda om du har absolut ingen tid. Se till att den är ren och om du köper en ny bedsheet, tvätta det med massor av sköljmedel.
 • En annan idé för broscher är att titta på hantverk butik för vackra järn-på lappar, såsom blommor, och lägg ett stift på baksidan av det. Pins kan också hittas i den här stilen. Du kan ofta köpa coola, billiga stift i turistbutiker.
 • Du kan också ta ett vitt lakan och vira den runt kroppen ett par gånger sedan kasta slutet över axeln. För att hålla ihop den ta ett guld sladd och knyta den runt dig midjan. sätta slutet av skulderdelen in i bandet så att den håller den ner. Inte riktigt en utomhus kostym. Voila! Hoppas du gillar det!
 • Försök att få tyg som inte är för hård, eftersom detta hjälper när drapering fram.

Varningar

 • Detta är en tjej kostym. I antikens Grekland och Rom killar klädda i toga och tunikor, inte kvinnor.
 • Gör inte tyget för länge - du kan alltid trimma ner det lite så det inte resa dig medan du går / springer (vilket också skulle vara mycket smärtsamt / pinsamt).
 • Se till broscher / pins är säkrade mycket väl, eller din kostym kommer inte att stanna på (vilket kommer att vara mycket pinsamt) och du kan få petade (vilket kommer att vara mycket smärtsamt / pinsamt)!

Saker du behöver

 • Tyg
 • Tyg lim
 • Grekiska Key Design Trim
 • Gold Cord / Metallic-färgade bältet
 • Jewels, Rhinestones
 • Pin Komponenter
 • Guld Pins för hår