Wku

Hur att förlänga högtalarkablar

"Splice" upp ditt liv med lite isoleringstejp och nötter tråd.

Steg

Hur att förlänga högtalarkablar. Stäng av systemet och koppla bort den elektriska vägguttaget.
Hur att förlänga högtalarkablar. Stäng av systemet och koppla bort den elektriska vägguttaget.
 1. 1
  Stäng av systemet och koppla bort den elektriska vägguttaget.
 2. 2
  Koppla bort högtalarkabeln från baksidan av din stereo eller hemmabio förstärkare och undersöka tråden.
  • Tråden för varje högtalare bör egentligen vara två trådar som består av en tvinnad metall kärna täckt av en flexibel isolering.
  • En sträng är positivt. Den andra delen är marken. Dessa brukar identifieras i utefter, till exempel, kan man ha en bula längs längden av isoleringen annan en vit linje och ännu en annan kan ha en koppar färgade kabeln medan den andra tråden är silver. Detta gör att du kan identifiera de positiva och negativa kablarna.
  • Änden av varje tråd bör redan vara separat eller delas och bildar ett "Y ‿ form av endast ett fåtal inches.
  • Spetsarna på varje "Y ‿ bör redan vara avskalade, exponera ungefär en halv tum av ren metall strängarna.
 3. 3
  Köp en rulle av tråd i samma spårvidd som din högtalarkabel. Högtalarkabel finns i ett sortiment av tjocklek eller mätare. Detta kan märkas på tråden eller du kan hitta den i litteraturen för ditt hem förstärkaren. Gör ditt bästa approximation om du inte kan bestämma den exakta mätare.
 4. 4
  Köp flera kabelanslutningar eller tråd-nötter, matchar trådtjocklek, och en rulle med vinyl elektriker "tape.
 5. 5
  Skär den nya tråden.
  • Mät avståndet som behövs för att utöka dina högtalare befintliga kabeln.
  • Skär en längd av ny tråd baserad på alla dina mätningar.
 6. 6
  Bered ändarna på varje tråd.
  • Split några inches från varje ände av den nya tråden, som bildar ett "Y ‿ form.
  • Skala av isoleringen från spetsen av varje sträng exponera ungefär en halv tum av ren metall strängarna.
 7. 7
  Anslut (skarv) den nya kabeln till den befintliga ledningen och isolera. Det finns några metoder för att göra detta. Den bästa anslutningen görs genom att löda kablar och sätta krympslang runt lodet punkten. Andra metoder är användningen av tråd nötter eller formskarvdon. Lödning eller falsning kräver användning av en lödkolv eller pressverktyg. Utan tillgång till dessa särskilda verktyg, tråd nötter är det bästa valet.
  • Plocka upp den preparerade änden på den nya tråden och i slutet av den befintliga kabeln. Du bör hålla fyra exponerade metallen tips.
  • Matcha den nuvarande positiva kabeln till den nya positiva tråden. Det kan finnas en markering på isoleringen för att indikera positiva. Metallkardelerna kan vara en annan färg för att indikera positivt.
  • Gör den elektriska anslutningen. Om du använder krympslang, skjut en bit slang tillräckligt länge för att täcka lödanslutning på en av trådarna innan du gör anslutningen.
   • För tråd nötter: I ena handen, hålla ihop en exponerad spets din befintliga tråd och en exponerad spets din nya tråd. Placera dessa utsatta tips sida vid sida, som hålls mellan tummen och pekfingret.
   • Med den andra handen, placera en sladdkopplingsdon över de sammanslagna tips. Twist medurs. Inne i kontakten, kommer plåten tips tvinna ihop och skruva ordentligt i kontakten. Kontakten kan isolera denna skarv.
   • För lödning: Tvinna ihop de frilagda tips och utföra lödning.
   • För pressning: Mata de preparerade ändarna av tråden i sladdkopplingsdonet och crimp slutet. Det finns många produkter för att göra detta, vissa ser ut tråd nötter som är veckad, och vissa ser ut och fungerar helt annorlunda. Läs anvisningarna för de särskilda kontakter som du har köpt.
  • Upprepa detta steg för jordledningen i uppsättningen.
  • Varje tråd bör nu ha två skarvar. Linda en längd på vinyl elektriker "tejp runt varje uppsättning av ledningar eller skjut krympslang för att täcka kabelanslutningar. Något sträcka tejpen som du lindar så att den vidhäftar prydligt till isoleringen före och efter skarven. Att krympa röret, behöver du en värmepistol för att jämnt värma slangen.
 8. 8
  Upprepa detta steg för varje uppsättning högtalarkablar.
 9. 9
  Anslut blanktrådsändar av nyligen utökade högtalarkabeln till din förstärkare. Vanligtvis sätter du den positiva tråden i en röd anslutning. Sätt jordkabeln i en svart anslutning.
 10. 10
  Anslut ditt system i det elektriska strömmen och slå på systemet och njut av musiken eller filmen.

Tips

 • Vissa människor är inte medvetna om att högtalarkabeln är faktiskt en uppsättning av två strängar av trådar. I varje uppsättning av ledningar, är en positiv och den andra är marken eller negativ. En av dessa trådar ska markeras, vanligtvis med en kontinuerlig vit linje längs isoleringsytan. Ibland metallen i varje sträng är en annan färg, oftast en kopparfärgad. Detta markerade tråden är den positiva ledningen.
 • För bästa möjliga anslutning, löda ihop båda ändarna. Du kan köpa värme-krympmanschetterna på nätet eller i en elektronikaffär för att skydda den bara tråden.

Varningar

  • Dessa instruktioner förlänga tråden i en normalstor rum. För mycket långa förlängningar, kommer du antagligen att öka spårvidden tråd för att förhindra en överbelastning på tråden eller din förstärkare. Anledningen är att den elektriska resistansen är högre i mindre (dvs tunnare) ledningar än i större (dvs tjockare) ettor. Inom audio-industrin, är 16 gauge (AWG) oftast tänkt tillräckligt för tråd löper upp till tjugo meter eller så. När den verkliga sökvägen strömmen följer är dubbelt så lång (till och från högtalaren från baksidan av förstärkaren) Den sammantagna längden av tråd genom vilken den färdas är dubbla längden av kabeln.