Wku

Hur EQ ett rum

En hel del av debatten rasar kring det bästa sättet att utjämna (eller "EQ") ett rum, men alla är överens om att även om du inte kan ändra strukturen i rummet, kan du ändra hur högtalarsystemet svarar på det utrymmet. När du EQ ett rum, är målet för högtalarsystemet för att producera samma signal som har lagt ned på det. Det finns många metoder för att utjämna i ett rum. Denna artikel diskuterar den feedback metod för att utjämna en prestanda utrymme.

Steg

Hur EQ ett rum. Placera en dynamisk med en kardioid mönster i mitten av scenen och peka den mot där en person skulle tala eller utföra.
Hur EQ ett rum. Placera en dynamisk med en kardioid mönster i mitten av scenen och peka den mot där en person skulle tala eller utföra.
 1. 1
  Placera en dynamisk med en kardioid mönster i mitten av scenen och peka den mot där en person skulle tala eller utföra.
 2. 2
  Fråga vem som helst att göra på scenen för att lämna så att de inte korrumpera EQ processen.
 3. 3
  Ställ alla mikrofonens EQ kanaler på mixerbordet till platt.
 4. 4
  Kringgå kompressor-begränsare, jagare återkoppling och andra liknande processorer så att du får en ren signal.
 5. 5
  Flytta mikrofonen och kanaler instrument i monitorn (s) till ungefär där de behöver vara för utförandet.
 6. 6
  Justera huvudbyggnaden EQ så den är inställd i mittläget.
 7. 7
  Vrid mixerns input gain till "off" och kanal-fadern till 0dB eller-10dB. Den fader-inställning på Main Out måste vara vid -10 eller 0dB.
 8. 8
  Höj ingångsnivån långsamt tills du hör ett ringande ljud från högtalarna. Vänd ner det tills ljudet slutar.
 9. 9
  Manipulera kanalfadern att få högtalarsystemet att ringa på en låg, nästan jämn ton.
  • En realtid analysator kommer att visa dig vilken frekvens ringer, men det är inte den bästa avläsning. Om du har en multimeter med frekvens, koppla in den i headsetet ur och använda Pre-Fade Lyssna (PFL) Utgång som en signal. Ju bättre läsning du får, desto mer exakt dina justeringar när du vill väl EQ ett rum.
 10. 10
  Minska ringsignalen genom-3dB på dess frekvens, vilket borde eliminera ringande ljud.
 11. 11
  Höj fader när ringsignalen slutar.
 12. 12
  Upprepa dessa steg för varje reglage tills flera av frekvenserna stiger på en gång eller tills en av frekvenserna hits-12dB.
  • Om du träffar EQ botten innan detta händer, det finns ett problem med rummet självt eller med systemets utformning.
 13. 13
  Vänd befälhavaren tillbaka bildskärmen volymen till önskad nivå för prestanda.
 14. 14
  Be någon att stå vid mikrofonen (er) och instrument (er) och kontrollera dem så att du kan justera nivåerna för enskilda ingångar.

Tips

 • Använd ett stativ mikrofonstativet istället för en solid stativ för att undvika ljudenergin från att resa från plattformen och upp mikrofonstativet.
 • Överväga att spela en CD med musik du är bekant med via ljudsystemet som en sista kontroll av utjämning. Använd equalizer för att göra musik med bra ljud.
 • Ett annat alternativ när utjämna ett rum är att använda ett datorprogram som mäter rummets svar till ljudet och sedan hjälper dig justera resonanserna till EQ utrymmet. Dessa program mäter ofta impuls och frekvensgång och beräkna efterklangstiden. Vissa kan automatiskt justera inställningarna för din equalizer.