Wku

Hur snabba upp din Mac

Är din Mac som kör långsammare än vanligt? Du kan behöva uppgradera mängden tillgängligt diskutrymme på din maskin, men det kan också vara resultatet av en bugg eller ineffektivitet som i onödan som saktar ner ditt system. Prova dessa steg för att lösa problemet hemma och spara dig en resa till Genius Bar.

Steg

Hur snabba upp din Mac. Om du inte redan har, gör de uppenbara saker som att rensa papperskorgen och skrivbordet.
Hur snabba upp din Mac. Om du inte redan har, gör de uppenbara saker som att rensa papperskorgen och skrivbordet.
 1. 1
  Om du inte redan har, gör de uppenbara saker som att rensa papperskorgen och skrivbordet.
 2. 2
  Lås dina preferenser mappen. Varje program har en uppsättning preferenser. För att låsa denna mapp:
  • Gå till Finder> Hem> Bibliotek.
  • Hitta mappen Inställningar, högerklicka och välj Visa info.
  • Leta reda på "låst" kryssrutan, precis under alternativet för färg märkning.
 3. 3
  Försök att inte använda instrumentpanelen för mycket, och om du inte använder några widgets, rensa ut dem.
 4. 4
  Mac OS X använder en betydande del av hårddisken som virtuellt minne för virtuellt minne. Du kan klara upp mer utrymme på din dators hårddisk genom att använda ett program som heter Enspråkig att ta bort språk som du inte använder (som rikskinesiska om du är en engelsk högtalare, som ett exempel) och att trimma Universal Binary-program så att de är optimerade för datorns processor, oavsett om det är en G3, G4, G5 eller Intel-chip. På en vanlig 10,5 installation, bör du återställa 1 till 2 gigabyte hårddiskutrymme.
 5. 5
  En UNIX-kommando som heter "renice 'tillåter dig att låta ett program använder mer processorkraft än den normalt skulle få. Ett speciellt program som heter Speed ​​Freak gör detta automatiskt. Det ger en liten, men märkbar hastighet förbättring för vad programmet är längst fram på datorskärmen. (Det är särskilt användbart för multimedia för att hjälpa video smidigt).
 6. 6
  Radera helt. När allt du tar bort ett program, söka dess namn i Finder för att se till att du har tagit bort alla relaterade filer. Eller för att göra det enklare, få något som CleanApp eller APPDELETE eller.
 7. 7
  Hämta mac städar. Mac Cleanse hjälper dig att täcka dina spår genom att snabbt och enkelt ta bort senaste filer historia, chatt loggar, cache, cookies, tidigare besökta webbplatser, och mer!

Varningar

 • När du låser inställningsfilen, kan det skruva runt med dina program. Om något inte är rätt med en av dem, låsa upp mappen och låsa upp den igen när du är klar.
 • Var försiktig när du raderar. Vissa filer kan ha liknande namn till ansökan men är inte släkt. Kontrollera datum för att se till att det installerades samma dag som ansökan.
 • Några av dessa saker är dåliga idéer, och i nyare versioner av OS X ger nästan ingen ökning i hastighet. Bara prova dem för skojs skull