Wku

Hur man svalka dig i en bil utan luftkonditionering

När värmen är på, det finns inte många saker mer olycklig än att sitta i en varm bil väntar trafiken att börja röra sig. Även om det finns ingen quick fix för att hantera värmen, kan en del av de föreslagna följande strategier få dig till din destination lite svalare och torktumlare.

Steg

Hur man svalka dig i en bil utan luftkonditionering. Häng en våt trasa över mitt vent av bilen.
Hur man svalka dig i en bil utan luftkonditionering. Häng en våt trasa över mitt vent av bilen.
 1. 1
  Häng en våt trasa över mitt vent av bilen. Den luft som blåser genom kommer att vara mycket svalare. Har några våta trasor redo att ersätta det med, de torkar ut ganska snabbt. En passagerare skulle kunna ansvara för att ersätta och väta nya dukar.
 2. 2
  Kör barfota (olagligt på vissa ställen). Det kan kännas lite konstigt, men din kropp släpper ut en hel del värme genom fötterna, så reser barfota (eller åtminstone med flip flops) kommer att hålla dig sval.
 3. 3
  Kör med vått hår. Eftersom fukten avdunstar från ditt hår, kommer din hårbotten svalna, få ner temperaturen i kroppen.
 4. 4
  Lägg lite is. En 10 £ isblock på brädorna under ett utlopp hjälper coola saker ned. Detta hack härrör från vad invånarna i Arizona faktiskt används för bil luftkonditionering på 40-talet och 50-talet! För att förhindra läckage av vatten i bilen, vila isblock i en plast kastrull eller en bakform. Öppna ett fönster lite hjälper med luftflödet.
 5. 5
  Freeze vattenflaskor att använda som kylklampar. Vira den frusna flaskan i en handduk och lägga den bakom nacken. När det tinar, dricka kallt vatten i den att svalna.
 6. 6
  Plan önskade gånger för att sammanfalla med svalare delar av dagen. Tidig morgon är ofta den coolaste tiden på dagen, och om du inte är på ett fast schema, blir planen på att göra så mycket körning som möjligt innan värmen outhärdlig senare under dagen. Försök att undvika att köra hem på eftermiddagen, för att undvika den värsta värmen på dagen.
 7. 7
  Arbeta med trafikflödet. Detta är ytterligare ett steg i planeringen av din restid. De flesta medelstora till stora samhällen har "rusningstid", när folk är på väg till jobbet eller hem efteråt. Denna händelse kan leda till att du fastnat i stötfångare mot stötfångare trafik knappast rör sig längs alls.
 8. 8
  Leta efter skumma vägar till dina vanliga destinationer. Om du kör en nord eller syd riktning, trädkantade gator och vägar är ofta skumma för mycket av dagen.
 9. 9
  Rulla ner fönstren. Det låter självklart, och det borde vara, men ibland buller och lukt av stadskörning kan fresta dig att hålla fönstren stängda. För att öka luftcirkulationen:
  • Om du har en fläkt som drivs frisk luft vent, öppna den, slå på fläkten och öppna en bakruta nog att rita ett förslag till din bil.
  • Öppna bilens soltak eller glida tillbaka fönstret kommer att dra en hel del frisk luft, även när du reser i trafik som bara verkar vara smygande längs med snigelfart.
 10. 10
  Installera reflekterande fönster toning på vindrutan och windows. Detta kan ge en betydande minskning i direkt solljus kommer in i bilen, och ger också ett visst skydd för vinyl interiör från UV-strålning som kan skada bilens klädsel och instrumentpaneler. (Notera:.. Kolla med ditt tillstånd för att säkerställa detta är lagligt Vissa stater i Europa inte tillåter denna praxis)
 11. 11
  Sätt en fläkt på instrumentpanelen (olagligt i de flesta stater, kontrollera lokala lagar) eller hänga den från visiret. Det finns ett antal billiga 12 volts fläktar som finns på bildelar butiker och återförsäljare. De klämman på solskyddet eller backspegeln, eller stå på instrumentbrädan, och kontakten i ett cigarettändarkontakten att flytta luft. Slå detta på under körning, för att cirkulera luften och hålla dig lite svalare.
  • Passagerare kan använda ett papper eller verklig fläkt för att cirkulera luften direkt runt sig. Om rörelsen distraherar dig när du kör fast, be dem att sänka fläktarna eller sluta.
 12. 12
  Klä ner. Om du har en lång pendla till arbete eller skola, försök att köra i korta byxor och en T-shirt, ändra sedan i en toalett eller omklädningsrum på jobbet. Att göra detta kommer att lämna dig renare och svalare för den kommande dagen.
  • Vi rekommenderar att du alltid hålla rena, fräscha kläder i bilen för tider när värmen och trafiken är för mycket för dig, om det finns en chans att du kommer att behöva vara mer presentabel under dagen.
 13. 13
  Bär inte mörka kläder. Den mörkare kläderna desto mer värme suger in din skjorta, så bär en ljus kulör skjorta.
 14. 14
  Rulla ner fönstren bara lite (1/2 tum) vid parkering. Detta medger att varm luft att bubbla ut ur bilen, vilket drar i svalare luft. Visst, kanske luften utanför är 100 grader, men luften i en parkerad bil kan få till 120 + grader! Inte bara får luft överhettade, men sätena och ytor gör också. Men att hålla ett flöde av svalare luft hjälper till att hålla hela hytten drägligare. Se till att använda sunt förnuft när du gör detta. Se upp för regn.

Tips

 • Det finns många billiga 12v fläktar avsedda för datorlådor än lätt kan anpassas för användning i bilen. Det kan ta lite mer arbete, men fler val är bättre.
 • Använd vent fläkt på kupévärmaren på den coolaste inställningen att hjälpa till att flytta lite luft. Den minsta av luftrörelser kommer att hålla dig svalare.
 • Våta trasor är också perfekt för att kyla ner en varm ratten så att du faktiskt kan röra vid den. Spraya vatten på ratten, och torka av fuktig trasa över det. Du ska kunna röra den utan att bränna när du har gjort detta.
 • Var du parkera din bil och hur du skyddar den under parkering gör en stor skillnad för hur varmt det känns. Använd alltid en vindruta skugga för att hålla värmen från att komma genom vindrutan när parkerade. Sikta på att parkera bilen undercover eller i skuggan av träden, väggar, etc. Ju mer du kan ge din bil ett försprång på vistas sval innan du skriver det, desto längre tid tar att värma upp när man kör.

Varningar

 • Även om det kan verka frestande, inte använda torris i ett fordon. Det tränger syre när det sublimerar, och kan orsaka kvävning i slutna utrymmen (som en bil är definitivt).
 • Det är olagligt i vissa stater och länder att ha tonade främre fönstren och vindrutor. Dessa stater är Alaska, Kalifornien, Minnesota, New Hampshire, New Jersey, Pennsylvania, och Vermont. I Kanada detta är också fallet. För övriga länder, kontrollera dina lokala fordon koder.
 • Bilinredningar kan bli farligt varmt i solen, så lämna aldrig någon eller husdjur i bilen när du lämnar bilen.

Saker du behöver

 • Ett 12 volts fläkt med en klämma och lättare kontakt.