Wku

Hur du använder blixt mx/pro/8

Vill du skapa Flash-animationer och lägg dem på ett DV-band eller på en dvd? Här är hur du gör det!

(Denna teknik har försökt med Flash 8.)

Steg

Hur du använder blixt mx/pro/8. Till att börja skapa en ny fil.
Hur du använder blixt mx/pro/8. Till att börja skapa en ny fil.
 1. 1
  Till att börja skapa en ny fil. I fastigheterna, ange storlek för 720 540. DV-video är vanligtvis 29,97 bildrutor per sekund, men det är inte nödvändigt för Flash. Försök med 12 bilder per sekund-24 för hög action. Låt Video Editor/MPEG-2 Converter hantera konverteringen bildhastighet.
 2. 2
  Animera din berättelse. Kom ihåg att om du använder symboler (Film / Grafik / knappen) alltid använda Graphic. Om du sparar en symbol som en film, kommer den exporterade videon visar bara den första bildrutan i den inneslutna animation.
 3. 3
  Klicka på Arkiv> Exportera> Exportera film. I Windows väljer AVI, på en Mac väljer du QuickTime Video (inte "QuickTime"). Var noga med att namnge den och spara den någonstans du lätt kan hitta den.
  • På Dimensioner, avmarkera Behåll höjd rutan ranson check. Sedan ändra bredden till 720 och höjden till 480 (Detta är det rätta perspektivet för DV).
  • I Windows, kommer det att finnas en "Komprimera video" kryssrutan. Om du avmarkerar den här rutan, kommer du att spara okomprimerad video. Den positiva sidan av detta är att videon kommer att se fantastisk. Den dåliga sidan är att filerna kommer att bli enorm. Lämna det kontrolleras för nu, men ha det i åtanke.
  • På en Mac, bredvid ordet Kompressor, kommer det att finnas en droppe nedåtpilen som kommer att lista alla QuickTime Codec är tillgängliga för dig. Det ÄR en QuickTime codec som heter "DV / DVCPro NTSC", men jag har funnit stor framgång med animation codec (vid 100% kvalitet) det är nästan lika bra som Windows okomprimerad video, men till en bråkdel av filstorleken. Om du har en Mac, borde valet vara självklart.
 4. 4
  Den videoformat bör sättas till minst 24-bitars färg.
 5. 5
  Den släta kryssruta bör kontrolleras.
 6. 6
  Den ljudprofil ska vara inställd på högsta möjliga inställning (44kHz 16 bitars stereo) om ljudet är närvarande.
 7. 7
  Klicka på knappen OK. På en Mac, kommer videon börja göras. I Windows, kommer du bli ombedd att välja en codec.
 8. 8
  Om du bara har Microsoft DV codec: s, välja dem. Om du inte har någon DV codec '\ s tillgängliga, kan du behöva ladda ner några gratis / betala DV codec-talet. Panasonic DV Codec är gratis att ladda ner på nätet. Om du är villig att betala, kan MainConcept DV codec inte beat.
 9. 9
  Nu har du en video som kan antingen laddas upp till en videoredigerare och laddas in i din DV kamera / däck, eller exporteras till en MPEG layer 2 (. MP2) fil.

Tips

 • Om du redan har skapat en tecknad och inte vill börja om, ta videon i ett videoredigeringsprogram och tillämpa ett filter färgkorrigering. Om video storlek inte exakt passar i ramen, kommer de flesta videoredigerare kan du ändra storlek på video.
 • Du kan ändra storleken på Flash-scenen till 853 från 480 och göra en widescreen video. Men, måste du ändå att exportera video 720x480. Detta kallas anamorfisk widescreen, där videon bara är "utsträckt" till bredbildsformat. MainConcept är den enda codec som kan exportera till Wide skärm DV-format från Flash.
 • Om du vill skapa MPEG-2 filmer klara för DVD, är det bästa verktyget TMPGEnc 3.0 Xpress. Programmet har så många olika inställningar och videoutgångar (inklusive widescreen DVD), kan en helt annan lektion att skrivas om det.
 • En NTSC-safe pall rekommenderas starkt. Det är en färg tabell tillgänglig för nedladdning, länken är nedan.
 • Om du har de pengar, gå för Toon Titan. Detta program körs i Flash, och kan hitta matchande skuggor och högdagrar i vilken färg du ger det, liksom matchande färger. Den har också en NTSC-Safe inställningen också.

Varningar

 • Vid 16:09 videos, se till att låta din MPEG-2 video-omvandlare och din DVD-skapande program vet att videon är widescreen. Som av nu, dessa program måste veta att videor är widescreen.
 • Flash har ärva ram gräns på 16.000 bilder per fil. Detta innebär att du har 8.88 minuter vid 29,97 bilder per sekund, 11 minuter vid 24 fps, eller 22 minuter i 12 fps. Det föreslås att bara göra korta klipp, exporterar till video, sedan använda en videoredigerare för att pussla ihop dem.