Wku

Hur kan man förbättra bildkvaliteten

Det finns flera videoredigeringsprogram, i både de egna och freeware kategorier, som inkluderar verktyg och funktioner som är särskilt utformade för att förbättra videokvaliteten. Medan ansökningarna varierar i deras funktioner, har några verktyg blivit standard bland applikationer videoredigering. Betydande förbättringar i bildkvalitet kan uppnås genom tillämpning av de effekter och filter som finns i dessa program. Denna artikel kommer att omfatta flera av de vanligaste tekniker, verktyg, filter och effekter som används i videoredigering för att höja kvaliteten på videofiler.

Steg

Hur kan man förbättra bildkvaliteten. Välj och ladda ner en applikation videoredigering.
Hur kan man förbättra bildkvaliteten. Välj och ladda ner en applikation videoredigering.

Ladda ned en applikation videoredigering

 1. 1
  Välj och ladda ner en applikation videoredigering. Vilken video program du väljer beror till stor del på din budget. Även de gratisprogram som finns är ofta jämförbara med sina dyrare motsvarigheter, kommer de proprietära, kommersiella tillämpningar finns nästan alltid vara det mest effektiva.
  • Gör en sökning på Internet efter "videoredigering programvara" för att få en lista över program som kan förbättra videokvaliteten. Följ instruktionerna för nedladdning och installation för att börja experimentera med olika filter direkt.

Konvertera till mp4 med h.264 codec

 1. 1
  Använd videofunktionen codec formatering för att konvertera en video till mp4-format. Den MP4 video format har blivit standard på grund av dess förmåga att effektivt koda en videofil. Bläddra de funktioner och effekter som finns i ett videoredigeringsprogram för att lokalisera formateringsalternativ och välj MP4 (H.264 Codec). Omvandlingen kommer att ske så snart videoprojekt har sparats med ett nytt filnamn.

Ansök efterbehandlingsanordning

 1. 1
  Använd ett filter efterbearbetning för att automatiskt justera interpolation av en videofil. De flesta videoredigeringsprogram innehåller ett verktyg efterbearbetning normalt återfinns i eller i närheten av de filter och effekter meny. Leta upp och markera efterbearbetning verktyg för att förbättra videokvaliteten.

Använd warpsharp att förbättra videokvaliteten

 1. 1
  Applicera ett warpsharp filter, oftast i de filter och effekter meny. Den warpsharp funktionen gör video skarpare genom att identifiera kanterna i en videobild och krympande dem.

Applicera en oskärpa, mjuka eller jämna filter

 1. 1
  Lokalisera och använda oskärpa, mjuka eller jämna filter. Dessa effekter kan hittas i de filter och effekter meny av något videoredigering program, och kan vara effektiva för att avlägsna oönskade artefakter såsom grynighet eller repor i analoga videofiler. Experimentera med dessa filter för att bestämma vilken av dem ger bäst resultat.

Justera ljusstyrka, kontrast, nivåer, nyans och mättnad

 1. 1
  Använd en ljusstyrka och kontrast, nivåer, nyans och mättnad filter för att förbättra ljus, skuggor och färgbalansen i en videofil. De flesta videoredigeringsprogram kommer innehålla dessa eller liknande funktioner som finns i de effekter och filter meny. Experimentera genom att var för sig för att avgöra vilken kombination av filter ger bäst resultat.

Applicera deinterlacing

 1. 1
  Använd ett av Deinterlacing alternativ för att förbättra kvaliteten på en digital bildfil. Video interlacing är en process genom vilken en videofil är uppdelad i separata fält, och används ofta för att reducera flimmer. Olika interlacing tekniker fungerar bättre på olika former av video media. Ändra interlacing typ kan förbättra kvaliteten på en videofil.
  • Lokalisera de sammanvävande alternativ i programmet som används och experimentera med var att avgöra vilken teknik som kommer att uppnå bästa resultat för att förbättra kvaliteten på en videofil. De sammanvävande alternativen är vanligtvis belägna i de effekter och filter meny.

Applicera video denoising

 1. 1
  Använd brusreducering, eller video denoising, för att förbättra videokvaliteten. Video denoising är en process genom vilken analog 'brus', såsom linjer, punkter, färgförsämring och diverse andra oönskade artefakter kan tas bort eller minskas. Videon denoising filtret typiskt kommer att finnas i de effekter och filter meny för videoredigering program.