Wku

Hur säkra din dator

Så du har precis köpt en ny dator för ditt hem (istället för en arbetsplats eller som en server) och vill säkra det (inklusive att skydda den från virus och spionprogram). Sekretess (inbegripet kryptering, kryptografi och anonymitet) är en del av säkerheten men tillräckligt bred för att behöva omfattar separat. Tänk Sekretess som myntets baksida. Göra säkerhetskopior av data, defragmentera, är systemåterställningspunkter endast indirekt relaterade. Säkerhetskopior kan faktiskt göra dina uppgifter lättare att stjäla och hämta.

I denna artikel förutsätts att du vill använda ett nätverk (t.ex. Internet), dela filer på thumbdrives och att din dator kan vara fysiskt tillgänglig för andra. Om ingen av dessa gäller, då din många av dessa steg kan vara överflödig eftersom datorn kommer redan vara ganska säker.

Steg

Hur säkra din dator. När du ställer upp, använd starka lösenord på ditt användarkonto, router konto osv.
Hur säkra din dator. När du ställer upp, använd starka lösenord på ditt användarkonto, router konto osv.
 1. 1
  Välj ett operativsystem baserat på dess säkerhet och sårbarhet (Linux har inga kända aktiva virus i naturen, är OpenBSD inriktad på säkerhet). Ta reda på om det använder begränsade användarkonton, behörigheter fil och uppdateras regelbundet. Se till att du uppdaterar ditt operativsystem med säkerhetsuppdateringar och uppdatera dina andra program också.
 2. 2
  Välj en webbläsare baserad på dess säkerhet och sårbarhet eftersom de flesta skadliga program kommer att komma igenom via din webbläsare. Inaktivera skript för (NoScript, Privoxy och Proxomitron kan göra detta). Titta på vad oberoende datasäkerhet analytiker (såsom US-CERT) och kex (liknande hackers) säger. Google Chrome är säkrare och har en sandlåda funktion så det skulle vara svårare att kompromettera systemet och sprida smittan.
 3. 3
  När du ställer upp, använd starka lösenord på ditt användarkonto, router konto osv. Hackare kan använda ordbok angrepp och brute force attacker.
 4. 4
  Använd tillförlitliga källor. Vid nedladdning av programvara (inklusive antivirusprogram), få det från en betrodd källa (Softpedia, nedladdning, snapfiles, Tucows, FilePlanet, BetaNews, SourceForge) eller din förrådet om du använder Linux.
 5. 5
  Installera bra antivirusprogram (speciellt om du använder P2P). Antivirusprogram är utformad för att hantera modern malware, inklusive virus, trojaner, keyloggers, rootkits, och maskar. Ta reda på om ditt antivirusprogram erbjuder realtid, on-access eller on-demand. Också ta reda på om det är heuristisk. Avast och AVG är mycket bra gratis upplagor. Välj en, ladda ner och installera den och skanna regelbundet. Håll dina virusdefinitioner uppdaterade genom att uppdatera regelbundet.
 6. 6
  Ladda ner och installera programvara för att ta itu med spionprogram som Spybot Search and Destroy, HijackThis eller Ad-Aware och skanna regelbundet. Jag kan inte säga detta tillräckligt - du måste köra en bra anti spyware och anti malware program som Spybot om du söker på nätet alls. Många webbplatser där ute utnyttja svagheter och hål i säkerheten i Microsoft Explorer och kommer att placera skadlig kod på din dator utan att du vet om det förrän det är för sent!
 7. 7
  Ladda ner och installera en brandvägg. Antingen ZoneAlarm eller Comodo Firewall (Kerio, WinRoute eller Linux kommer med iptables). Om du använder en router, ger detta ett extra lager av säkerhet genom att fungera som en hårdvarubrandvägg.
 8. 8
  Stäng alla portar. Hackare använder port scanning (Ubuntu Linux har alla portar stängda som standard).
 9. 9
  Genomför penetrationstester. Börja med ping, sedan köra en enkel nmap scan. Backtrack Linux kommer också vara användbart.
 10. 10
  Överväg att köra programvara intrångsdetektering (HIDS) såsom ossec, tripwire eller rkhunter.
 11. 11
  Glöm inte att tänka i termer av fysisk säkerhet! Tänk något liknande en Kensington-lås (i händelse av stöld / obehörig åtkomst). Också sätta ett BIOS-lösenord och förhindra åtkomst till din maskin eller dess flyttbara enheter (USB, CD-enhet etc.). Använd inte en extern hårddisk eller USB-enhet för viktiga data, utgör dessa en annan sårbarhet, eftersom de är lättare att stjäla / förlorar.
  • Kryptering kan vara effektiva mot stöld. Kryptera åtminstone hela ditt användarkonto snarare än några filer. Det kan påverka prestanda men kan bevisa värt det. TrueCrypt fungerar på Windows, fungerar OS X, Linux, Windows och Linux. I OS X (10.3 eller senare) System Preferences Säkerhet, klicka FileVault (detta kan ta minuter till timmar). I Linux Ubuntu (9.04 eller senare) installation Steg 5 av 6 välj "Kräv mitt lösenord för att logga in och dekryptera min hemkatalog". Detta använder ecryptfs.

Tips

 • Kom ihåg att uppdatera antivirusprogrammet ofta.
 • I de flesta fall är det farligaste på en dator användaren. Din dator beror på dig, underlåtenhet att installera säkerhetsuppdateringar, eller kör infekterad mjukvara kommer att kompromissa ditt system.
 • Vissa virus avlyssna operativsystem kräver att förhindra ett anti virus program från att komma åt infekterade filer. I de fall lågaktivt undersökning och borttagning kommer att krävas, vilket kan kräva en professionell.
 • Tänk säkerhet genom mörkläggning eller säkerhet genom design.
 • Det är en mycket populär podcast som heter Security nu.
 • Gör kursen på HackerHighSchool.

Varningar

 • Om data måste förstöras för att förhindra obehörig åtkomst, mycket samvetsgranna säkerhetskopior av denna typ av data är oklokt.
 • Om du kryptera data, se till att du inte glömmer krypteringsnyckeln. Om du inte kan komma ihåg det, kommer du att förlora ett effektivt alla data.
 • Anti-virus program är inte alltid effektiva i kampen mot virus. Inte bara installera anti-virus och glömma säkerheten.