Wku

Hur överlista motståndarna på starcraft

Starcraft, som anses vara de bästa RTS-spel som någonsin gjorts, och erbjuder en unik design där varje enhet av spelet är annorlunda på något sätt förutom den grafiska återgivningen. Denna konstruktion möjliggör en nära oändlig mängd unika strategier som spelaren kan använda för att besegra en annan mänsklig spelare eller en dator spelare. Några vanliga knep och strategier inkluderar att göra falska kopior av enheter för att absorbera attacker, "dansa" (hit and run taktik) med gamar, och med offensiva Recall (teleportera enheter) förmåga Arbiter.

Steg

Hur överlista motståndarna på starcraft. Känn din fiendens planer.
Hur överlista motståndarna på starcraft. Känn din fiendens planer.

Vanliga taktik

 1. 1
  Känn din fiendens planer. Så snart du kan, spana på kartan för din motståndares plats. Detta kommer att ge dig lite information om fiendens bas och vad det producerar. Det finns två sätt att göra detta, och båda har sina för-och nackdelar:
  • När du tror att du har tillräckligt med arbetare för att stödja din bas tidigt i spelet, skicka en av dem för att spana ut din motståndare. Scouting tidigt kan berätta för dig om du vill rusa eller klättra uppför tech trädet. Om basen är långt borta, kan din motståndare har redan försvar upp och en rush kommer inte att klippa det.
  • Så snart din första grundläggande attack enheten produceras, skickar den ut att spana ut din motståndare. Detta kommer att rädda dig från att behöva använda en arbetstagare för att spana, men din motståndare kan redan vara rusar din bas, så även om du spana ut din motståndare med attacken enheten, kommer det sannolikt att vara för sent, om du inte planerar att rusa alltför och har en mängd enheter i din bas.
 2. 2
  När du har talangscouter ut fiendens bas och har en känsla för sin strategi, att försöka göra ditt bästa för att motverka det. Om han är, till exempel, utöka sitt revir snabbt och inte producerar en hel del enheter, försök att samla ihop en stor styrka och stressa sina baser innan han kan få övertaget genom att styra de flesta av de resurser och klättra upp tekniken trädet snabbare än du. Ett annat exempel är att motverka din motståndares enheter. Varje enhet kan motverkas. Till exempel, Firebats är billiga, men kraftfull, plaska enheter som är utmärkta mot zeloterna och Zerglings.
 3. 3
  Skydda dina arbetare. Din motståndare kan släppa ett par Reavers eller tankar på dina anställda, vilket skulle kunna lamslå din inkomst. Bygg ett par kanoner / torn kring dina arbetare.
 4. 4
  Utöka ditt territorium. Så fort du känner säkert att göra så, gör en annan bas nära resurser. Försvara dina expansioner väl, eftersom de kommer bara vara bortkastade investeringar om utplånade
 5. 5
  Micro dina enheter. Placera enheterna med en varierade attack bakom närstrid enheter. Detta kommer att minimera den tid närstrid enheterna tar att komma fram till och anfalla målet. Också, sprida dina stridsenheter ut så att eventuella fientliga förband med Splash Damage attribut inte påverkar alltför många av dina enheter.
  • Gör ditt bästa för att lära snabbtangenter för att öka din APM (åtgärder per minut) för att detaljstyra effektivt och göra fler saker samtidigt. Genom att trycka 'm' för att bygga en marina till exempel, är mycket snabbare än att lokalisera en baracker och klicka på "Train Marine"-knappen. Det är också snabbare att få Omformarutgång byggnader (kläckerier, kaserner, Fabriker, Gateways, etc.) hotkeyed så att du kan återskapa dina arméer under en strid. Istället för att ta ögonen från kampen för att bygga enheter på din bas, till exempel, kan du ta en sekund att trycka '1 'och sedan' m 'för att bygga en marina på din baracker som du hotkeyed som '1' tidigare.
 6. 6
  Bygg nära varandra. Inte kärvar din bas, men låt den inte stå vidöppen. Försök att få in en kanon för varje 1 eller 2 byggnader. Dessutom, om du verkligen vill, kan du spärra upp dina kanoner genom att byggnader på vardera sidan. För Terrans, göra detta är verkligen viktigt eftersom de har svaga enheter. För varje 1-2 byggnad, har en bunker, och ibland en tank. Var 2 bunkrar behöver en missil torn för detektering mot dolda enheter. För Zerg, är det inte så viktigt, eftersom du kan få Sunken och Spore kolonier, som är ganska billigt och bra. Men i Zerg, alltid se till att hålla producera drönare, eftersom de kommer att behövas.
 • Å andra sidan verkar det bättre att ha mobila enheter än stationära försvar. Det är alltför lätt för fienden att hitta en väg runt dina packade försvar och få på gruv linjen. En Reaver droppe (en reaver sjönk med en buss) är förödande om du inte har någon mobil attack kraft att dra sig tillbaka och försvara dina anställda. Det enda bra anledning att sätta några pengar på stationära försvar tidigt i spelet är när man spelar terräng mot Protoss. De är det enda sättet att upptäcka Mörk Templar är tills du kan få vetenskapen V: s ut (även om den kom-satt tillägg till ledningscentralen kan ge ett mer flexibelt, om tillfällig detektionssystem).

Tips

Avancerade taktik

 • Varje så ofta, går Overlord jakt. Air-enheter är idealiska för detta jobb. De är nästan alla snabba, kan flyga över vatten, och oftast har starka anti-flygattacker. Wraiths (kan också dölja), är scouter, Mutalisks och Valkyries rekommenderas. Förstöra ännu en Overlord kan kraftigt hindra din fiende i enhet produktion, och kommer att tvinga honom eller henne att förvandla en annan Overlord. Detta skulle kunna försena en invasion i flera minuter medan du stärka dina egna krafter.
 • När man anfaller en grupp av fem eller fler Photon Cannons drivs endast av en Pylon, attackera Pylon. Den Pylon kommer mindre hit poäng än fotonen Kanoner sammanlagda livspoäng. Förstöra Pylon orsakar fotonen Kanoner att förlora makten, vilket gör dem oförmögna att avfyra. En EMP Shockwave kan också påskynda det hela.
 • Tidigt i spelet, försöka distrahera din motståndare genom att trakassera sin bas med en arbetare. Om din motståndare bara har producerat arbetstagare, är hans eller hennes enda val att använda minst två arbetare att döda din arbetstagare. Låt inte din arbetare dör; retirera. Innan de två eller flera arbetstagare börjar samla resurser igen, attackera med din arbetstagare. Om fienden inte svarar, bygga något i hans bas, men inte avsluta det, eftersom det bara skulle slösa resurser. Istället, om hans eller hennes anställda attackera din byggnad eller din arbetstagare, avbryta byggnad precis innan den dör. Därför, återfår du de resurser du använt och orsakade din motståndare att förlora inkomster genom att distrahera flera arbetstagare på bekostnad av en enda för dig. Som en bonus, samlar dina arbetare underrättelser om motståndarens bas.

Protoss taktik

 • Hallucinate viktiga enheter för att ge dem lite locket, speciellt Skyttlar och skiljedomare.
 • När du använder transportörer att bekämpa en dator spelare, har Carriers attack vid den längsta räckvidden, så att eventuella anti-flygattacker utförs på Intercepters. Intercepters är billiga att göra och automatiskt repareras på återgång till Carrier. Denna taktik gör fiendens försvar värdelös. En mänsklig spelare kommer sannolikt attackera den faktiska transportören, och när bäraren är förstört, alla Intercepters dör också.
 • Blanda ett par mörk Templar är i dina anfallande styrkor eller trakassera din motståndare med dem.

Terran taktik

 • Dansa med fienden med hjälp av gam. Om du kan, omger fienden med minor och använda smitning taktik om du inte fler än dem med stor marginal.
 • En gynnad strategi från alla Terran spelare är Tank push. Det handlar om 3-8 tankar med siege mode, och med stöd brand t.ex. Marines och Goliat. De flesta människor har ca 6 tankar med cirka 20 Marines och 5 Goliaths. Wraiths och kärl Vetenskap behövs ibland. Allt du behöver göra är belägring dina tankar och hålla flyttar närmare och närmare honom. Om en enhet till exempel en Zergling får nära dina tankar, bara använda dina marinsoldater och Goliaths att döda den.

Zerg taktik

 • Så snart Burrow förmåga slutar forska (på Lair), skicka några billiga marken enheter (Zerglings rekommenderas) till alla expansions platser som är vakanta. Burrow dem in på någon av följande platser:
  • Burrow din enhet på bästa plats där den centrala byggnaden (Nexus för Protoss, Command Center för Terran och kläckeri för Zerg) kan placeras. Denna plats är så nära mineraler och Vespene gejser som en central byggnad kan placeras. Om du grävt enheten är på den platsen, kommer fienden expansion försenas och det kan vara en kö för att attackera fiendens huvudbas, för de flesta av fiendens trupper kommer att vara på expansionen.
  • Ett annat val skulle vara att gräva enheten (mer om du vill) nära utbyggnaden plats, så att din enhet vision kan nå de flesta av basen. Detta kommer att ge dig underrättelser om fiendens position, försvar bas, och trupp nummer. Var försiktig, när fienden har inrättat grundläggande byggnaderna, kommer defensiva åtgärder att inrättas, vilket innebär att detektorerna kommer att vara på plats, äventyra dina grävt enheter. Den bästa lösningen på detta problem är att avslöja dina enheter så snart den centrala byggnaden är klar (så att fienden inte kan avbryta byggnad och få en återbetalning) och attackera någon närliggande enheter eller den centrala byggnaden.
 • Använd Spawn Broodling att förstöra besvärande enheter, speciellt höga Templars, Tankar Siege och Ultralisks.
 • Parasit kraftfulla enheter. Din motståndare kan tvingas att döda enheten eller skicka det ensam till din bas. Ett annat knep är att parasit critters, så få spelare bryr sig om att döda dem.
 • När man anfaller med gissel, skicka in några enheter för att ge täckning för gissel så att de faktiskt kan nå sina mål.
 • Skydda dina Overlords! Detta är verkligen viktigt eftersom det kan bromsa din produktion ganska lätt.
 • Gör Kläckningsinrättningar. Killar, är din huvudsakliga kläckeri inte tillräckligt. Om du har en stor huvudbas, försöka få minst 3 kläckerier i det. På varje expansion, beroende på storlek, få 1 eller 2 kläckerier.

Allmän förbättring tips

 • Se till att du sparar repriser av spel du förlorar eller tror att du har spelat dåligt. Genom att titta på repriser kan du se vad din motståndare gjorde och vad du borde ha gjort för att motverka det. Kan du möjligen kontrollerat dina enheter bättre? Spana efter fiendens baser tidigare? Attackera en annan plats? Också hämta repriser av pro-gamers. Populära och duktiga spelare inkluderar slayers_ `boxer`, Nada, gult, Reach, Nal_ra, Storbritannien, Julyzerg, Chojja, (tot), Testie, (och tot), Moondragon.

Varningar

 • Använda en piratkopierad version av Starcraft eller Starcraft: Brood War kommer inte att ge dig tillgång till slaget netto.
 • Hacking / fusk på striden nätet kommer att få dig bannad från servrarna.

Saker du behöver

 • Starcraft (Starcraft: Brood War kräver att du redan har Starcraft installerat).
 • En dator som uppfyller systemkraven för att köra Starcraft eller Starcraft: Brood War. Kraven är identiska, och de kan ses i mitten till höger på sidan.
 • En mus.
 • Starcraft: Brood War (tillval).
 • Ett tangentbord (tillval, men är mycket hjälpsamma).
 • Vissa talare som är kompatibla med datorn (frivilligt, men förbättrar gameplay, kan vissa kända blinda spelare spela med endast ljud).