Wku

Hur man bygger en seti superdator

Distributed computing (DC) är ett populärt sätt att bidra med dina ledig dator tid till givande orsaker. Medan din skärmsläckare går på tomgång bort, gör din dator arbeta för en utomstående projekt som SETI @ home. Datorn söker teleskop och uppgifter satellit sänds av SETI efter tecken på utomjordiska civilisationer.

Denna guide hjälper dig att utmärka sig på distribuerad computing projekt som SETI (Sök efter Extra-Terrestrial Intelligence). Om briljera inte bry dig, kommer det att introducera dig till BOINC (Berkeley Open Infrastructure for Network Computing) programvara, och utbudet av bra orsaker att din fritid handläggningstiden kan bidra till.

Du behöver en dator. Om du har en redan, bara att gå till Externa länkar, och installera BOINC-programmet. Det finns massor av projekt att välja mellan om Seti @ Home är inte din sak.

Steg

Hur man bygger en seti superdator. Distributed computing (DC) är ett populärt sätt att bidra med dina ledig dator tid till givande orsaker.
Hur man bygger en seti superdator. Distributed computing (DC) är ett populärt sätt att bidra med dina ledig dator tid till givande orsaker.
 1. 1
  Låt oss börja bygga ett monster dator som kommer att utmärka sig på distribuerade datoranvändande.
 2. 2
  Få ett bra moderkort. Få en med stöd för massor av RAM, men avgörande, söka multi-processor stöd. Ju fler processorer du marmeladen i datorn, desto mer samtidiga uppgifter som du kan utföra. Även för den snabbaste uppgradera, få en med 64 bitars stöd.
 3. 3
  Sätt in tillräckligt med RAM för att göra det här. 4 GB är förmodligen det mest du kan få. Bättre att göra det den snabbaste RAM (som din chipset / CPU klockfrekvens tillåter).
 4. 4
  Passa så många processorer som ditt moderkort tillåter, och gör dem dyra, kraftfulla. Den dyrare och kraftfulla desto bättre. Server-processorer är bättre i vissa kategorier än vanliga processorer.
 5. 5
  För extrem SETI prestanda du behöver en kraftfull GPU, få de senaste high end grafikkort, eller helst mer än en! Dess knepigare Konfigurera Bionic Manager för att få alla kort / kärnor att arbeta samtidigt, men om du gör det, kommer det att blåsa bort någon CPU på marknaden. Period.
 6. 6
  Installera ett operativsystem med minsta overhead. Om du vill undvika att lära sig ett nytt operativsystem, använd en där du är bekväm att installera och använda. Operativsystem för minsta overhead:
  1. BSD (NetBSD, OpenBSD, FreeBSD, etc., vissa distributioner skalas till låg overhead)
  2. Linux (någon fördelning, vissa specifikt skalas till låg overhead)
  3. Windows Server NT/2000/2003
  4. MacOS X (Darwin BSD-kärnan)
  5. Windows NT/2000/XP/Vista
  6. Windows 95/98/Me
 7. 7
  Ladda ner och installera BOINC programvara som SETI @ home och de andra goda orsaker körs på.
 8. 8
  Få URL för projektet som du vill ansluta (t.ex.. http://setiathome.berkeley.edu/ ). Skriv in webbadressen till BOINC, och det kommer att ladda arbetsenheter (WUS) för att starta behandlingen.
 9. 9
  Börja knaprande dessa SETI (eller annan god sak) paket.
  • Grafer och statistik finns i programmet, så att du kan följa dina framsteg.
 10. 10
  Lycka till!

Tips

 • Om du inte vill spendera pengar på en super dator, oroa dig inte. Din gamla dator är lika bra, varje bit av hjälp räknas.
 • Följ dina uppgifter-knaprande framsteg på grafer och tabeller ligan BOINC-programmet ger, och spåra din individ eller grupp framsteg. Det är förvånansvärt beroendeframkallande välgörande hobby.
 • Installera en 64-bitars OS kommer att påverka dina befintliga program. Har de alla stöder 64-bitars drift? Och se till att ditt moderkort har 64 bitars drivrutiner för Windows också, annars kommer det inte att köras.
 • Intels multi-processorer har en bättre nummer-knaprande hastighet än AMD, så när de lanseras, bättre byta till dem.
 • En processor som går bra vid databehandling (som videoredigering), kommer också att göra bra på DC siffertuggande.
 • BOINC har en lista med projekt som pågår:
  • BBC Climate Change Experiment - Studie av övergående modell klimatförändringar förutsägelser.
  • Climateprediction.net (CPDN) - Studie av modeller klimatförändringar.
  • Einstein @ Home - Sök efter gravitationsvågor.
  • LHC @ Home - Modell och förbättra utformningen av CERN LHC partikelacceleratorn.
  • Predictor @ Home - Undersök protein beteende.
  • Rosetta @ Home - Förutsäga och designa proteinstrukturer, och protein-protein och protein-ligand interaktioner med hjälp av Rosetta programmet.
  • SETI @ Home - Leta efter radio bevis på utomjordiskt liv.
  • SIMAP @ Home - Apple Macintosh OS-X: under utarbetande
  • SZTAKI Desktop Grid - Detta projekt undersöker en matematisk domän letar efter lösningar på ett visst problem utrymme.
  • World Community Grid - Detta projekt utforskar lösningar på aids, livsmedelsförsörjning minskar, och andra saker.

Varningar

 • DC goda ändamål är allvarligt beroendeframkallande!
 • Om du fastnar i DC feber, akta dig för att lämna datorn på dag-och-natt för att försöka få dem serietabellmetod krediter. En dator kvar på 24 timmar kan öka din elräkning med upp till 30%, (se till avstängning bildskärmen och onödiga elektronik runt ditt hus)
 • Vissa 64-bitars moderkort verkar ha sålts utan förare för 64-bitarsversionen av Windows XP. Detta kommer att förstöra din upplevelse, så rulla tillbaka till vanlig XP tills din moderkortstillverkaren släpper rätt drivrutiner.

Saker du behöver

 • Tillräckligt med pengar för att köpa delar, eller din befintliga dator kommer att göra. En top of the line CPU är ca 750€
 • Tid - få resultat (och ära) kan ta ett tag.