Wku

Hur köper en PVR-kort TV-mottagare för din PC

Med uppkomsten av TiVo, många användare att njuta av fördelarna med att använda en digital enhet videobandspelare. Med den nya klassen av PC kringutrustning som kallas PVR-kort, även känd som DVR-kort, kan PC-användare får nu fördelarna med TiVo till ett mycket lägre pris med sin egen dator. Här är stegen för att köpa rätt PVR-kort för dig.

Steg

Hur köper en PVR-kort TV-mottagare för din PC. Bestäm om du behöver en PVR-kort eller bara en TV-tuner.
Hur köper en PVR-kort TV-mottagare för din PC. Bestäm om du behöver en PVR-kort eller bara en TV-tuner.
 1. 1
  Bestäm om du behöver en PVR-kort eller bara en TV-tuner. Om allt du vill göra är att titta på TV på din datorskärm eller LCD-skärm, har du förmodligen inte behöver köpa ett kort som innehåller den specialiserade chip hårdvaruaccelerator används för PVR. Om du vill pausa live-TV eller registrera visar på din hårddisk för framtida visning eller bränna till CD, bör du spendera de extra 40€ -60€ att köpa ett kort som innehåller en MPEG-2 hårdvaruaccelerator.
 2. 2
  Bestäm om du vill PCI eller USB. Om du inte har något emot att öppna fallet på din dator för att installera ett nytt PCI-baserat kort, kommer du att spara 25€ -40€ köper en PCI version av produkten. Om du har en bärbar dator eller du inte vill öppna datorn (som i vissa fall upphör garantin), bör du köpa en USB-enhet. Det finns ingen skillnad i prestanda. (Anm:... Detta är inte sant för USB 1.x-enheter som har en ynklig 1.5mb/sec bandbredd Alldeles för långsam för högkvalitativ helskärmsvideo Köp en USB 2.0-enhet om datorn har stöd för det)
 3. 3
  Bestäm vilken programvara gränssnitt du vill använda. När du har beslutat om att köpa en PVR-kort kontra en TV-tuner, är hårdvaran mycket lik från produkt till produkt. Den största skillnaden kommer att vara den programvara gränssnitt du använder för att få tillgång till produkten. De viktigaste användningsområdena finns är SnapStream Media Beyond TV, CyberLink PowerDVD, och mindre generiska program. Bortom TV är PC Magazine Redaktörens val pristagare och är en överlägsen produkt. CyberLink är ett godtagbart allrengöringsmedel PVR ansökan. De flesta generiska 3: e parts program har begränsad funktionalitet mindre visuellt tilltalande.
 4. 4
  Leta efter det bästa erbjudandet. PVR produkter kan variera i pris så mycket som 50% för samma teknik. En PCI TV-tuner utan hårdvaruacceleration bör kosta 40€ eller mindre. Ett PCI-kort med hårdvara PVR kommer att kosta från 75€ till 115€. De USB-ekvivalenter av varje av dessa produkter kommer att kosta 25€ -30€ mer. Bara för att en produkt kostar mer än en annan betyder inte nödvändigtvis att det erbjuder större funktionalitet, så läs etiketterna noggrannt.

Tips

 • Om du vill spela in (fånga) video snarare än att bara visa det, ta hänsyn till 2 saker. 1: Skriver enheten capture i tillräckligt hög kvalitet för vad jag försöker spela in? Dessa specifikationer, både för enheten och din media källan kan hittas på nätet. 2: Vilken kodning metod enheten använder. Många låg slutet modeller stjäla dina systemresurser för att koda medan dyra tenderar att ha ombord kodning. Detta är den största nackdelen med den lägre kostnaden modellerna, är att även om de rekord på en tillräckligt hög upplösning för att göra vad du vill, eftersom de använder systemresurser tullarna kan delas upp i din dator och detta kan leda till video / audio obalans på lång kodar (där ljudet är avstängd från videon.)
 • Råd: Köp kort videoinspelning med den inbyggda givaren. Spara dina CPU-cykler för saker som bara en processor kan göra.

Varningar

 • Akta dig för externa USB 1.x-enheter TV-tuner eftersom de har dålig bandbredd.