Wku

Hur formatera en bärbar dator

Proceduren för att formatera en laptop är ganska enkel i dagens värld. Tillverkaren ger antingen ägaren med en kopia av operativsystemet (OS), tillsammans med drivrutiner och verktyg, eller de skapar en restaurering partition på hårddisken.

Steg

Hur formatera en bärbar dator. Bestäm vilken metod för restaurering tillhandahålls av tillverkaren.
Hur formatera en bärbar dator. Bestäm vilken metod för restaurering tillhandahålls av tillverkaren.
 1. 1
  Bestäm vilken metod för restaurering tillhandahålls av tillverkaren. Om du inte har fått några skivor med din maskin, så har du säkert en återställningspunkt partition. Om du fick en uppsättning restaurering skivor med maskin, då du nästan säkert inte har en återställningspunkt partition.
 2. 2
  Sätt i disketten operativsystemet i din cd / dvd-enheten. Det normalt automatiskt körs och öppnas till en meny, eller alternativ sida. Välj alternativet för att installera en ny kopia av operativsystemet.
  • Om CD-skivan inte köra av sig själv, dubbelklicka på "Den här datorn" och sedan högerklicka på enheten med OS skivan. Klicka på "Auto-Run."
 3. 3
  Vänta på CD för att gå automatiskt till varje steg. Om du är borta från datorn på ett tag, kommer det paus vid nästa punkt, väntar på någon önskad inmatning från dig. Följ anvisningarna, ha tålamod och undvika frestelsen att ingripa.
  • Om du formatera din bärbara hårddisk, kommer du acceptera standardvärdena erbjudanden / inställningar att installationsskivan frågar efter.
 4. 4
  Vet att datorn kommer att visa en helt ny skrivbordet när installationen av operativsystemet är klar.
 5. 5
  Sätt in CD med drivrutiner och verktyg som tillverkaren har ingår. Installera chipset drivrutinerna först.
  • Vissa skivor kommer att ha ett enkelt alternativ för nybörjare att välja, att undvika förvirring. Annars måste du manuellt välja chipset drivrutinen. Det brukar kallas för att på ett sätt som skiljer det från andra förare som video eller ljud. Ofta kommer det att hänvisa till Northbridge eller moderkort.
 6. 6
  Starta om datorn efter att ha fått en uppmaning att göra det.
 7. 7
  Fortsätt att gå ner på listan, installera video, ljud och andra nödvändiga drivrutiner. Vissa tillverkare tillåter användare att göra några val, och sedan alla drivrutiner är installerade i rätt ordning, automatisk omstart som krävs för att fortsätta och avsluta. Den enda föraren som betyder något är att chipset drivrutinen. Alla andra kan installeras i valfri ordning.
 8. 8
  Installera eventuella program som följde med din bärbara dator när installationen är klar.

Formatera en bärbar dator med hjälp av restaurering partition

 1. 1
  Starta om datorn. När maskinen är omstart, tryck upprepade gånger på F10-tangenten på ditt tangentbord (de flesta tillverkarna) tills maskinen startar. Detta kommer att ta dig in i partitionen erbjuder dig alternativ för att reparera eller återställa (formatera och omlastning).
 2. 2
  Välj alternativet för att installera ett nytt system för. Det fina med detta system är att du inte behöver göra något annat. Återställningen partitionen helt köra programmet för att formatera, ladda om OS, installera drivrutiner och installera den ursprungliga programvaran som följde med din bärbara dator.

Varningar

 • När omformatering din bärbara dator, är att inse att betyder hårddisken kommer att utplånas och laddas med ett nytt operativsystem. Alla och alla datafiler som du har skapat kommer att vara borta så du bör säkerhetskopiera dem till en annan plats innan omformatering. Dessutom, när processen har inletts och nått en viss punkt, är du engagerad. Ändra ditt sinne kommer inte ångra den skada och operativsystemet kommer att vara borta.